Δίκτυο FM 91.5

Αποστολή SMS: Γράφετε 915 (αφήνετε κενό) γράφετε το μήνυμά σας και το αποστέλλετε στο 54045 (χρέωση 0,25€ + ΦΠΑ)

22.05.2022

Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων_ 5 – 7 Σεπτεµβρίου

Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων
Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου – Πέμπτη 7 Σεπτεµβρίου
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης

Οι FAir Productions, Περιφέρεια Κρήτης και Δήµος Χανίων – ΚΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ παρουσιάζουν το
Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων – “Εισαγωγή”

Πρόγραµµα

Τρίτη 5 Σεπτεµβρίου
• 20:00 – Έναρξη και συναυλία “Zero” της Φένιας Χρήστου, µε την ίδια (πιάνο, τραγούδι και φωνητικά), τον Alexis Bove (βιολοντσέλο) και τον Χρήστο Γαρµπιδάκη (laptop).
• 21:00 – Συναυλία του Σταύρου Λάντσια (πιάνο).

Τετάρτη 6 Σεπτεµβρίου
• 12:00 – Εργαστήριο (EN): “Extended cello technics and its use in the 20th and 21st century works”, µε τον Alexis Bove.
• 14:00 – Διαδραστικό εργαστήριο “Πιάνο & Ηλεκτρονικά Μέσα (Ableton Live, Virtual Instruments…) στη µουσική παραγωγή”, µε τον Χρήστο Γαρµπιδάκη, τον Νίκο Σωτηρόπουλο και τη Φένια Χρήστου.
• 21:00 – Συναυλία µε µελοποιήσεις του Άγγελου Θεοδωράκη-Παπαγγελίδη πάνω σε ποίηση του Ανδρέα Κάλβου, του Διονύσιου Σολωµού και του Λόρδου Μπάιρον.
• 21:30 – Συναυλία µε µελοποιήσεις, τραγούδια και συνθέσεις της Φένιας Χρήστου µε την ίδια (πιάνο) και τον Alexis Bove βιολοντσέλο).

Πέµπτη 7 Σεπτεµβρίου
• 12:00 – Εργαστήριο Τραγουδοποιίας – Μελοποίησης µε τη Φένια Χρήστου.
• 21:00 – Συναυλία µε τη Σαβίνα Γιαννάτου (τραγούδι και φωνητικά) και τον Σπύρο Μάνεση (πιάνο)

Πληροφορίες & εισιτήρια: chaniamusicfestival.com
Είσοδος:
Συναυλία 6/9 και εργαστήρια δωρεάν.
Συναυλίες 5 & 7/9 12€ & 9€ (µειωµένο) για 1 ηµέρα, 20€ &
15€ (µειωµένο) για 2 ηµέρες.

Σύντοµα βιογραφικά  µουσικών

Φένια Χρήστου (https://www.feniachristou.com/)
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ζει στην Αθήνα. Συνθέτει, µελοποιεί, ερµηνεύει, αυτοσχεδιάζει και συχνά γράφει τους στίχους των τραγουδιών της. Έχει συνθέσει µουσική και τραγούδια είτε ανεξάρτητα είτε για θεατρικές, παιδικές ή µουσικοποιητικές παραστάσεις σε συνεργασία µε διάφορους φορείς ανά την Ελλάδα όπως Onassis cultural centre, ERT, Κ.Θ.Β.Ε κ.α. To 2014 έλαβε το Α’ Βραβείο δηµιουργίας τραγουδιού µε το τραγούδι της σε διαγωνισµό του ιδρύµατος Ωνάση. Το 2018 κυκλοφόρησε από τον Μετρονόµο το album Εl3ven το οποίο αποτελεί την πρώτη ολοκληρωµένη δισκογραφική της δουλειά. Έχει συνεργαστεί µε το Φεστιβάλ Δελφών το 2018 καθώς και µε το Κ.Θ. Β. Ε. και το ΥΠ.ΠΟ.Α το 2020. Πρόσφατα, κλήθηκε να ενορχηστρώσει και να ηχογραφήσει µέρος των µελοποιήσεών της µε την Ορχήστρα σύγχρονης µουσικής της ΕΡΤ. Επίσης, κυκλοφόρησε ανεξάρτητα ένα τραγούδι ειδικά αφιερωµένο στη «Δήµητρα της Λέσβου», η Κυρά της Συγγνώµης, το 2021.

