Δίκτυο FM 91.5

Αποστολή SMS: Γράφετε 915 (αφήνετε κενό) γράφετε το μήνυμά σας και το αποστέλλετε στο 54045 (χρέωση 0,25€ + ΦΠΑ)

20.05.2022

2ο φεστιβάλ «Συλλογικοί Βηματισμοί» από την Terra Verde – 9 &10 Σεπτεμβρίου

2ο φεστιβάλ «Συλλογικοί Βηματισμοί»
Παρασκευή 9 – Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου
Προμαχώνας San Salvatore

H Συλλογικότητα για το Εναλλακτικό και Αλληλέγγυο Εμπόριο Terra Verde (Γη Πράσινη) οργανώνει και σας καλεί στο 2ο φεστιβάλ «Συλλογικοί Βηματισμοί».
Στις 9 & 10 Σεπτεμβρίου στοv προμαχώνα του Σαν Σαλβατόρε από τις 18:00.
Για δύο μέρες, ο προμαχώνας ζωντανεύει με Συζητήσεις, Εκθέσεις, Δρώμενα και πολλή μουσική.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Κερδίστε 2 διπλά διήμερα εισιτήρια από το Δίκτυο Fm 91,5

Γράψτε: 915 (κενό), Terra Verde, το ονοματεπώνυμό σας και το στέλνετε στο 54045
Χρέωση ανά μήνυμα 0,25 λεπτά + ΦΠΑ + τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας σύμφωνα με το ύψος του τελικού σας λογαριασμού́.

Η κλήρωση θα γίνει το μεσημέρι της Τρίτης 06/09/22. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά.

 

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου

Στη συζήτηση της Παρασκευής πιάνουμε το νήμα της ακρίβειας διερευνώντας τις συνθήκες που τη δημιουργούν, τις πολιτικές που την επιβάλλουν και εξετάζοντας τις δικές μας δυνατότητες αντίστασης.

Στη συνέχεια ταξιδεύουμε με μουσικές των παιδιών από το Μουσικό Σχολείο Χανιών και η βραδιά κλείνει με Χειμερινούς Κολυμβητές.

 

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου

Το Σάββατο στις 19:00 στον προμαχώνα του Σαν Σαλβατόρε, η συλλογικότητα για το Εναλλακτικό και Αλληλέγγυο Εμπόριο Terra Verde σας καλεί σε συζήτηση με θέμα «Αναπηρία & Εργασία: η ανάγκη για ένα νέο παράδειγμα».
Η συζήτηση σχετίζεται με ένα νέο εγχείρημα της Terra Verde για τη δημιουργία παραρτήματος στο οποίο θα εργάζονται άτομα με αναπηρία.

Η ανάγκη για ένα νέο παράδειγμα προκύπτει από την ίδια την πραγματικότητα. Παρόλο που το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία στην εργασία είναι νομικά κατοχυρωμένο, στην πράξη, τα άτομα με αναπηρία, συγκρινόμενα με τον γενικό πληθυσμό, έχουν χαμηλότερη συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό, υψηλότερη στην ανεργία, μεγαλύτερο κίνδυνο απώλειας της εργασίας και χαμηλότερες αμοιβές. Παράλληλα, τα στερεότυπα φαίνεται να επιδρούν στα κέντρα λήψης αποφάσεων αλλά και στο κοινωνικό σώμα, και ωθούν τους ανθρώπους με αναπηρία σε διαρκώς στενότερα περιθώρια. Πως μπορούν να αλλάξουν τα παραπάνω; Τι ρόλο μπορεί να παίξει η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία προς αυτή την κατεύθυνση;

Στη συζήτηση, ο Ευάγγελος Νικολαϊδης, πανεπιστημιακός και η Ερμιόνη Δαβράδου, εργοθεραπεύτρια, θα μιλήσουν για τον ρόλο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και της εκπαίδευσης στις προοπτικές εργασιακής και κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία.

Η Παυλίνα Παραδομενάκη θα μεταφέρει την εμπειρία από την ΚοινΣΕπ ειδικού σκοπού Myrtillo και ο Παύλος Μελισσινός, διευθυντής του συλλόγου γονέων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου, θα μεταφέρει την εμπειρία από την ΚοινΣΕπ «Κυψέλη» και το πρόγραμμα «Εργασία για όλους».

 

Το διήμερο κλείνει με συναυλία των Halicuti band και των Social Waste.

Και τις δύο μέρες παραγωγοί, οικοτέχνες, συνεργατικά εγχειρήματα, φορείς με κοινωνική δράση και συλλογικότητες για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία συμμετέχουν με έκθεση προϊόντων και ενημερωτικό υλικό.

Μικροί, συλλογικοί βηματισμοί με πυξίδα την Αλληλεγγύη για να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε γνώσεις και εμπειρίες και να σκαρφιστούμε νέες ιδέες.

Προπώληση εισιτηρίων για τις συναυλίες θα βρείτε στη Terra Verde Νταλιάνι 5 ( Έκπτωση 50% για Ανέργους & ΑμεΑ )
Είσοδος συναυλιών:
8€/ημέρα
12€ διήμερο

Ακολουθώντας τους στίχους των Social Waste:

Όσο σιμώνω μακραίνει κι έτσι ποτέ δεν τη φτάνω
Άπιαστη, ωραία ουτοπία- καλά τα λέει ο Γκαλεάνο
Μα όταν γιορτάζει καινούργιους δρόμους μου τάζει
Κι αρχίζω πάλι να πιστεύω πως ο κόσμος αλλάζει
Κι αμφισβητώ τον Κεμάλ, αμφισβητώ και το Μάνο
Στέκω στις μύτες των ποδιών αλλά και πάλι δε φτάνω
Είν’ το παιχνίδι παλιό κι αν θες το νόημα να βρούμε
Πρέπει λιγάκι ακόμα ψηλότερα να σηκωθούμε

 

 

 

Άκου τα podcasts του Δίκτυο FM 91.5 από την αγαπημένη σου εφαρμογή