Το κρασί με απλά λόγια – Dr. George Soleas
O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται …
Καθημερινά τα λέμε από τις 12:00 έως τις 15:00. Σχολιάζουμε τα τραγούδια μας, την επικαιρότητα, συζητάμε με καλλιτέχνες και δημιουργούς... στο επανακούειν!
Το ραδιόφωνο είχε πάντα κεντρικό ρόλο στη μέρα. Ένα ραδιόφωνο στο δωμάτιο, ένα στην κουζίνα, ένα στο μπάνιο κι άλλο στο σαλόνι.. κάποιες φορές τα ξεχνούσα να παίζουν όλα μαζί στον ίδιο σταθμό κι αντί να τα κλείσω, έπαιρνα θέση στο χωλ για να ακούω στέρεο. Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί παίρναν θέση στην καθημερινότητα κι ο καθένας στην ώρα του, ο Γιώργος μέχρι τις 10, μετά η Αθηνά, ο Σωτήρης κι ο Άκης… άνθρωποι, που δεν ήξερα ούτε καν πώς είναι, άλλα είχα πάντα άγχος μη χάσω κάποιο σχόλιο. Το 2001 έτυχε να βρεθώ κι εγώ στο studio του “Μύθος στα Fm 93,4” στη Θεσσαλονίκη και να προσπαθώ να κάνω την πρώτη μου εκπομπή… Τα χρόνια πέρασαν και βρέθηκα υπεύθυνος στο “Δίκτυο Fm 91,5” στα Χανιά… η αλήθεια είναι, ότι το “υπεύθυνος” σου στερεί αρκετή από τη μαγεία του ραδιοφώνου, καθώς αναλαμβάνεις όλο το άχαρο κομμάτι, αλλά είναι και τόσο όμορφο και διαφορετικό να είναι αυτή η δουλειά σου, που τουλάχιστον από τότε έφυγε το άγχος της Κυριακής.
O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται …
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O …
Εκπέμπει SOS ο ελληνικός αμπελώνας; Ο γκουρού της αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς απαντά Ο καθηγητής αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς εξηγεί στην Υρώ …
Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις» Η οινολόγος Μαρία Ταμιωλάκη εξιστορεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip …
Τρύγος 2024: Ο πιο πρώιμος τρύγος της τελευταίας δεκαετίας Ο φετινός τρύγος είναι καθοριστικός για το πόσα και ποια οινοποιεία …
Κυδωνίτσα: Η ποικιλία της Λακωνίας που κατακτά τις καρδιές των οινόφιλων H Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και ο Παναγιώτης …
Η ηρωική αμπελουργία στη Νάξο H Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης «ταξιδεύουν» στον αμπελώνα της Νάξου …
Η Μαρία Παπαγεωργίου μιλάει στο Δίκτυο Fm 91,5 με αφορμή τη μουσική παράσταση αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο «17 ταπεινά ρέκβιεμ …
Τα πιο διάσημα Sauvignon Blanc του κόσμου βγαίνουν στον κεντρικό Λίγηρα Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET μίλησε με παραγωγούς της …
Είναι η Λημνιώνα η ποικιλία που θα αντέξει την κλιματική αλλαγή; Η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και o Παναγιώτης Ορφανίδης μιλούν …
Η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET «ταξιδεύει» τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Γαλικία και του εξηγεί το προφίλ της ποικιλίας Albariño. Ένα podcast …
Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET «ταξιδεύει» τον Παναγιώτη Ορφανίδη σε μια από τις πιο αγαπημένες της οινοπαραγωγικές περιοχές, μοιράζεται ιστορίες …
Η Νάουσα, μια ώρα μακριά από την πόλη της Θεσσαλονίκης, έχει τεράστια ιστορία στην αμπελουργία και την οινοποίηση. Την περίοδο της …
Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο …
Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET διηγείται στον Παναγιώτη Ορφανίδη το ταξίδι της στη Ριόχα και την επίσκεψή της στα οινοποιεία …
Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της …
Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης κάνουν ένα «ταξίδι» στην Τοσκάνη γεμάτο γεύσεις και εικόνες. H …
H Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης αποκαλύπτουν τα μυστικά της ποικιλίας Μούχταρο με τους παραγωγούς του είδους, …
Η Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και ο Παναγιώτης Ορφανίδης με καλεσμένο τον οινολόγο και οινοποιό Ορέστη Τσιάκκα κάνουν ένα ταξίδι στα υψηλά …
Φυσικά κρασιά: Μια τάση που σηκώνει πολλή κουβέντα Η Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μιλούν με τον …
11 Ελληνίδες oινοχόοι προτείνουν κρασιά για να υποδεχτούμε το 2024 Η Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) μαζί με τον Παναγιώτη …
Σούπα κάστανο, χριστουγεννιάτικη coleslaw, μοσχάρι Wellington και Black Forest από τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη – και με τι κρασιά θα τα …
Μανώλης Παπουτσάκης: «Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι δεν χρειάζεται ακριβά υλικά, ούτε πανάκριβα κρασιά» H Yρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και ο Παναγιώτης …
Beaujolais, το πιο fun κρασί! Η Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) εξηγεί στον Παναγιώτη Ορφανίδη τι είναι το Beaujolais nouveau, πώς …