Δίκτυο FM 91.5

Αποστολή SMS: Γράφετε 915 (αφήνετε κενό) γράφετε το μήνυμά σας και το αποστέλλετε στο 54045 (χρέωση 0,25€ + ΦΠΑ)

28.11.2022

Θέατρο σκιών στον Ρωσικό Στρατώνα_ 13 Ιουνίου

Ο Μέγας Αλέξανδρος και τα Αινίγματα της Βεζυροπούλας
Σάββατο 13 Ιουνίου στις 21:00
Ρωσικός Στρατώνας

 

Θέατρο Σκιών του Χρήστου Ιωαννίδη

Είσοδος ελεύθερη

Ο αγαπημένος μας ήρωας, ο Καραγκιόζης, σε μία ξεκαρδιστική περιπέτεια! Η Βεζυροπούλα, η κόρη του Πασά, νιώθει εγκλωβισμένη μέσα στο Σεράι. Έτσι, αποφασίζει να ξεφύγει από τη ρουτίνα της καθημερινότητάς της και να κυκλοφορήσει στην αγορά, για να δει πώς ζουν οι απλοί άνθρωποι του λαού. Εκεί, έρχεται αντιμέτωπη με τη δυστυχία των ανθρώπων, συγκινείται και προσπαθεί να βοηθήσει, όπως μπορεί, φτωχούς, ορφανά, ζητιάνους, ανθρώπους που βίωναν μια δύσκολη κατάσταση. Το γεγονός όμως αυτό άρχισε να γίνεται αντικείμενο κουτσομπολιού. Άλλοι έλεγαν ότι όλα αυτά τα κάνει για τα μάτια του κόσμου, άλλοι ότι είναι ερωτευμένη μαζί τους, άλλοι ότι είναι κουτή που νομίζει ότι μπορεί να τους ξεγελάσει με το ψεύτικο ενδιαφέρον της… Όλα αυτά δεν αργούν να φτάσουν και στα δικά της αυτιά. Αμέσως, λαμβάνει τα μέτρα της και σκέφτεται να ξεμπροστιάσει και να τιμωρήσει όλους αυτούς που θα έχουν το θράσος να σταθούν μπροστά της και να εξηγήσουν τρία αινίγματα που θα τους ζητήσει, αινίγματα που εξευτέλισαν σοφούς, σπουδαγμένους και βασιλείς. Πολλοί πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα σε μία τέτοια δοκιμασία, αλλά μάταια. Γι’ αυτόν και φυλακίστηκαν. Μόνον ένας θα μπορούσε να εξηγήσει τα αινίγματα αυτά. Ένας ήρωας από την Αρχαία Ελλάδα, που θα ταξιδέψει στο χρόνο, όχι μόνο για να λύσει τους γρίφους, αλλά και να ελευθερώσει όλους αυτούς που πρόκειται να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Ο Χρήστος Ιωαννίδης γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης. Είναι πτυχιούχος πιάνου και νυν φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης. Ασχολείται με την τέχνη του θεάτρου σκιών από το 2009 και από το 2012 παρουσιάζει ζωντανές παραστάσεις σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο. Μερικές από τις αξιόλογες δουλειές του είναι:

«Τα πνεύματα των Χριστουγέννων», μια πρωτοποριακή παράσταση, στηριγμένη στην κλασσική λογοτεχνία, των Χρήστου Ιωαννίδη, Ηλία Βασιλειάδη και Θανάση Αρβανίτη
η αναβίωση των «Βατράχων του Αριστοφάνη» του Γιώργου Παυριανού, με σκαλιστές φιγούρες – μια συνεργασία του με τον, επίσης νεαρό καραγκιοζοπαίχτη, Ηλία Βασιλειάδη
«Ο Καραγκιόζης Ολυμπιονίκης», μια δημιουργία των Χρήστου Ιωαννίδη, Ηλία Βασιλειάδη, Χανιώτικου θεάτρου σκιών, Θανάση Αρβανίτη και Ανδρέα Τυμπακιανάκη
Έχει συμμετάσχει, επίσης, σε επεισόδια της διαδικτυακής σειράς εκπομπών «Στα ίχνη του Καραγκιόζη», με κλασσικές κωμωδίες του θεάτρου σκιών, οι οποίες είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα YouTube.

Ως πιανίστας, έχει λάβει μέρος σε πολλά ελληνικά και παγκόσμια φεστιβάλ και διαγωνισμούς, έχει παρακολουθήσει μαθήματα από σπουδαίους καθηγητές παγκοσμίως, μέσω των ακαδημιών πιάνου στον Πόρο και στο Βέλγιο.

Άκου τα podcasts του Δίκτυο FM 91.5 από την αγαπημένη σου εφαρμογή