Δίκτυο FM 91.5

Αποστολή SMS: Γράφετε 915 (αφήνετε κενό) γράφετε το μήνυμά σας και το αποστέλλετε στο 54045 (χρέωση 0,25€ + ΦΠΑ)

31.03.2024

Το κρασί με απλά λόγια – Όσα θέλετε να μάθετε για τα μοναδικά κρασιά της Ριόχα στην Ισπανία

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET διηγείται στον Παναγιώτη Ορφανίδη το ταξίδι της στη Ριόχα και την επίσκεψή της στα οινοποιεία της Rioja Alta.

Πρώτη στάση το Logrono η πρωτεύουσα της Ριόχα, με τα αμέτρητα tapas bar και μονοπάτι της διαδρομής για το Santiago de Compostella. Κρασιά και Ισπανικοί μεζέδες είναι μια αξέχαστη εμπειρία.
Δεύτερη στάση το Haro η σημαντική πόλη της Rioja Alta. Μαθαίνουμε για τις τρεις περιοχές της Ριόχα τη γεωφυσική της θέση τις ποικιλίες της περιοχής και το σύστημα ωρίμασης των κρασιών.
Μαθαίνουμε για τα προβλήματα που συναντούν οι παραγωγοί, τι κινήσεις κάνουν για να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή και πως έχει αλλάξει το κρασί η αύξηση της θερμοκρασίας.
Τέλος, ο Fernando Goy, export manager του γκρουπ της Rioja Alta, στέλνει το δικό του μήνυμα λέγοντάς πως μας περιμένει στη Ριόχα.

«Το κρασί με απλά λόγια» είναι μία σειρά podcasts γι’ αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ. Ανοίξτε ένα μπουκάλι κρασί και ακούστε τα podcasts κάθε 1η και 15η μέρα κάθε μήνα.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

Πηγή: Lifo.gr

Άκου τα podcasts του Δίκτυο FM 91.5 από την αγαπημένη σου εφαρμογή