Δίκτυο FM 91.5

Αποστολή SMS: Γράφετε 915 (αφήνετε κενό) γράφετε το μήνυμά σας και το αποστέλλετε στο 54045 (χρέωση 0,25€ + ΦΠΑ)

26.06.2022

Βραδιά Ινδικής Κλασικής Μουσικής_ 15 Ιουλίου

Βραδιά Ινδικής Κλασικής Μουσικής
Δευτέρα 15 Ιουλίου στις 21:00
στον κόκκινο κήπο του ΗΠ12

 

“Διαλογισμός στον Ήχο”
από τον Νεκτάριο Μητριτσάκη

Βραδιά Ινδικής Κλασικής Μουσικής με Rudra, Veena & Sitar, στον Κόκκινο Κήπο του ΗΠ12.

Τη Δευτέρα (ημέρα της σελήνης, diēs Lūnae), 15 Ιουλίου, 9μμ-11μμ, μέσα από τα αρχαιότερα μουσικά όργανα της Nāda yoga (नादयोग), ο διεθνώς καταξιωμένος μουσικός και μελετητής Νεκτάριος Μητριτσάκης, με καταγωγή από τα Χανιά, παρουσιάζει το μουσικό αποτέλεσμα της 25ετούς έρευνάς του στην Ινδική Κλασική Μουσική, στον Κόκκινο Κήπο του ΗΠ12. Οι παρευρισκόμενοι θα είναι ελεύθεροι να βιώσουν αυτήν την ιδιαίτερη βραδιά, καθιστοί, όρθιοι, με διαλογισμό, γιόγκα, είτε κινούμενοι στους ήχους και όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει γιόγκα-χαλάκι. Μια ζωντανή εγκατάσταση.

 

Με τα λόγια του ιδίου:
“Αυτό που κάνει ιδιαίτερη την Ινδική Κλασική Μουσική, είναι η βαθιά της σχέση με το διαλογισμό και τη σιωπή. Αν και πλούσια σε λυρισμό και ευαισθησία, πιο πολύ στοχεύει στο να προκαλέσει μια βαθιά εσωτερική σιωπή στον ακροατή, ώστε μέσα στο φως αυτής της γαλήνης να έρθει στην επιφάνεια ένα κομμάτι του εαυτού, το οποίο μέσα στη ζωή της πόλης μένει κρυμμένο και δεν αναπτύσσεται. Χάρη στην εσωστρεφή ομορφιά της μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μουσική ψυχαγωγίας. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται περισσότερο για ένα μουσικό διαλογισμό.”

Θέσεις περιορισμένες. Είσοδος: 10 €. Κρατήσεις & πληροφορίες: 697.455.0144.

 

Πρόγραμμα:
7μμ-9μμ: Έκθεση με ινδικά όργανα, ιδιωτική συλλογή του μουσικού-μελετητή Νεκτάριου Μητριτσάκη. Την έκθεση επιμελείται η μουσειολόγος, ιστορικός τέχνης Μυρτώ Κοντομιτάκη. Στις 8μμ θα ξεναγήσει ο ίδιος ο καλλιτέχνης το κοινό στη σπάνια συλλογή του.
9μμ-11μμ: Μουσική παρουσίαση, μυσταγωγία, με τον Νεκτάριο Μητριτσάκη.

Ο σχεδιασμός της αφίσας έγινε από την εικαστικό Αλίκη Χιωτάκη.

 

Λίγα λόγια γα τον Νεκτάριο Μητριτσάκη:
Tο ενδιαφέρον του διεθνούς μουσικού και μελετητή Νεκτάριου Μητριτσάκη για την Ινδική Κλασική Μουσική τον οδήγησε στο Βαρανάσι της Ινδίας, όπου πέρασε 12 χρόνια έντονης μελέτης στη μουσική, τη Βεδική αστρολογία, την Αγιουρβέδα και τη Γιόγκα. Τον περισσότερο χρόνο τον περνούσε με τους δασκάλους του στη μουσική, Rabindra Narayan Goswami και στην βεδική αστρόλογια, Ram Kumar Mehrotra. Παράλληλα εμβάθυνε την πρακτική του δουλεύοντας με δασκάλους γιόγκα διαφορετικών παραδόσεων Hatha yoga. Ακολούθησε η μέθοδος Ashtanga Vinyasa yoga και ο διαλογισμός Vipassana. Έχει μελετήσει τη γιόγκα με γνωστούς και έμπειρους δασκάλους όπως η Χριστίνα Καρύτινου, ο David Williams, ο Richard Freeman.Το 2012 έλαβε πιστοποίηση από τον Manju Pattabhi Jois να διδάξει, ενώ δίπλα στον ζωντανό θρύλο της γιόγκα τον Bns Iyengar, μαθήτευσε στην asana, mudra, pranayama και τη γιόγκικη φιλοσοφία.

 

Άκου τα podcasts του Δίκτυο FM 91.5 από την αγαπημένη σου εφαρμογή