Δίκτυο FM 91.5

Αποστολή SMS: Γράφετε 915 (αφήνετε κενό) γράφετε το μήνυμά σας και το αποστέλλετε στο 54045 (χρέωση 0,25€ + ΦΠΑ)

21.05.2022

Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά στα πλαίσια “Ανοιχτά Πανιά 2022” – 16 Οκτωβρίου

Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά
Κυριακή 16 Οκτωβρίου
Λίμνη Αγιάς

Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά
Λίμνες: μύθοι, ιστορίες και νοήματα
Όλγα Ευαγγελίδου, Irene Ragusini & Νεφέλη Παπαϊωάννου

Το έργο Λίμνες: μύθοι, ιστορίες και νοήματα, είναι μια in situ ταινία, η οποία συνδυάζει στοιχεία ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας. Πρωταγωνίστριες της ταινίας είναι η λίμνη Κουρνά́ και η λίμνη Αγιάς. Και οι δυο χαρακτηρίζονται από́ ιδιαίτερη βιοποικιλότητα και πανίδα. Το έργο αντλεί́ έμπνευση από́ το φυσικό́ τοπίο των δυο λιμνών, την ανθρώπινη δραστηριότητα, τα πλάσματα και τους μύθους που τις συνοδεύουν.

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην λίμνη Αγιάς του Δήμου Χανιών εικαστικό́ εργαστήριο, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά́ ηλικίας 6-10 ετών μαζί με τους γονείς τους.

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα δημιουργήσουν μέσω της ζωγραφικής και της γλυπτικής τα δικά́ τους φανταστικά́ πλάσματα έχοντας ως αναφορά την πανίδα της περιοχής. Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου θα αποτελέσουν την έμπνευση για το κοστούμι και τα σκηνογραφικά αντικείμενα της ταινίας.
Η ταινία ή το συλλογικό αυτό πορτραίτο, που θα συντίθεται από́ τις λίμνες, τους μύθους και κατ’ επέκταση τη σχέση τους με τον άνθρωπο θα παρουσιαστεί μαζί με τα ενδυματολογικά και σκηνογραφικά αντικείμενα, ως γλυπτά πλέον, στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Χαμάμ της οδού Κατρέ στις 5 Δεκεμβρίου.

Διάρκεια Εργαστηρίου, 3 ομάδες παιδιών ηλικίας 6 έως 10 ετών μαζί με ένα γονέα ή κηδεμόνα
1η ομάδα: 10:00 – 12:00
2η ομάδα: 12:15 – 14:15
3η ομάδα: 14:30 – 16:30

Δωρεάν συμμετοχή με κράτηση θέσης: anoixtapania2022@gmail.com

Το εργαστήριο διεξάγεται στα πλαίσια Ανοιχτά Πανιά 2022

Το φετινό πρόγραμμα του Δήμου Χανίων και της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., που αναδεικνύει την πρωτότυπη καλλιτεχνική παραγωγή, τα «Ανοιχτά Πανιά 2022», επιχειρεί να συνεχίσει το δημιουργικό ταξίδι παραγωγής πρωτότυπων καλλιτεχνικών έργων, που ξεκίνησε τον προηγούμενο χρόνο, δίνοντας και πάλι ιδιαίτερη έμφαση στις σύγχρονες πρακτικές.
15 πρωτότυπες καλλιτεχνικές δράσεις, με περισσότερους από 100 καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, δραστηριοποιούμενοι σε ποικίλα πεδία τεχνών, κάνουν πανελλήνια πρεμιέρα, εδώ στην καρδιά της Μεσογείου.
Τα Χανιά το διάστημα από Αύγουστο έως Δεκέμβριο 2022 θα κατακλυστούν από χορό, θέατρο, εικαστικά, μουσική, κινηματογράφο, εκπαιδευτικά εργαστήρια και πολλά άλλα. Εμβληματικοί χώροι της πόλης, από το Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης ως τη Συναγωγή Ετζ Χαγίμ, από τον Προμαχώνα Σαν Σαλβατόρε μέχρι τον Άγιο Ρόκκο, από τη συνοικία της Νέας Χώρας και των Ταμπακαριών, ως τους Τάφους των Βενιζέλων, τη Λίμνη της Αγιάς, τη γέφυρα του Κλαδισού, κ.ά., θα φιλοξενήσουν ξεχωριστές καλλιτεχνικές δράσεις.

Άκου τα podcasts του Δίκτυο FM 91.5 από την αγαπημένη σου εφαρμογή