«Ερωτευμένοι με… το Ποδήλατο»
Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου από τις 10:00
Σχολεία Χανίων
Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025 , στο πλαίσιο δράσης με όνομα «Ερωτευμένοι με… το Ποδήλατο», θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοδρομία ευαισθητοποίησης για την ασφαλή μετακίνηση των ποδηλάτων στην πόλη μας.
Η δράση διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τα Γραφεία Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, τη Συλλογικότητα «ΠοδηΛάτρεις» και τους Αθλητικούς Συλλόγους ποδηλασίας Π.Ο.Χ. Τάλως ANEK LINES & Α.Ο. Κύδων.
Η χρήση του ποδηλάτου στις σύγχρονες πόλεις γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής, προσφέροντας περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη προάγοντας τη σωματική υγεία και ευεξία των πολιτών. Συνεπώς στόχος της δράσης είναι η ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου ως αναπόσπαστο κομμάτι μετακίνησης της αστικής ζωής της πόλης μας, προωθώντας παράλληλα την καλλιέργεια της σωστής κουλτούρας κίνησης των ποδηλάτων μέσα στο αστικό κέντρο.
Σε αυτό το πλαίσιο έχουν προγραμματιστεί δύο ποδηλατικά τραίνα τα οποία θα καταλήξουν την ίδια ώρα στον προορισμό, την πλατεία 1866 όπου θα υπάρξουν δρώμενα και θα κοπεί η “Πίτα του Ποδηλάτου”.
Διαδρομές & Σχολεία που μπορούν να συμμετάσχουν.
Η ποδηλατοδρομία θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ. στα σχολεία που αποτελούν την αφετηρία των δυο διαδρομών και θα ολοκληρωθεί στις 12:15 μ.μ., με τελικό προορισμό την Πλατεία 1866. Εκεί θα υπάρξουν δρώμενα και θα κοπεί η “Πίτα του Ποδηλάτη”.
Οι μαθητές/τριες μπορούν να στολίσουν τα ποδήλατά τους με βάση το θέμα της Ημέρας “Ερωτευμένοι με το… Ποδήλατο”. Στην συνέχεια οι μαθητές των σχολείων θα επιστρέψουν, ακολουθώντας ανάστροφα την διαδρομή, και πάλι στις σχολικές μονάδες τους.
ΥΓ: Η ημερομηνία της δράσης επιλέχθηκε έτσι ώστε η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου να αποκτήσει και μια άλλη διάσταση που θα εκφράζει τον έρωτα για ένα οικολογικό, οικονομικό, παιχνιδιάρικο και αισθητικά όμορφο μεταφορικό μέσο (κι όχι μόνο) δηλαδή το ποδήλατο.