Δίκτυο FM 91.5

Αποστολή SMS: Γράφετε 915 (αφήνετε κενό) γράφετε το μήνυμά σας και το αποστέλλετε στο 54045 (χρέωση 0,25€ + ΦΠΑ)

19.05.2022

Παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Κουτουκάκη “ΔΕΚΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ” – 22 Ιουνίου

Παρουσίαση βιβλίου
Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 20:00,
Ιστιοπλοϊκός Όµιλος Χανίων – Ενετικό λιμάνι

Οι Εκδόσεις Λιβάνη και ο Ιστιοπλοϊκός Όµιλος Χανίων σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Κουτουκάκη “ΔΕΚΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ” την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022, στις 20:00, στον Ιστιοπλοϊκό Όµιλο Χανίων

Για το βιβλίο θα µιλήσουν:
Σοφία Κουτουκάκη, Φιλόλογος,
Μαρία Λάµπρου, Σύµβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, NLP.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν µουσικά:
στο πιάνο η Αντιγόνη Αραµπατζόγλου, Μουσικός,
στο τραγούδι η Μαρία Κυριακογιαννάκη, Εκπαιδευτικός.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
«Κι αυτή η μοίρα που κινεί τα νήματα, που δένει τις ζωές μας και τις ευθυγραμμίζει με τη σοφότερη γεωμετρία, να τέμνονται ή να είναι παράλληλες, να σχηματίζουν κύκλους ομόκεντρους ή τρίγωνα ισόπλευρα, έφτιαξε έτσι τα πράγματα ώστε τη στιγμή που η Χαρά οδηγούσε στο κενό η Φωτεινή να χάνεται στα μάτια του Μάρκου… κι εκείνος στα δικά της». Στη διαδρομή από το αρχοντικό της στο Νησί ως το διαμέρισμα του τρίτου ορόφου στην Καστέλα, η Φωτεινή Αρχοντάκη έζησε τη ζωή που της χαρίστηκε, με πάθος, πόνο, απόγνωση, παραδοχή, αυτοθυσία και δίχως όρια αγάπη για τη Ζωή. «Ο Μάρκος και η Φωτεινή δεν είχαν καταφέρει στα νιάτα τους να αγαπηθούν όπως τους άξιζε, γιατί δε γνώριζαν πώς να το κάνουν. Αγάπη μπορείς να δώσεις μόνο όταν την έχεις λάβει. Μόνο όταν έχεις ξεχειλίσει από αυτή, όταν σου περισσεύει. Τότε και μόνο τότε μπορείς να αγαπάς με αλήθεια και ανιδιοτέλεια από τα βάθη της ύπαρξής σου. Κανείς ποτέ δεν κατάφερε να αγαπήσει από το έλλειμμά του. Κι αυτή ήταν η ένατη αλήθεια της ζωής, που η Φωτεινή εκείνη τη στιγμή συνειδητοποιούσε και σημείωνε νοερά μέσα της».

Η Κατερίνα Κουτουκάκη γεννήθηκε στον Πειραιά. Στην πορεία της, εκτός από τα ταξίδια, που τα λάτρεψε, ασχολήθηκε με πολλά και ετερόκλητα πράγματα, θεωρώντας πάντα πως η γνώση είναι η προίκα που συνεχώς κουβαλάμε μαζί μας, ακόμα κι όταν πιστεύουμε πως τα έχουμε χάσει όλα. Από το 2008 έως το 2010 παρακολούθησε προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης που είχαν αντικείμενο την Ψυχολογική Στήριξη Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων, καθώς και την Ψυχαναλυτική Προσέγγιση των Στερεοτύπων στις Οικογένειες. Από το 2012 και για τρία χρόνια παρακολούθησε σεμινάρια Αφήγησης και Δημιουργικής Γραφής στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ) με τη Σάσα Βούλγαρη, όπως επίσης και σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής και Επιμέλειας Κειμένων στην Ανοιχτή Τέχνη με τον συγγραφέα Αλέξανδρο Ασωνίτη. Έχει συμμετάσχει με κείμενά της σε παραστάσεις που οργανώνονται στο ΙΜΚ από τη Σάσα Βούλγαρη και αρθρογραφεί κατά καιρούς σε διάφορα blogs, κάθε φορά που θέλει, κυρίως με χιούμορ, να σχολιάσει τα κακώς κείμενα. Παράλληλα παρακολούθησε για δύο χρόνια μαθήματα Αυτογνωσίας – Αυτοβελτίωσης και Ενεργειακών Θεραπειών. Εδώ και έναν χρόνο είναι ενεργό μέλος της δράσης «Διαβάζω για τους Άλλους». Είναι παντρεμένη με τον Μ. Μιχελάκη και έχει μία κόρη.

Άκου τα podcasts του Δίκτυο FM 91.5 από την αγαπημένη σου εφαρμογή