Γιατί μεταγγίζουμε ένα κρασί, πότε το κάνουμε και πόσο χρειάζεται να περιμένουμε μέχρι να το σερβίρουμε; Μπορούμε να μεταγγίσουμε λευκά, ροζέ και αφρώδη; Το σχήμα της καράφας παίζει ρόλο; Μεταγγίζονται όλα τα κρασιά; Και πώς γίνεται αυτό;
Ήρθε η ώρα να βγάλετε τις καράφες από το ντουλάπι, να τις γυαλίσετε και να ξεκινήσετε να πειραματίζεστε με την τέχνη του decanting.
«Το κρασί με απλά λόγια» είναι μία σειρά podcasts γι’ αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ. Ανοίξτε ένα μπουκάλι κρασί και ακούστε τα podcasts κάθε 1η και 15η μέρα κάθε μήνα.
Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis
Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis
Πηγή: Lifo.gr