Δίκτυο FM 91.5

Αποστολή SMS: Γράφετε 915 (αφήνετε κενό) γράφετε το μήνυμά σας και το αποστέλλετε στο 54045 (χρέωση 0,25€ + ΦΠΑ)

24.04.2024

Ο Haig Yazdjian στο Καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων_ 20 Μαΐου

Haig Yazdjian
Δευτέρα 20 Μαΐου στις 21:00
Καφέ Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων

Ο Haig Yazdjian, γεννηµένος στη Συρία από γονείς Αρµένιους, ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1980. Είναι παράξενο, αλλά όντας στην Ελλάδα ανακάλυψε τα σαγηνευτικά στοιχεία της ανατολίτικης µουσικής και βρήκε στο ούτι τον δρόµο να εκφράσει τις µουσικές του αναζητήσεις.
Έχει συνεργαστεί µε πολλούς σηµαντικούς Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές καθώς και µε σολίστες διεθνούς κύρους. Μεταξύ αυτών, µε τον Νίκο Πορτοκάλογλου, Νίκο Ξυδάκη, τη Σαβίνα Γιαννάτου, τη Μαρία Φαραντούρη, τη ∆ήµητρα Γαλάνη, την Έλλη Πασπαλά, τον David Lynch και πολλούς άλλους.
Ο Haig Yazdjian παρουσιάζει ζωντανά ένα πρόγραµµα που περιλαµβάνει τις πιο γνωστές συνθέσεις από τη δισκογραφία του, καθώς και ευφάνταστες διασκευές σε παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα και την Εγγύς Ανατολή.
Όπως πάντα, ο αυτοσχεδιασµός και η δηµιουργική διάθεση των µουσικών ορίζουν τον τόνο στις ζωντανές εµφανίσεις του Haig, µε την ατµόσφαιρα να κινείται από τα «χωράφια» της jazz και της fusion µέχρι τη σύγχρονη δυτική µουσική.

Αυτή τη φορά καλεσμένος του θα είναι ο Ζαχαρίας Σπυριδάκης!

Ο Ζαχαρίας Σπυριδάκης έχει δώσει συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Η. Βασίλειο, Αμερική, Καναδά, Αργεντινή, Κίνα, Γαλλία, κ.α.) ενώ παρουσιάζεται σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές που αφορούσαν στην Κρητική παραδοσιακή μουσική. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους Έλληνες και ξένους συνθέτες και τραγουδιστές όπως Βαγγέλη Παπαθανασίου (Vangelis), Γιάννη Μαρκόπουλο, Steve Wood, Μ.Πασχαλίδη, Γ.Χαρούλη, Β.Λέκα, Μ.Λιδάκη, Π.Θαλασσινό, Γ.Κότσιρα, Α.Ιωαννίδη, ∆.Παπαδημητρίου, Μ.Φραγκούλη, Ross Daly, Ψαρογιώργη

Συμμετέχει σε παραγωγές μουσικής ταινιών και δισκογραφικά, με Έλληνες και ξένους δημιουργούς που ξεπερνούν το παραδοσιακό ύφος και εντάσσονται στη σφαίρα της σύγχρονης μουσικής, «παντρεύοντας» έτσι με έναν μοναδικό τρόπο παραδοσιακά όργανα με το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι.
Μαζί τους στα κρουστά ο μοναδικός Γιάννης Παπατζανής.

 

Άκου τα podcasts του Δίκτυο FM 91.5 από την αγαπημένη σου εφαρμογή