Σ’ αυτό το podcast ο Παναγιώτης θέλει να μάθει για το ροζέ κρασί και πώς να συνδυάζει κρασιά με το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Η Υρώ προσπαθεί με απλά λόγια να του εξηγήσει:
* πως φτιάχνεται το ροζέ κρασί
* τι είναι ο νέος και ο παλαιός κόσμος
* με τι φαγητά συνδυάζεται το ροζέ κρασί
* ποια είναι τα βήματα που πρέπει να κάνουμε για να συνδυάσουμε το φαγητό με το κρασί
* τι θα πιούμε στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
* με τι θα συνδυάσουμε τη σούπα γλυκοκολοκύθας, ένα Χανιώτικο μπουρέκι, τη γαλοπούλα ή το χοιρινό και τα τυριά ή τα γλυκά μας. Ασύρτικο, βιδιανό, μοσχάτο σπίνας, λιάτικο, αγιωργίτικο αλλά και διεθνείς ποικιλίες όπως το sauvignon blanc, το chardonnay, το viognier, το gewurtztraminer, είναι μερικές από τις επιλογές που σας προτείνουμε.
* κλείνουμε με την ερώτηση του 1 εκατομμυρίου… στη σαμπάνια προσθέτουν ανθρακικό; Αυτό για να απαντηθεί στο επόμενο podcast!