Δίκτυο FM 91.5

Αποστολή SMS: Γράφετε 915 (αφήνετε κενό) γράφετε το μήνυμά σας και το αποστέλλετε στο 54045 (χρέωση 0,25€ + ΦΠΑ)

23.11.2023

Το κρασί με απλά λόγια – Βουργουνδία (Κυριάκος Κυνηγόπουλος)

H Υρώ Kολιακουδάκου και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μιλούν με τον Κυριάκο Κυνηγόπουλο, τον Έλληνα που καθόρισε τον μοντέρνο τρόπο οινοποίησης της Βουργουνδίας. Αυτό το επεισόδιο αποτελεί ένα podcast-οδηγό για μια πρώτη γνωριμία με τον αγαπημένο οινοπαραγωγικό τόπο των σομελιέ παγκόσμια.

HΥρώ ανοίγει ένα ερυθρό κρασί από τη Βουργουνδία και εξηγεί στον Παναγιώτη με όσο περισσότερο απλά λόγια γίνεται τι σημαίνει «Βουργουνδία». Του μιλάει για την ιστορία της περιοχής, για τις γεωγραφικές ενότητες, τον τρόπο που κατατάσσονται τα κρασιά.

Του εξηγεί για τις ποικιλίες και την ιδιαιτερότητα του τόπου αυτού που φτιάχνει από τα καλύτερα και ακριβότερα λευκά και ερυθρά κρασιά στον κόσμο.

Η μεγάλη έκπληξη του podcast αυτού όμως είναι η τηλεφωνική σύνδεση που έχουν με τον Κυριάκο Κυνηγόπουλο, τον Έλληνα που καθόρισε τον μοντέρνο τρόπο οινοποίησης της Βουργουνδίας. Τον άνθρωπο που οι Γάλλοι αποκαλουν «Le Grecque» και ο οποίος ψηφίστηκε το 1994 ως ο πιο σημαντικός άνθρωπος του κρασιού της Βουργουνδίας από έγκριτους οινοδημοσιογράφους.

Ο Κυριάκος Κυνηγόπουλος δίνει τη δική του οπτική για τον τόπο αυτό, όπως αυτός τον ζει εδώ και σαράντα χρόνια.

«Το κρασί με απλά λόγια» είναι μία σειρά podcasts γι’ αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ. Ανοίξτε ένα μπουκάλι κρασί και ακούστε τα podcasts κάθε 1η και 15η μέρα κάθε μήνα.

Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis

Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis

Πηγή: Lifo.gr

Άκου τα podcasts του Δίκτυο FM 91.5 από την αγαπημένη σου εφαρμογή