Alexis Bove (https://alexibove.wixsite.com/my-site?lang=el)
Γεννηµένος στο Παρίσι, ο Alexis Bove είναι ένας πολυσχιδής τσελίστας µε έντονη εμπειρία στην ευρωπαϊκή µουσική σκηνή. Είναι ενεργός ερµηνευτής µουσικής δωµατίου, που µοιράζεται τη σκηνή µε τους σολίστ της Φιλαρµονικής του Ρότερνταµ όπως οι Cecilia Ziano, Julien Hervé, Juliette Hurel, Hed Yaron Meyerson, Roman Spitzer και άλλοι. Είναι επίσης µέλος του “Ensemble Mir” από το 2014, παίζοντας ρεπερτόριο από ροµαντική έως σύγχρονη µμουσική µε διάφορες ρυθµίσεις οργάνων. Από το 2020 ο Alexis παίζει τακτικά µε το Metropole Orkest, την κορυφαία ορχήστρα ποπ και τζαζ στον κόσµο, υπό τη διεύθυνση των Jules Buckley και Vince Mendoza.

Xρήστος Γαρµπιδάκης (fraternalairpro.com)
Από παιδί ξεκινάει σπουδές κλασικής κιθάρας, σύντοµα, ωστόσο, επικεντρώνεται στις progressive rock, new wave και ambient σκηνές. Οι επιρροές είναι πολλές, µε πιο καθοριστικές αυτές των Genesis, This Mortal Coil, David Bowie, Brian Eno, Ryouichi Sakamoto, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Max Richter και Arvo Part. Συνέθεσε, παρήγαγε, κυκλοφόρησε και παρουσίασε ζωντανά πρωτότυπη µουσική για βουβές ταινίες και παραστάσεις σύγχρονου χορού, καθώς και αρκετά studio albums και συνεχίζει. Είναι µέλος των µουσικών σχηµάτων diamat και lyric of leaves. Τον Απρίλιο του 2022 ίδρυσε την ατοµική επιχείρηση FAir | Fraternal Air Productions.

Σταύρος Λάντσιας (http://www.stavroslantsias.gr/)
O Σταύρος Λάντσιας γεννήθηκε στην Κύπρο. Σπούδασε κλασικό πιάνο και θεωρία µουσικής στο Eλληνικό Ωδείο Λευκωσίας. Έχει συνεργαστεί µε σηµαντικούς µουσικούς όπως η Έλλη Πασπαλλά, ο Aλκίνοος Iωαννίδης, ο Ορφέας Περίδης, η Ελένη Καραΐνδρου, ο Νίκος Ξυδάκης, η Xάρις Aλεξίου, ο Κώστας Τουρνάς, ο Χρήστος Θηβαίος, o David Lynch, o Διονύσης Σαββόπουλος και άλλοι… H πρώτη του προσωπική
δισκογραφική δουλειά έχει τον τίτλο Επιστροφή (1999) στην οποία, σε δύο συνθέσεις, φιλοξενείται ο διακεκριµένος µουσικός Haig Yazdjian. Τον Απρίλιο του 2002 κυκλοφορεί τη δεύτερη προσωπική του δουλειά µε τίτλο Το Ταξίδι µιας Νότας. Τον Δεκέµβριο του 2012 δηµιουργεί το «Stavros Lantsias trio» µε τους διακεκριµένους σολίστες Ανδρέα Πολυζωγόπουλο και Γιώργο Καλούδη

Νίκος Σωτηρόπουλος
Ο Νίκος Σωτηρόπουλος είναι συνθέτης, ενορχηστρωτής και µουσικός παραγωγός. Καθηγητής, επίσης,µουσικής στη δευτεροβάθµια εκπαίδευση, µέχρι πρόσφατα, για 35 και πλέον χρόνια δίδαξε στα παιδιά να αγαπούν τη µουσική, να γνωρίζουν και να δηµιουργούν τα δικά τους µουσικά όργανα, συνδέοντας το παρελθόν µε το µέλλον µαθαίνοντας την ιστορία της µουσικής, έκανε εισαγωγή στη µουσική τεχνολογία και
την ηχογράφηση σε οργανωµένο στούντιο στο σχολείο και δηµιούργησε χορωδίες, συγκροτήµατα και φωνητικά σύνολα.

