Δίκτυο FM 91.5

Αποστολή SMS: Γράφετε 915 (αφήνετε κενό) γράφετε το μήνυμά σας και το αποστέλλετε στο 54045 (χρέωση 0,25€ + ΦΠΑ)

22.05.2022

Παρουσίαση βιβλίου της Δήμητρας Μαραγκουδάκη «Οι 12 άθλοι ενός μαθητή»_ 30 Σεπτεμβρίου

Παρουσίαση βιβλίου
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 19:00
Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Το βιβλίο – παιδαγωγικό εργαλείο της Δήμητρας Μαραγκουδάκη «Οι 12 άθλοι ενός μαθητή», παρουσιάζουν το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023, στις 7 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, η Π.Ε. Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης, ο Σύλλογος Asperger Χανίων και οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς. Η παρουσίαση αφορά στην ενημέρωση κυρίως εκπαιδευτικών και γονέων για την αξιοποίηση του βιβλίου στην παιδαγωγική πράξη.

Θα μιλήσουν οι:
Αθηνά Ντούλια, σχολική σύμβουλος,
Χρήστος Συννεφάκης, εκπαιδευτικός,
Ευαγγελία Κισσαμιτάκη, ψυχολόγος
και η συγγραφέας του βιβλίου Δήμητρα Μαραγκουδάκη.

Το βιβλίο «Οι 12 άθλοι ενός μαθητή» εγκρίθηκε πρόσφατα από το υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί στα Δημοτικά Σχολεία, ενώ έχει αποσπάσει θετικές κριτικές από εξειδικευμένους ψυχολόγους και παιδαγωγούς, καθώς και από Σχολικούς Συμβούλους, οι οποίοι επισημαίνουν ιδιαίτερα ότι το συγκεκριμένο βιβλίο πρέπει να ενταχθεί από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας στα σχολικά εγχειρίδια για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ αντίστοιχη έκκληση έχει γίνει και για την αξιοποίησή του από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Είπαν για το βιβλίο…
«Το βιβλίο της Δήμητρας Μαραγκουδάκη πρέπει να μπει στα σχολικά εγχειρίδια…», Αθηνά Ντούλια, Σχολική Σύμβουλος

Η Δήμητρα Μαραγκουδάκη στο βιβλίο της εφευρίσκει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια, με φανταστικές εικονογραφίες να εμπνευστεί μεθόδους για τη λύση του όποιου προβλήματος του μαθητή. Με το έξυπνο αυτό βιβλίο της δείχνει καλά σημάδια και της αξίζει ο 13ος άθλος, όπως αξίζει και σε κάθε ΔΑΣΚΑΛΟ (και ΔΑΣΚΑΛΑ) που εφοδιάζει τη φαρέτρα του με τα βέλη τα οποία ο ίδιος κατασκευάζει για να νικήσει όλες τις δυσκολίες που συναντά στην εκπαιδευτική του πορεία, χωρίς καμία υποστήριξη από την πολιτεία. Έχει το «γνώθι σ’ αυτόν». Το βιβλίο αυτό είναι χρήσιμο σε κάθε γονέα που θέλει να βοηθήσει το παιδί του στις δυσκολίες που συναντά. Δε θα πρέπει επίσης να απουσιάζει από τις βιβλιοθήκες των σχολείων και ο Δήμαρχος ας στηρίξει την εκδήλωση αυτή ουσιαστικά με την αγορά τόσων βιβλίων όσες είναι και οι σχολικές μονάδες της περιοχής.
Πέτρος Πανηγυράκης, δάσκαλος, τέως προϊστάμενος Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων

Ένα υπέροχο, πολυαισθητηριακό βιβλίο, χρήσιμο σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μικρούς μαθητές. Οι δώδεκα άθλοι παντρεύονται αριστοτεχνικά με τα γραμματικά φαινόμενα, με τρόπο ευφάνταστο, καλλιτεχνικό, δημιουργικό, που αποτυπώνεται στην μνήμη και συντροφεύει γλυκά τους μικρούς μας φίλους στο ταξίδι της γνώσης και της μάθησης.
Ιωάννα Φαντζίκη Συμβουλευτική Ψυχολόγος MSc

Το βιβλίο πρέπει να μπει στη λίστα των σχολικών εγχειριδίων, για τη διδακτική της γραμματικής και της ορθογραφίας, για τα σχολεία της Α/θμιας και των πρώτων τάξεων της Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Μαρία Κληματσάκη, διευθύντρια 11ου Δ.Σ. Χανίων

Άκου τα podcasts του Δίκτυο FM 91.5 από την αγαπημένη σου εφαρμογή