Το κρασί με απλά λόγια – Τρύγος 2025
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει» Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές …

Καθημερινά τα λέμε από τις 10:00 έως τις 13:00. Σχολιάζουμε τα τραγούδια μας, την επικαιρότητα, συζητάμε με καλλιτέχνες και δημιουργούς... στο επανακούειν!
Το ραδιόφωνο είχε πάντα κεντρικό ρόλο στη μέρα. Ένα ραδιόφωνο στο δωμάτιο, ένα στην κουζίνα, ένα στο μπάνιο κι άλλο στο σαλόνι.. κάποιες φορές τα ξεχνούσα να παίζουν όλα μαζί στον ίδιο σταθμό κι αντί να τα κλείσω, έπαιρνα θέση στο χωλ για να ακούω στέρεο. Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί παίρναν θέση στην καθημερινότητα κι ο καθένας στην ώρα του, ο Γιώργος μέχρι τις 10, μετά η Αθηνά, ο Σωτήρης κι ο Άκης… άνθρωποι, που δεν ήξερα ούτε καν πώς είναι, άλλα είχα πάντα άγχος μη χάσω κάποιο σχόλιο. Το 2001 έτυχε να βρεθώ κι εγώ στο studio του “Μύθος στα Fm 93,4” στη Θεσσαλονίκη και να προσπαθώ να κάνω την πρώτη μου εκπομπή… Τα χρόνια πέρασαν και βρέθηκα υπεύθυνος στο “Δίκτυο Fm 91,5” στα Χανιά… η αλήθεια είναι, ότι το “υπεύθυνος” σου στερεί αρκετή από τη μαγεία του ραδιοφώνου, καθώς αναλαμβάνεις όλο το άχαρο κομμάτι, αλλά είναι και τόσο όμορφο και διαφορετικό να είναι αυτή η δουλειά σου, που τουλάχιστον από τότε έφυγε το άγχος της Κυριακής.
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει» Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές …
Μαρία Μπούμπα: Η καλύτερη οινοχόος της Αγγλίας είναι Ελληνίδα Από τα σοκάκια του Μετσόβου μέχρι τις αίθουσες γευσιγνωσίας του Λονδίνου, …
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; …
Ο Γιάννης Ξανθούλης μιλά στον Παναγιώτη Ορφανίδη στο Δίκτυο Fm 91,5 για το νέο του μυθιστόρημα «Η άλωση των Αθηνών …
Ο Παύλος Παυλίδης μιλά στον Παναγιώτη Ορφανίδη και την Μαρία Σουρουκίδου στο Δίκτυο Fm 91,5 στα πλαίσια του 4ο Φεστιβάλ …
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από …
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό. Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και …
Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν για τον ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης στο επάγγελμα του σομελιέ. …
Ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενεί τη δημοσιογράφο, πολιτικό και συγγραφέα Σεμίνα Διγενή, με αφορμή την παρουσίαση του νέου της βιβλίου «Το …
Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με τη Νάνσυ Μάζου και τον Stefano Stante για το …
Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. …
Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον …
Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια …
H Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και ο Παναγιώτης Ορφανίδης προσπαθούν να ξετυλίξουν το νήμα του πιο αμφιλεγόμενου οινικού περιγραφικού όρου. …
Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της …
Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα …
Ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενεί τον Πάνο Δημάκη με αφορμή το νέο του βιβλίο “Ποσειδών” από τις εκδόσεις Διόπτρα. Ο Πάνος …
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για …
Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90’s; Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο …
20 κρασιά για το 2025 Τρεις οινοχόοι μοιράζονται το top 5 των κρασιών που τους εντυπωσίασαν το 2024 και η …
Τα κρασιά που ξεχώρισαν το 2024 Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μιλούν με τρεις οινογνώστες για τα κρασιά …
9 αφηγήσεις για τον κυρ-Γιάννη και το κρασί Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης αποχαιρετούν τον κυρ-Γιάννη …
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης …
O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται …