Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90’s;
Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
Πώς αντιμετώπιζαν ένα νέο κορίτσι που πρότεινε κρασί οι γευσιγνώστες και οι πελάτες των εστιατορίων, άντρες και γυναίκες, το μακρινό 1990;
Από την Ελληνική Ακαδημία Οίνου και το Αθηνόραμα, στο ιστορικό Mezzo Mezzo και το Tudor Hall, η πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου είναι γεμάτη ιστορίες και πρόσωπα από άλλες εποχές, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Η Μαρία Kατσούλη μιλά για την εγχώρια γαστρονομική σκηνή στις εποχές του Χρηματιστηρίου, για την ίδρυση της Ένωσης Οινοχόων Ελλάδος και των Ελληνίδων του κρασιού. Τι λένε για αυτή οι συνεργάτες της και ποια είναι η συμβουλή που δίνει στους νέους οινοχόους;
«Το κρασί με απλά λόγια» είναι μία σειρά podcasts γι’ αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ. Ανοίξτε ένα μπουκάλι κρασί και ακούστε τα podcasts κάθε 1η και 15η μέρα κάθε μήνα.
Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:
Instagram: @irokoliakoudakis
Facebook: Iro Koliakoudakis
Παναγιώτης Ορφανίδης:
Instagram: @panagiotis_orfanidis
Facebook: Panagiotis Orfanidis
Πηγή: Lifo.gr