Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς
Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
Οι λευκές ποικιλίες της Κύπρου όπως το ξυνιστέρι, το σπούρτικο, και η μοροκανέλλα κουβαλούν αιώνες ιστορίας και γεύσης.
Με τον οινολόγο και οινοποιό Γιάννη Κυριακίδη ως οδηγό μαθαίνουμε τι κάνει αυτές τις ποικιλίες τόσο ξεχωριστές, πώς αντανακλούν το μοναδικό κυπριακό terroir και γιατί αξίζουν μια θέση στο τραπέζι μας.
Ετοιμαστείτε για μια συζήτηση γεμάτη αρώματα, γνώσεις και έμπνευση!
«Το κρασί με απλά λόγια» είναι μία σειρά podcasts γι’ αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ. Ανοίξτε ένα μπουκάλι κρασί και ακούστε τα podcasts κάθε 1η και 15η μέρα κάθε μήνα.
Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis
Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis
Πηγή: Lifo.gr