Δίκτυο FM 91.5

Αποστολή SMS: Γράφετε 915 (αφήνετε κενό) γράφετε το μήνυμά σας και το αποστέλλετε στο 54045 (χρέωση 0,25€ + ΦΠΑ)

21.05.2022

Ατομική έκθεση κολλάζ της Μαριλένας Νικολάου – Κουτσουπάκη 28 Οκτωβρίου – 28 Νοεμβρίου

Ατομική έκθεση κολλάζ
Παρασκευή 28 Οκτωβρίου – Δευτέρα 28 Νοεμβρίου
Μικρή Αίθουσα Τέχνης – Κισσάμου 103

Ατομική έκθεση της Μαριλένας Νικολάου – Κουτσουπάκη. Η μορφή των έργων είναι κολλάζ από χρησιμοποιημένα περιοδικά και εφημερίδες. Είναι η πρώτη έκθεση της καλλιτέχνιδας και αποτελεί το σύνολο μια δουλειάς 20 και πλέον χρόνων

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 στην Μικρή Αίθουσα Τέχνης στην οδό Κισσάμου 103 στα Χανιά μετά τις 19,00

Σύντομο Βιογραφικό
Γεννήθηκα στην Αθήνα, μένω όμως μόνιμα στα Χανιά Κρήτης με την οικογένειά μου. Έχω μεταπτυχιακό στην διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας από το Aston University, είμαι κάτοχος του Διπλώματος Μετάφρασης του Institute of Linguists και είμαι μέλος του Ινστιτούτου Γλωσσολογίας του Λονδίνου. Το πάθος με τη μάθηση και τη διδασκαλία καθώς και η έμφυτη αγάπη μου για τα παιδιά όλων των ηλικιών με οδήγησαν να ανοίξω το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Μάθησις» στα Χανιά στο οποίο διδάσκω μέχρι σήμερα.
Ασχολούμαι με την τέχνη του κολλάζ είκοσι και πλέον χρόνια. Αποτελεί τη διέξοδο και τρόπο έκφρασης των προσωπικών μου αγωνιών, των θέλω μου, αλλά και των προβληματισμών μου για τον κόσμο που με περιβάλλει. Είναι ένας δρόμος φυγής. Μια απόδραση μέσα από τον κόσμο των περιοδικών στον φαντασιακό κόσμο της Τέχνης.
Το κολλάζ μπορεί να ξεκινήσει από το οτιδήποτε…οτιδήποτε μπορεί να κεντρίσει την φαντασία σου. Μια φωτογραφία, μια λέξη, μια ατάκα, μια άποψη, ένα άρθρο… Ξεκινάς από εκεί και μετά αρχίζεις να χτίζεις τη δική σου ιστορία, αλλά και πάλι δεν είναι μόνο αυτό. Ένα κολλάζ έχει πολλές αναγνώσεις.. τόσες όσες κι αυτοί που το κοιτούν. Κι αυτό είναι η μαγεία του.
Μαριλένα Νικολάου-Κουτσουπάκη

 

Άκου τα podcasts του Δίκτυο FM 91.5 από την αγαπημένη σου εφαρμογή