Δίκτυο FM 91.5

Αποστολή SMS: Γράφετε 915 (αφήνετε κενό) γράφετε το μήνυμά σας και το αποστέλλετε στο 54045 (χρέωση 0,25€ + ΦΠΑ)

21.05.2022

Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων με τη Μαρίνα Πανηγυράκη

Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων με τη Μαρίνα Πανηγυράκη
με αφορμή το Θέατρο του Παραλόγου 
Κάθε Τετάρτη 20.00-22.00
Κερδίστε 1 θέση για τον Νοέμβριο

Το “παράλογο” πιο κοντά μας από ποτέ, ερχόμαστε να το διερευνήσουμε σε ένα ετήσιο εργαστήριο με βάση τα θεατρικά κείμενα και τα διηγήματα του Ε. Ιονέσκο.

“ Έμαθα πως ο καθένας μας είναι όλοι οι άλλο, πως η μοναξιά δεν ήταν αληθινή και πως ο ηθοποιός μπορεί καλύτερα απ’ τον καθένα να κατανοήσει τα ανθρώπινα όντα, κατανοώντας τον εαυτό του. Μαθαίνοντας να παίζω έμαθα και να παραδέχομαι πως οι άλλοι, και πως η μοναξιά μπορεί να ταυτιστεί..” Είπε ο Ιονέσκο όταν δοκίμασε ο ίδιος να γίνει κάποια στιγμή ηθοποιός.

Στο εργαστήριο αυτό θα δούμε, πώς προσεγγίζουμε ένα ρόλο, πώς διαβάζουμε ένα θεατρικό κείμενο, πως ερχόμαστε σε επαφή με το σώμα και τη φωνής μας, με τον εαυτό μας και με τους άλλους μέσα στην ομάδα, αλλά και πώς αυτοσχεδιάζουμε. Πώς τελικά φτιάχνουμε μια παράσταση “παράλογη”, αλλά και λογική δουλεύοντας επάνω σε σκηνές που θα επιλέξουμε από τα έργα Ε. Ιονέσκο και θα μελετήσουμε. Μια παράσταση που δεν είναι ο αυτοσκοπός αλλά ο στόχος πάνω σε μία βουτιά, μια διερεύνηση επάνω στα δικά μας εκφραστικά μέσα αλλά και στη γνωριμία μας με τον συγγραφέα και το πως αντιλαμβανόμαστε εμείς το παράλογο γενικότερα στο εδώ και στο τώρα.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Κερδίστε έναν μήνα δωρεάν από το Δίκτυο Fm 91,5

Γράψτε: 915 (κενό), ΠεραΧώρα, το ονοματεπώνυμό σας και το στέλνετε στο 54045
Χρέωση ανά μήνυμα 0,25 λεπτά + ΦΠΑ + τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας σύμφωνα με το ύψος του τελικού σας λογαριασμού́.

Η κλήρωση θα γίνει το μεσημέρι της Δευτέρας 31/10/22. Ο/Η νικητής/τρια θα ειδοποιηθεί τηλεφωνικά.

 

Κάθε Τετάρτη 20.00-22.00
ΠέραΧώρα Theater Company, Σμύρνης 22 στο κέντρο της πόλης
Απευθύνεται σε όλους είτε έχουν επαφή με το θέατρο, είτε όχι.
Κόστος μηνιαίο: 30 ευρώ
Τηλέφωνο επικοινωνίας :6974 793 091

Διδασκαλία : Μαρίνα Πανηγυράκη (ηθοποιός σκηνοθέτης)

 

Βιογραφικό
Η Μαρίνα Πανηγυράκη σπούδασε θέατρο στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Αρχή» της Νέλλης Καρρά (2014). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στη μέθοδο της Μίρκας Γιεμετζάκη για τη φωνή και τη συγχρονισμένη αναπνοή, φωνητικής. Ακόμα έχει παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό σεμινάριο «Το θερινό μαντείο αρχαίου δράματος και ήχων» που διοργάνωσε το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με δασκάλους Μ.Μαρμαρινό, Σ, Κακάλα κτλ.
Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως οι: Ρηνιώ Κυριαζή, Πάρης Μαντόπουλος, Ελένη Γεωργοπούλου, Νέλλη Καρρά, Δημήτρης Πλειώνης, Μ. Βαβάδακης, Γ. Καλαβριανός κ.ά. Έχει εργαστεί κατ’ επανάληψη στο θέατρο Studio Μαυρομιχάλη, στη θεατρική σκηνή Αθηναΐδα, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο Θέατρο ΚΕΤ κ.α. Έχει συνεργαστεί επίσης με το ΔΗΠΕΘΕ Λαμίας, Δηπεθέ Καβάλας και Δηπεθέ Κρήτης με το οποίο εξακολουθεί να συνεργάζεται σε μαθήματα και παραστάσεις.
Συγκεκριμένα με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης στις παραστάσεις «Ιστορίες στο τάκα-τάκα», σε σκηνοθεσία Β.Παπαδημητράκη και «Γιοι και κόρες», σε σκηνοθεσία Γ.Καλαβριανού, καθώς και την “Πανώρια” σε σκηνοθεσία Μ. Βαβαδάκη. Ενώ αυτή τη περίοδο του 2022 συμμετέχει στη νέα παραγωγή που προορίζεται εφηβικό κοινό “Καλά Χριστούγεννα αγαπητέ μου Τσάρλι” της Σ. Θεοφάνους.
Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «Η φιλονικία» του Μαριβώ, «Τα μαύρα λουστρίνια» της Μάρως Δούκα και «Come back ή αλλιώς η δική μας Ιθάκη» . Καθώς έγραψε και σκηνοθέτησε “Το ρολόι του κήπου αφηγείται” παιδική παράσταση για το επιχορηγούμενο πρόγραμμα “Ανοιχτά πανιά” 2021. Την παιδική επίσης παράσταση “ Με το 1, με το 2, με το…4 “ για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Τέλος , το “ Καφενείον ο Σταθμός” μια παράσταση περιπλανώμενη για ενήλικες, σε αυλές καφενεία και ταράτσες.
Δουλεύει επίσης σε εργαστήρια με παιδιά και εφήβους από το 2014 συνεχόμενα στα Χανιά και την Αθήνα, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα. Ίδρυσε την “ΠέραΧώρα theater company” με έδρα την πόλη των Χανίων, όπου στεγάζονται πλέον τα προσωπικά της εργαστήρια και και άλλα καλλιτεχνικά μαθήματα.
Ραδιοφωνικός παραγωγός στο δίκτυο Fm 91,5 στην εκπομπή για παιδιά “Διαστημικές Πτήσεις” το έτος 2021-22 και τη νέα χρονιά 2022-23.

Άκου τα podcasts του Δίκτυο FM 91.5 από την αγαπημένη σου εφαρμογή