Δίκτυο FM 91.5

Αποστολή SMS: Γράφετε 915 (αφήνετε κενό) γράφετε το μήνυμά σας και το αποστέλλετε στο 54045 (χρέωση 0,25€ + ΦΠΑ)

19.05.2022

Έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου 4 Ιουνίου – 22 Ιουνίου

Έκθεση ζωγραφικής
Σάββατο 4 Ιουνίου – Τετάρτη 22 Ιουνίου
Aίθουσα Tέχνης B. Μυλωνογιάννη – Χαρ. Τρικούπη 14

Έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου με τίτλο «αναμονή»ν εγκαινιάζεται στην πόλη μας το Σάββατο 4 Ιουνίου στην Aίθουσα Tέχνης B. Μυλωνογιάννη Χαρ. Τρικούπη 14.

Ο Παπαγεωργίου γεννήθηκε στα Χανιά το 1969. Σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών στα εργαστήρια ζωγραφικής με τους Π. Τέτση και Χρ. Μπότσογλου, χαρακτικής με τον Θ. Εξαρχόπουλο και αγιογραφίας με τους Ντ. Ξυνόπουλο και Π. Βαμπούλη. Έχει παρουσιάσει την δουλειά του σε πολλές ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Αμερική και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Από το 1990 έως σήμερα αγιογραφεί ναούς σε Ελλάδα, Κύπρο και Αμερική. Περιστασιακά συνεργάστηκε με την Ε.Ρ.Τ. τον Οικονομικό Ταχυδρόμο και την εφημερίδα Εξπρές

Ο Παπαγεωργίου παραμένει πιστός τις παραδοσιακές άξιες της μεγάλης ζωγραφικής και στη θεματική αναφορά της παράστασης υπακούοντας σε μια ηθελημένη πειθαρχία. Στιγμές της καθημερινότητας αποδίδονται με αρμονία κα αποτελούν τη διαδρομή μιας απεικόνισης του κόσμου που μας περιβάλλει. Στα έργα του Παπαγεωργίου ζωγραφισμένα με παλλόμενα ζωντανά χρώματα και ανάλαφρες πινελιές είναι φανερή η αγάπη του για τον άνθρωπο και η κατάφαση στη ζωή. Με έμφαση στη λεπτομέρεια που συνυπάρχει με την ποιητική διάθεση και τη νοσταλγία, ο ζωγράφος αποτυπώνει τον κόσμο του ο οποίος μέσα από τη ζωγραφική διαδικασία αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο στο προσωπικό ταξίδι της
Τέχνης.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 4 Ιουνίου από 18:00-22:00 παρουσία του ζωγράφου και θα διαρκέσει έως τις 22 Ιουνίου.
Θα είναι ανοιχτή 11:00-13:00 και 18:00-21:00 καθημερινά, εκτός Κυριακής

 

 

 

Άκου τα podcasts του Δίκτυο FM 91.5 από την αγαπημένη σου εφαρμογή