Δίκτυο FM 91.5

Αποστολή SMS: Γράφετε 915 (αφήνετε κενό) γράφετε το μήνυμά σας και το αποστέλλετε στο 54045 (χρέωση 0,25€ + ΦΠΑ)

23.05.2022

Παρουσίαση βιβλίου της Κωνσταντίνας Μπαλωμενάκη «Στον καιρό του Λυμεωνα»_ 6 Απριλίου

Παρουσίαση βιβλίου
Σάββατο 6 Απριλίου στις 19:30
Εκδόσεις Ραδάμανθυς – Ξέπαπα 7

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα της Κωνσταντίνας Μπαλωμενάκη «ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΛΥΜΕΩΝΑ», το Σάββατο 6 Απριλίου 2024, στις 7.30 το απόγευμα.

Μιλάνε για το βιβλίο
Χρήστος Τσαντής, συγγραφέας, σύμβουλος ψυχικής υγείας
Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη, συγγραφέας του βιβλίου
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με τη μουσική τους οι:
Pat Dowe
Aaron Rouse

Η ιστορία μας μεταφέρει σ’ ένα δυστοπικό περιβάλλον, στην περιφέρεια της Εύρωλαντ, όπου οι ισχυροί του κόσμου, αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη, τις επιστημονικές ανακαλύψεις, τους θανατηφόρους ιούς και τη δύναμη της εξουσίας, βυθίζουν τον κόσμο στο χάος. Κάποιοι νέοι όμως, αμφισβητούν και αντιστέκονται. Θα καταφέρουν να σταματήσουν την πορεία προς τον όλεθρο; Μπορεί ο άνθρωπος να αντιμετωπίσει την «νέα» κατάσταση των πραγμάτων;

Μια ιστορία βασισμένη, στη διαρκή μάχη μεταξύ του καλού και του κακού, σε ένα δυστοπικό μέλλον, όπου ο άνθρωπος αντιμετωπίζεται σαν μηχανή που παράγει χρήμα. Η ανθρώπινη ζωή μοιάζει να είναι αναλώσιμη, χάνοντας έτσι κάθε ηθική αξία. Άραγε, μας βλέπουν κάποιοι σαν κουρδιστά παιχνίδια; Μήπως έχουμε γίνει οι μαριονέτες στα χέρια μερικών παράφρονων; Μια ιστορία που θέτει ρητορικά ερωτήματα. Ένας μεγάλος ερωτάς υπερβαίνει τις ταξικές διαφορές και αλλάζει τη ζωή των πρωταγωνιστών, διαταράσσοντας τις ισορροπίες.

Η Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Χανιά. Σπούδασε στην Αθήνα και στο Λονδίνο Αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και διακόσμηση. Είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες. Η νουβέλα, με τίτλο Στον καιρό του Λυμεώνα, είναι το πρώτο της έργο που εκδίδεται.

 

Άκου τα podcasts του Δίκτυο FM 91.5 από την αγαπημένη σου εφαρμογή