Δίκτυο FM 91.5

Αποστολή SMS: Γράφετε 915 (αφήνετε κενό) γράφετε το μήνυμά σας και το αποστέλλετε στο 54045 (χρέωση 0,25€ + ΦΠΑ)

02.09.2026

«Η Μάχη των Λέξεων» στις Εκδόσεις Ραδάμανθυς στα Χανιά | 14 Σεπτεμβρίου

«Η Μάχη των Λέξεων»: Ένα λογοτεχνικό παιχνίδι
Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου
Εκδόσεις Ραδάμανθυς – Ξέπαπα 7

Αφίσα της λογοτεχνικής δράσης «Η Μάχη των Λέξεων» στις Εκδόσεις Ραδάμανθυς στα Χανιά

Πόσο καλά γνωρίζεις τα βιβλία και τους συγγραφείς τους; Μπορείς να ακολουθήσεις έναν γρίφο που κρύβεται μέσα στις σελίδες ενός βιβλίου ή να αναγνωρίσεις έναν συγγραφέα από μια φράση του;

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς προσκαλούν συγγραφείς, αναγνώστες και φίλους του βιβλίου σε μια διαφορετική βραδιά, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2026, στον χώρο των εκδόσεων, στην οδό Ξέπαπα 7, στα Χανιά.

Η «Μάχη των Λέξεων», μια ιδέα της Κωνσταντίνας Παρτσακουλάκη, είναι ένα συμμετοχικό λογοτεχνικό παιχνίδι που φέρνει κοντά τους ανθρώπους του βιβλίου με έναν διαφορετικό τρόπο.

Οι συμμετέχοντες θα σχηματίσουν ομάδες και θα μπουν σε μια μικρή περιπέτεια γεμάτη λέξεις, βιβλία, γρίφους, ερωτήσεις, ανατροπές, φαντασία και δημιουργία.

Ένα παιχνίδι μέσα στις σελίδες των βιβλίων

Ένα λογοτεχνικό quiz θα είναι μόνο η αρχή. Κάπου ανάμεσα στα βιβλία των Εκδόσεων Ραδάμανθυς θα βρίσκεται ένας Κρυμμένος Θησαυρός.

Οι ομάδες θα πρέπει να ακολουθήσουν τα ίχνη, να αποκρυπτογραφήσουν τους γρίφους και να αναζητήσουν τις απαντήσεις μέσα στις σελίδες των βιβλίων.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα υπάρξουν ακόμη δοκιμασίες, παιχνίδια και μικρές εκπλήξεις. Άλλοτε θα χρειάζονται γνώσεις, άλλοτε παρατηρητικότητα, φαντασία ή απλώς καλή συνεργασία με την υπόλοιπη ομάδα.

Όπως σε κάθε μάχη, θα υπάρχουν βαθμοί, νικητές και έπαθλα. Μόνο που εδώ ο πραγματικός αντίπαλος δεν είναι η άλλη ομάδα, αλλά ο γρίφος που δεν λύνεται, η λέξη που διαφεύγει, το βιβλίο που πρέπει να ανακαλυφθεί και ο χρόνος που τελειώνει.

Συγγραφείς και αναγνώστες στην ίδια ομάδα

Στη «Μάχη των Λέξεων» μπορούν να συμμετέχουν όλοι. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος συγγραφέας ούτε ειδικός στη λογοτεχνία.

Αρκεί η αγάπη για τα βιβλία και η διάθεση για παιχνίδι.

Συγγραφείς, αναγνώστες και φίλοι των βιβλίων θα βρεθούν στις ίδιες ομάδες, σε μια βραδιά όπου η σχέση ανάμεσα στον δημιουργό και τον αναγνώστη αλλάζει: για λίγες ώρες γίνονται συμπαίκτες.

Παράλληλα, σε διαφορετικές γωνιές του χώρου θα περιμένουν τους επισκέπτες και άλλες μικρές λογοτεχνικές δράσεις, ανάμεσά τους ένα Blind Date with a Book, αλλά και ευκαιρίες για όσους θέλουν να αφήσουν τη δική τους λέξη, σκέψη ή μικρό αποτύπωμα στη βραδιά.

Οι λέξεις συναντούν τη μουσική

Όταν ολοκληρωθεί η «μάχη», οι λέξεις θα συναντήσουν τη μουσική.

Στη βραδιά συμμετέχει ο Χρήστος Κοτσαύτης με την κιθάρα του, δίνοντας μουσική συνέχεια στη γιορτή.

Η «Μάχη των Λέξεων» αποτελεί μέρος του κύκλου δράσεων για τη συμπλήρωση 10 χρόνων των Εκδόσεων Ραδάμανθυς.

Δέκα χρόνια βιβλίων και ιστοριών, αλλά και δέκα χρόνια συναντήσεων με συγγραφείς, αναγνώστες και ανθρώπους που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ένα βιβλίο μπορεί να γίνει αφορμή για επικοινωνία, σκέψη, δημιουργία και συνάντηση.

Πληροφορίες

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2026
Εκδόσεις Ραδάμανθυς, Ξέπαπα 7, Χανιά
Προσέλευση: 18:30–19:00
Έναρξη παιχνιδιού: 19:00

Άκου τα podcasts του Δίκτυο FM 91.5 από την αγαπημένη σου εφαρμογή