Δίκτυο FM 91.5

Αποστολή SMS: Γράφετε 915 (αφήνετε κενό) γράφετε το μήνυμά σας και το αποστέλλετε στο 54045 (χρέωση 0,25€ + ΦΠΑ)

13.03.2023

Διαγωνισμός «Τάρτα με άρωμα Κρήτης» _15-29 Μαρτίου

Διαγωνισμός «Τάρτα με άρωμα Κρήτης»
Τετάρτη 15 Μαρτίου – Τετάρτη 29 Μαρτίου

Ο διαγωνισμός “Τάρτα με άρωμα Κρήτης” διοργανώνεται για δεύτερη χρόνια από τον Ελληνο-Γαλλικό Σύλλογο Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Δήμο Χανίων, υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Ο 1ος γαστρονομικός διαγωνισμός το 2022 με θέμα την Κρέπα με άρωμα Κρήτης, γνώρισε μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή :
46 σπουδαστές από 5 Σχολές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής του Νομού Χανιων, 31 chef Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής και 20 Κριτές.

Είναι ένας διαγωνισμός καθαρά παιδαγωγικός, αποκλειστικά για σπουδαστές σχολών και τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης -Αρτοποιίας του νόμου Χανίων .

Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε δυο γύρους όπως και πέρυσι, με τον πρώτο γύρο να γίνεται στις εγκαταστάσεις των σχολών και ο δεύτερος γύρος και τελικός στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων- Νεώριο Μόρο- ανοικτό και στο κοινό.

Υπάρχουν δυο κατηγορίες α) αλμυρή τάρτα β) γλυκιά τάρτα

ΠΡΩΤΟΣ ΓΥΡΟΣ 15 – 16 – 17/03/2023

Ημερομηνίες διεξαγωγής 1ου γύρου διαγωνισμού 15-16-17 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις της κάθε σχολής

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/03/2023

11:00 IEK DELTA 360

17:30 ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ ΧΑΝΙΩΝ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 16/03/2023

17:00 Δ.ΙΕΚ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/03/2023

11:00 HOTELIER EDUCATION

16:30 Δ. ΙΕΚ ΧΑΝΙΩΝ ΑΚΡΟΤΗΡΙΟΥ

Φέτος Πρόεδρος κριτικής επιτροπής για τον Πρώτο Γύρο είναι : για την Αλμυρή Τάρτα Jean Marie Hoffman chef της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα και Πρόεδρος κριτικής επιτροπής για την Γλυκιά Τάρτα : ο Δημήτρης Χρονόπουλος chef pâtissier και Brand Ambassador Valrhona
Στην κριτική επιτροπή εκτός των δυο σεφ θα συμμετέχουν δυο σεφ από κάθε σχολής, ο καθηγητής/η καθηγήτρια Γαλλικής γλώσσας και ένα μέλος του συμβουλίου του Ελληνογαλλικού Συλλόγου Χανίων
Είναι μια σύμπραξη ελληνογαλλικής γεύσης : επιλογή από 6 διαφορετικές ζύμες γαλλικής τάρτας :
α) pâte sucrée
b) pâte sablée
c) pâte sablé bretonne
d) pâte brisée
e) pâte feuilleté (σφολιάτα)
f) tarte flambée

Με μια γέμιση (και η γενικότερη φιλοσοφία) που πρέπει να προέρχεται από την Κρητική Γη
Θα υπάρξει ένας νικητής για την κάθε σχολή από την κάθε κατηγορία. Δηλαδή για την αλμυρή τάρτα 1 νικητής και για την γλυκιά τάρτα 1 νικητής .
Το έπαθλο του πρώτου γύρου είναι η λευκή ποδιά με διαφορά αναμνηστικά και το τελικό έπαθλο είναι πρακτική άσκηση στην Γαλλική Πρεσβεία της Αθήνας η στον Στέλιο Παρλιάρο, στις Γλυκιές Αλχημείες
Η τάρτα που κερδίζει στον πρώτο γύρο πρέπει να είναι με τα ιδία υλικά για τον δεύτερο γύρο
Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί 29 Μαρτίου στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων

Άκου τα podcasts του Δίκτυο FM 91.5 από την αγαπημένη σου εφαρμογή