Δίκτυο FM 91.5

Αποστολή SMS: Γράφετε 915 (αφήνετε κενό) γράφετε το μήνυμά σας και το αποστέλλετε στο 54045 (χρέωση 0,25€ + ΦΠΑ)

23.05.2022

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
τις Πέμπτες του Απριλίου
Θέατρο Fatum – Δικτύνης 17

Αντλώντας έμπνευση από το θέατρο και τη λογοτεχνία

Με αφετηρία τον Μικρό Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ, η Βαλεντίνα Παπαδημητράκη σχεδιάζει και υλοποιεί ένα βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο θέατρο FATUM στα Χανιά.
“Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά, την ουσία τα μάτια δεν τη βλέπουν”.
Αξιοποιώντας θεατρικούς κώδικες, παιχνίδια αισθήσεων και τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος θα περιπλανηθούμε στο εμβληματικό έργο του Εξυπερύ και θα εμπλακούμε, ατομικά και ομαδικά, σε παιγνιώδεις δραστηριότητες που εστιάζουν στη λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία. Θα ψηλαφίσουμε έννοιες όπως επαφή, ενσυναίσθηση και ενδοσκόπηση και θα γνωρίσουμε παιδαγωγικά εργαλεία και προσεγγίσεις για μια δημιουργική αξιοποίηση του θεάτρου και της λογοτεχνίας στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Ένας κύκλος τεσσάρων δίωρων συναντήσεων για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με δομημένα σχέδια μαθήματος που μπορούν να αξιοποιηθούν στα πλαίσια των Εργαστηρίων δεξιοτήτων.

Πού: στο θέατρο Fatum, Δικτύνης 17, Χανιά
Πότε: τις Πέμπτες του Απριλίου, ώρα 6 – 8μμ
Πέμπτη 4 Απριλίου
Πέμπτη 13 Απριλίου
Πέμπτη 19 Απριλίου
Πέμπτη 25 Απριλίου
Συνολική διάρκεια: 8 ώρες (4 δίωρες συναντήσεις)
Μέγιστος αριθμός ατόμων: 16
Κόστος: 50 ευρώ
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 6945032304

Η Βαλεντίνα Παπαδημητράκη γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στη Λευκωσία και τα τελευταία χρόνια ζει στα Χανιά. Είναι ηθοποιός, σκηνοθέτις και ραδιοφωνική παραγωγός. Σπούδασε θέατρο στη Σχολή «Βεάκη» (1994) με καθηγητές τους: Γ. Γεωγλερή, Γ. Μαργαρίτη, Ρ. Οικονομίδου, Δ. Οικονόμου και Ν. Τσακίρογλου κ.ά. και Εκπαιδευτικό Δράμα στο Εργαστήρι του Θεάτρου ΠΟΡΤΑ, με δασκάλους τους: Π. Στεφανίδου-Τσιτσιρίκου, Σ. Πάσχου, Cr. Cooper, Ξ. Καλογεροπούλου κ.ά. (2014).
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με τους T. Weithal και R. Carreri (θέατρο ODIN), χοροθεάτρου με τον Α. Κουτρουμπή (ομάδα ΠΛΕΥΣΙΣ), σωματικού θεάτρου με τον Γ. Καραμαλέγκο (PHYSICAL LAB), δημιουργικής γραφής με τους Χρ. Οικονόμου, Μ. Αγγελίδου και Ε. Σβορώνου (αλυσίδα πολιτισμού ΙΑΝΟΣ), στιχουργικής με την Α. Δημητρούκα (ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΕΧΝΗ) και προφορικής ιστορίας με τη Χ. Ανδρεάδη (CHANIA FILM FESTIVAL).
Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους Ν. Χατζηπαπά, Α. Διαμαντή και Θ. Κίττου στο θέατρο, και με τους Στ. Τσιώλη, Λ. Παπαδημητράκη, Β. Ηλιοπούλου, Κ. Αθανασίου, Τ. Αντωνόπουλο, Κ. Αριστόπουλο, Γ. Σολδάτο, Θ. Παπαδουλάκη και Γ. Παπαβασιλείου στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
Ως σκηνοθέτις συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο στα πλαίσια του κύκλου “Το Εθνικό Θέατρο στην Εκπαίδευση”, με την ΕΘΑΛ (Λεμεσός-Κύπρος), το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.
Ως ραδιοφωνική παραγωγός έχει συνεργαστεί με τους Ρ/Σ Μελωδία fm, 105,5 Στο Κόκκινο, portokaliradio.gr, Ραδιόφωνο 24/7, ertopen.gr και bobos family radio.
Επιμελείται και παρουσιάζει τη ραδιοφωνική εκπομπή για παιδιά “Ανέβα μήλο, κατέβα ρόδι” στο Δίκτυο fm 91,5 στα Χανιά (Βραβείο silver στην κατηγορία ειδικές εκπομπές στα Regional Media Awards 2017).
Δημιουργός του «Θεάτρου του παπουτσιού πάνω στο δέντρο», από το 2001 ασχολείται συστηματικά με το θέατρο για παιδιά. Σκηνοθετεί και παίζει σε παραστάσεις που περιοδεύουν σε σχολεία, μουσεία και χώρους πολιτισμού.
Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και εφήβους στο Μουσείο Τυπογραφίας και στις εκπαιδευτικές δράσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Επίσης, βιωματικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς στα πλαίσια των θεατρικών εργαστηρίων του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και των εκπαιδευτικών παρεμβάσεων του Θεάτρου του παπουτσιού πάνω στο δέντρο.
Βιβλία της: “Μια αγκαλιά κι ένα φιλί κι ένα κουτό κουτί”, “Μια φωλιά για μένα”, εκδ. Καλειδοσκόπιο, “Ένα μπαλόνι μυστικά” (συν-συγγραφή με τη Ν. Καραγιάννη), εκδ. Κέδρος. Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά diastixo.gr, literature.gr, hartismag.gr και στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Άκου τα podcasts του Δίκτυο FM 91.5 από την αγαπημένη σου εφαρμογή