Δίκτυο FM 91.5

Αποστολή SMS: Γράφετε 915 (αφήνετε κενό) γράφετε το μήνυμά σας και το αποστέλλετε στο 54045 (χρέωση 0,25€ + ΦΠΑ)

23.05.2022

Θεατρική παράσταση “Οι γυναίκες που έμειναν”_ 4 Νοεμβρίου

“Οι γυναίκες που έμειναν”
Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 21:00
Θέατρο Βλησίδη

Η θεατρική παράσταση “Οι γυναίκες που έμειναν”, μια παράσταση θεάτρου επινόησης (devised theatre) που δημιουργήθηκε με αφορμή και αποκλειστικό σκοπό το Φεστιβάλ Κοντομαρί 2023 “Ημέρες Μνήμες”, εξιστορεί το τραγικό γεγονός της απώλειας από την σκοπιά της Γυναίκας. Μια συμπαραγωγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντομαρί και της θεατρικής ομάδας Σκηνή Χωρίς Όρια.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις από το Δίκτυο Fm 91,5
Τρόπος συμμετοχής με SMS:
Γράψτε: 915 (κενό), γυναίκες, το ονοματεπώνυμό σας και το στέλνετε στο 54045
Χρέωση SMS (Συμπερ.ΦΠΑ 24% + τέλος κινητής τηλεφωνίας 10%) 0,341€

Η κλήρωση θα γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής 03/11/23. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά.

 

Με αφορμή το ιστορικό γεγονός της εκτέλεσης 25 αμάχων ανδρών στο Κοντομαρί από τον γερμανικό ναζιστικό στρατό, στις 2 Ιουνίου του ‘41, δημιουργήσαμε μια παράσταση εμπνευσμένη από τις γυναίκες, τις αφανείς ηρωίδες που έμειναν πίσω να κλάψουν και να θάψουν τους νεκρούς. Οι αφηγήσεις των γυναικών συνθέτουν έναν “κόσμο γυναικών” που μ’ ένα αόρατο νήμα συνδέεται με την διαχρονική, πανανθρώπινη Γυναίκα.

Οι τρεις ηθοποιοί φτιάχνουν με τα σώματά τους ένα άλλο μνημείο για τις μανάδες, τις κόρες, τις αρραβωνιάστηκες, τις συζύγους. Ένα μνημείο που θα ζωντανεύει για να δώσει φωνή και σώμα στις ιστορίες τους, στους φόβους τους και στα όνειρά τους. Οι γυναίκες που είδαν, οι γυναίκες που αντιστάθηκαν, οι γυναίκες που επιβίωσαν, οι γυναίκες που θυμούνται και δεν ξεχνούν. Οι γυναίκες που έμειναν.

Το κείμενο της παράστασης είναι σύνθεση από μαρτυρίες γυναικών και ιστορικές πληροφορίες σε αποσπάσματα και επιλογές από τα ντοκιμαντέρ: Αλησμόνητα – Γυναικες στην Κρήτη 1941/1945 της Barbara Englert και της Leonie Englert (Συνεντεύξεις από τις κυρίες: Ελπίδα Τσαγκανάκη, Ρένα Βαδουβά- Μελά, Ευαγγελία Αλεβιζάκη- Κωστάκη, Μάρθα Παπαδάκη- Πετράκη, Πηνελόπη Κωστάκη, Ελένη Κωστάκη, Βασιλεία Νικητάκη – Ζουμπεράκη, Ευαγγελία Πολιουδάκη, Μπερδεμένες κλωστές της Deborah Jeromin, Κοντομαρί | Η Μηχανή του Χρόνου ΕΡΤ (2011-2012) και Ντοκιμαντέρ Κοντομαρί, Η εκτέλεση στο Κοντομαρί Χανίων 1941 (1994). Το τραγούδι Επέτειος Νεκροί βασίζεται στην σύνθεση του Πάρις Περυσινάκης και στίχους του Γιώργη Καράτζη.

Εισιτήριο: 10€
Τηλ. επικοινωνίας: 6972151099
(* για ενήλικο κοινό)

Σύνθεση κειμένου και Σκηνοθεσία: Στέλλα Σκορδαρά
Παίζουν: Αγγελική Κουρνιδάκη, Αθηνά Μαθιουδάκη, Στέλλα Σκορδαρά
Συμπαραγωγή: Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντομαρί και Σκηνή Χωρίς Όρια
Τηλ.επικοινωνίας: 6972151099

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αθλητισμού

Άκου τα podcasts του Δίκτυο FM 91.5 από την αγαπημένη σου εφαρμογή