Δίκτυο FM 91.5

Αποστολή SMS: Γράφετε 915 (αφήνετε κενό) γράφετε το μήνυμά σας και το αποστέλλετε στο 54045 (χρέωση 0,25€ + ΦΠΑ)

21.05.2022

Παρουσίαση βιβλίου «Μαύρο Τριαντάφυλλο» της Εύας Μαζοκοπάκη – 21 Ιανουαρίου

Παρουσίαση βιβλίου
Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 19:00
Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Το βιβλίο «Μαύρο Τριαντάφυλλο» της Εύας Μαζοκοπάκη, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023, ώρα 19.00, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Την παρουσίαση συντονίζει ο Δάσκαλος – Λογοτέχνης, Βαγγέλης Κακατσάκης

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Αννέτα Μαρκογιαννάκη, Ψυχολόγος – Συγγραφέας
Δέσποινα Μαρκουλάκη, Φιλόλογος
Ξενοφούλα Σπαντιδάκη, Φιλόλογος

Συμμετέχουν με Θεατρικά, Μουσικά και Χορευτικά δρώμενα Μαθητές και Μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ».

Οπισθόφυλλο
Ένα μυθιστόρημα γεννημένο από το μαύρο της Νέμεσης και το λευκό της αγάπης. Μια πλοκή καταιγιστική, μια ιστορία δυναμική, μια σκακιέρα δεξιοτεχνική. Ένα βιβλίο γεμάτο ανοιχτές πληγές, προδομένα όνειρα, κρυμμένα μυστικά. Μία γυναίκα με άρωμα μαύρου τριαντάφυλλου διαχέει την μυστηριακή αύρα της σε μια σκακιέρα διεκδίκησης μιας αλήθειας που συντρίβει. Το “ματ” της εκδίκησης απορροφά τα πιόνια που την πορθούν από τη γέννηση της. Η βασίλισσα με το άρωμα του μαύρου τριαντάφυλλου πρέπει να σώσει το μοναδικό λευκό της ψυχής της με κάθε μέσον, να σώσει το βασιλιά της. Πώς θα κλείσει η σκακιέρα της προδοσίας; Το άρωμα του μαύρου τριαντάφυλλου τι ρόλο θα παίξει στο παιχνίδι της πάλης του φωτός με το σκοτάδι;

Βιογραφικό Συγγραφέα
Η Εύα Μαζοκοπάκη γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Σπούδασε στο τμήμα Κλασικών σπουδών της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και ασκεί σήμερα το επάγγελμα της φιλολόγου στο ιδιόκτητο φροντιστήριο Θεωρητικών Σπουδών που διατηρεί στη γενέτειρα πόλη της. Ταυτόχρονα γράφει σχολικά βοηθήματα, ποίηση και λογοτεχνικά βιβλία. Ποιήματα και διηγήματα της -κάποια των οποίων εμπεριέχονται σε λογοτεχνικές ανθολογίες- έχουν βραβευτεί ή διακριθεί σε Παγκρήτιους και Πανελλήνιους διαγωνισμούς.
Ενδεικτικά, βραβεύτηκε με πρώτο Παγκρήτιο βραβείο ποίησης για το ποίημα: «Άλωση ψυχής» από τον λογοτεχνικό σύλλογο «Κρητών λόγος». Διακρίθηκε σε πανελλήνιο διαγωνισμό για το ποίημα της: «Σκοτεινές Σκεπές» στον ποιητικό διαγωνισμό της Βιβλιοθήκης Σπάρτου. Έλαβε το πρώτο βραβείο διηγήματος για το διήγημα: «Θέμα δευτερολέπτων» από την pigipaideias.gr. Απέσπασε τρίτο έπαινο διηγήματος για το διήγημα: «Προσφυγιά καρδιάς» από το λογοτεχνικό περιοδικό Κέφαλος.
Λάτρης της ποίησης και της πεζογραφίας, έχει συμμετάσχει επανειλημμένως σε παρουσιάσεις βιβλίων ως κύρια εκφωνήτρια.
Έργα της συγγραφέως που έχουν εκδοθεί: το «Συντακτικό της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας», σχολικό βοήθημα, εκδόσεις Βλάσση. «Λεκτικά Αρώματα», ποιητική συλλογή, εκδόσεις ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΠΕΝΑ. «Η Οργή του Τυφλού Ποταμού», μυθιστόρημα, εκδόσεις ΠΗΓΗ. «Τα Ρο της καρδιάς”, ποιητική συλλογή, εκδόσεις ΠΗΓΗ. “Οι Σκιές των Μουσών”, μυθιστόρημα, εκδόσεις Υδροπλάνο. “Το μυστικό μήλο της Εύας”, συλλογή διηγημάτων, εκδόσεις bookguru.gr, το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα και σε αγγλική έκδοση στο Amazon. Το ανά χείρας μυθιστόρημα «Μαύρο τριαντάφυλλο», αποτελεί την πρώτη της συνεργασία με τις Εκδόσεις ΔΕΡΕ.

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Φροντιστήριο «Πρωτοπορία», εκδόσεις ΔΕΡΕ.

 

Άκου τα podcasts του Δίκτυο FM 91.5 από την αγαπημένη σου εφαρμογή