Δίκτυο FM 91.5

Αποστολή SMS: Γράφετε 915 (αφήνετε κενό) γράφετε το μήνυμά σας και το αποστέλλετε στο 54045 (χρέωση 0,25€ + ΦΠΑ)

17.03.2024

Το κρασί με απλά λόγια – Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο, βρίσκονται στο αμπέλι


Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της χώρας μας, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.

Οινογράφος, περιηγητής του κρασιού, ομιλητής για το κρασί, κριτής σε διεθνείς διαγωνισμούς είναι μερικοί από τους τίτλους που μπορεί κάποιος να δώσει στο Νίκο Μάνεση. Αν όχι ο πρώτος, είναι σίγουρα ένας από τους πρωτοπόρους συγγραφείς για την παρουσίαση του ελληνικού κρασιού.
Σε αυτό το podcast μάς πάει πίσω στον χρόνο μιλώντας για τη δεκαετία του 1990 και του 2000, για το πώς εξελίχθηκε το ελληνικό κρασί μέσα στις δεκαετίες και πού έχει φτάσει σήμερα.
Γιατί είναι σκεπτικός για το μέλλον, με τη συρρίκνωση του ελληνικού αμπελώνα. Ποια είναι η γνώμη του για το μέλλον και ποια περιοχή βλέπει να έχει λαμπρές προοπτικές;
Μοιράζεται την άποψή του για τις διάφορες ενώσεις αλλά και αυτά που πιστεύει πως πρέπει να γίνουν για να βγει το ελληνικό κρασί με αξιώσεις προς την επιφάνεια.

 

«Το κρασί με απλά λόγια» είναι μία σειρά podcasts γι’ αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ. Ανοίξτε ένα μπουκάλι κρασί και ακούστε τα podcasts κάθε 1η και 15η μέρα κάθε μήνα.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

Πηγή: Lifo.gr

 

Άκου τα podcasts του Δίκτυο FM 91.5 από την αγαπημένη σου εφαρμογή