Δίκτυο FM 91.5

Αποστολή SMS: Γράφετε 915 (αφήνετε κενό) γράφετε το μήνυμά σας και το αποστέλλετε στο 54045 (χρέωση 0,25€ + ΦΠΑ)

23.05.2022

Έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Κεχαγιόγλου 25 Νοεμβρίου – 15 Δεκεμβρίου

Έκθεση ζωγραφικής
Σάββατο 25 Νοεμβρίου – Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου
Αίθουσα Τέχνης Β. Μυλωνογιάννη – Χαρ. Τρικούπη 14

Η «γεωγραφία των ονείρων» είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής του Χρήστου Κεχαγιόγλου που θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στην αίθουσα Τέχνης Β. Μυλωνογιάννη στα Χανιά και θα διαρκέσει έως 15 Δεκεμβρίου.

Μέσα από ένα καθαρά προσωπικό τρόπο έκφρασης ο Χ.Κ. ανακαλεί, αναμοχλεύει και αποτυπώνει πάνω απ’ όλα, την αίσθηση και την ατμόσφαιρα του τοπίου που απορρέει από τη σχέση μιας μεταφυσικής αισθητικής, με τη δύναμη μιας ποιητικής αναπόλησης. Ενεργοποιεί τη φαντασία, τις μνήμες και τα όνειρα και τα μεταπλάθει σε κάτι οικείο και συγκεκριμένο. Συγκεκριμένο αλλά διαφορετικό για τον καθένα. Ο Χρ. Κεχαγιόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1960. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο ΑΠΘ, παρακολουθώντας παράλληλα το μάθημα ζωγραφικής του Νίκου Σαχίνη. Στη συνέχεια σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Αθήνα και τέλος έκανε μεταπτυχιακές σπουδές φιλοσοφίας της τέχνης στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι, μελετώντας τις σχέσεις κινηματογράφου και ζωγραφικής. Έχει σκηνοθετήσει δεκάδες ταινίες και έργα βίντεο που παίχτηκαν στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και σε άλλα σημαντικά φεστιβάλ της Ευρώπης, καθώς και σε μουσεία και αίθουσες τέχνης.

Έχει παρουσιάσει τη ζωγραφική του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε 45 ατομικές και σε πάνω από 100 ομαδικές εκθέσεις. Το 2014 η πινακοθήκη Κυκλάδων σε συνεργασία με την γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσίασαν στη Σύρο μια μεγάλη αναδρομική έκθεση του έργου του. Με αφορμή την έκθεση εκδόθηκε από τις εκδόσεις Κριτική το βιβλίο του με τίτλο «με τα μάτια προς τα μέσα να κοιτάνε»
Το έργο του παρουσιάζεται σε δεκάδες βιβλία, καταλόγους, μουσικά άλμπουμ και εξώφυλλα πολλών σημαντικών εκδοτικών οίκων. Έργα του βρίσκονται σε πινακοθήκες, γκαλερί, μουσεία και μεγάλες συλλογές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Είναι μόνιμος συνεργάτης της γκαλερί Ζουμπουλάκη και της Theorema gallery στις Βρυξέλες.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί παρουσία του ζωγράφου το Σάββατο 25 Δεκεμβρίου από 18.00 έως 22.00.
Θα είναι ανοικτή για το κοινό 11.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00 καθημερινά εκτός Κυριακής.

 

 

 

Άκου τα podcasts του Δίκτυο FM 91.5 από την αγαπημένη σου εφαρμογή