Άγγελος Θεοδωράκης-Παπαγγελίδης (Angelos TP YouTube)
Ο Άγγελος Θεοδωράκης-Παπαγγελίδης γεννήθηκε στη Αθήνα και είναι τραγουδοποιός. Έχει κάνει σπουδές
πάνω στην κλασική κιθάρα. Ξεκίνησε να ηχογραφεί τη µουσική του το 2016 και το 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο του άλµπουµ σε αγγλικούς στίχους µε τίτλο Angelo’s Bookstore. Το 2020, συµµετείχε ως δηµιουργός σε παραγωγή του Ελληνικού Σχεδίου και της Στέγης Γραµµάτων και Τεχνών όπου παρουσίασε µε πενταµελές σύνολο µελοποιήσεις του πάνω σε ποίηση του Ανδρέα Κάλβου, του Διονύσιου Σολωµού και του
Λόρδου Μπάιρον. Επίσης, συµµετέχει στην Λαϊκή ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης ερµηνεύοντας τραγούδια του παππού του Μίκη Θεοδωράκη.

Σαβίνα Γιαννάτου (https://www.savinayannatou.com/)
Ξεκίνησε την επαγγελµατική της σταδιοδροµία τραγουδώντας στην εκποµπή του Γ’ Προγράµµατος της ΕΡΤ “Εδώ Λιλιπούπολη” σε συνεργασία µε την Λ.Πλάτωνος (1978-81). Εχει συνεργαστεί µε πολλούς Έλληνες συνθέτες στο χώρο του έντεχνου τραγουδιού. Από το 1994 µε το συγκρότηµα “Primavera en Salonico” ερµηνεύει τραγούδια από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσµο και δισκογραφεί για τις εταιρείες ΛΥΡΑ και ECM. Ασχολείται µε τον ελεύθερο φωνητικό αυτοσχεδιασµό στο χώρο της free jazz. Έχει συνθέσει µουσική για το Εθνικό Θέατρο, το Κ.Θ.Β.Ε., το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας και το Θέατρο του Νέου Κόσµου. Η δισκογραφία της περιλαµβάνει γύρω στους τριάντα δίσκους, προσωπικούς και συµµετοχές.

Σπύρος Μάνεσης (https://spyrosmanesis.com/)
Ο Σπύρος Μάνεσης είναι πιανίστας της τζαζ από την Αθήνα. Στις σπουδές του περιλαµβάνονται πτυχία κλασικού και τζαζ πιάνου από το Ωδείο Athenaeum (µε δασκάλους τους Μ. Αϊβάζοβα, Γ. Κοντραφούρη, Σ. Σύρρο), Bachelor και Master στο jazz piano από το Κονσερβατόριο του Άµστερνταµ και πτυχίο Μουσικολογίας από το ΕΚΠΑ. Έχει κυκλοφορήσει αρκετούς δίσκους και έχει περιοδεύσει σε πολλές χώρες
του κόσµου. Είναι καθηγητής jazz piano στη σχολή τζαζ Jazzart και έχει διδάξει στα ωδεία Athenaeum και Μουσικής Πράξης και ως επισκέπτης καθηγητής στο Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστηµίου.

Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων – “Εισαγωγή”
Μία παραγωγή της FAir Productions | fraternalairpro.com
Οργάνωση παραγωγής: Σοφία Μαυρουδή

 

Άκου τα podcasts του Δίκτυο FM 91.5 από την αγαπημένη σου εφαρμογή