Δίκτυο FM 91.5

Αποστολή SMS: Γράφετε 915 (αφήνετε κενό) γράφετε το μήνυμά σας και το αποστέλλετε στο 54045 (χρέωση 0,25€ + ΦΠΑ)

23.05.2022

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου_ 30 Μαρτίου – 2 Απριλίου

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου
Σάββατο 30 Μαρτίου – Τρίτη 2 Απριλίου
Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων

Οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με δράσεις και καλεσμένους συγγραφείς
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου, οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων γιορτάζουν και φέτος δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν σπουδαίους συγγραφείς παιδικών βιβλίων.
Καλεσμένοι είναι οι συγγραφείς Αγγελική Δαρλάση, Ελένη Μπετεινάκη, Γιώργος Γρηγοράκης, Μαργαρίτα Αυγουστιανάκη σε ένα πολυήμερο εορταστικό, αφιερωμένο στην Παιδική Λογοτεχνία που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο των Βιβλιοθηκών του Δήμου, σε σχολεία και στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Οι δράσεις του Δήμου Χανίων γίνονται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τη Διεύθυνση Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, το 9ο Δημοτικό Σχολείο και το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων.

Οι εκδηλώσεις αναλυτικά:
• Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, ώρα 11:00 π.μ.
Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου Χανίων: η πολυτάλαντη συγγραφέας, εκπαιδευτικός, παρουσιάστρια Ελένη Μπετεινάκη έρχεται από το Ηράκλειο με τις φανταστικές κούκλες της, που ζωντανεύουν για τους μικρούς μας φίλους – Ηλικία παιδιών 5+

• Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 (πρωί)
Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου Χανίων: η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Μαργαρίτα Αυγουστιανάκη, μέσα από ένα ξεχωριστό …«μαγείρεμα παραμυθιών» θα μιλήσει για την «Αγάπη» στους μαθητές, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

Τρίτη 2 Απριλίου 2024, ώρα 10:00 π.μ.
Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου Χανίων & Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας: ο συγγραφέας και εκπαιδευτικός Γιώργος Γρηγοράκης παρασύρει τα παιδιά σε φανταστικούς κόσμους.

Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, το πρωί, η πολυβραβευμένη συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση, συναντά τους μαθητές της Β’ τάξης του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων, στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ώρα 7:00 μ.μ. η συγγραφέας θα μιλήσει στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, με θέμα: «Η διδασκαλία της Ιστορίας στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο μέσα από την επεξεργασία λογοτεχνικών κειμένων».

 

Άκου τα podcasts του Δίκτυο FM 91.5 από την αγαπημένη σου εφαρμογή