Δίκτυο FM 91.5

Αποστολή SMS: Γράφετε 915 (αφήνετε κενό) γράφετε το μήνυμά σας και το αποστέλλετε στο 54045 (χρέωση 0,25€ + ΦΠΑ)

18.06.2022

Αναβίωση της Παραδοσιακής Στράτας – κάθε Τρίτη

Αναβίωση της Παραδοσιακής Στράτας
Κάθε Τρίτη στις 19:30
Ενετικό Λιμάνι

Αναβιώνει η «Παραδοσιακή Στράτα» από τον Δήμο Χανίων.
Κάθε Τρίτη απόγευμα και για όλο το καλοκαίρι, το Ενετικό λιμάνι πλημμυρίζει μουσικές και τραγούδια

Η αναβίωση της «Παραδοσιακής Στράτας», το παραδοσιακό μουσικοχορευτικό δρώμενο, στους δρόμους των Χανίων, ανακοινώθηκε από τον Δήμο Χανίων, σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

Ομάδες από παραδοσιακούς συλλόγους του τόπου μας, με τη συνοδεία μουσικών παραδοσιακών οργάνων και καλλιτεχνών, θα περιδιαβαίνουν το παραλιακό τμήμα του Ενετικού λιμανιού, αναβιώνοντας με μουσική και τραγούδι το παραδοσιακό έθιμο, για όλες τις Τρίτες του καλοκαιριού.
Οι ομάδες με παραδοσιακές φορεσιές, κέφι και κρητική ζωντάνια, θα ξεκινάνε το απόγευμα από το Νεώριο Μώρο και με τραγούδια και μουσικές, θα διασχίζουν όλο το Ενετικό λιμάνι και θα καταλήγουν στην πλατεία Αθηναγόρα (Μητρόπολη) στην οδό Χάληδων κι εκεί θα εκτυλίσσεται το ιδιαίτερο πρόγραμμα που θα ‘χει ετοιμάσει ο εκάστοτε συμμετέχων Σύλλογος.

Σκοπός της δράσης είναι να αναδειχθεί η ιδιαίτερη πολιτισμική ταυτότητα των Χανίων, μέσω της παράδοσης, της ενδυματολογικής παραδοσιακής κουλτούρας και των μοναδικών μουσικοχορευτικών και φωνητικών ικανοτήτων των μελών των συλλόγων, δημιουργώντας βιωματικές εμπειρίες και αναμνήσεις ζωής στον επισκέπτη.

Άκου τα podcasts του Δίκτυο FM 91.5 από την αγαπημένη σου εφαρμογή