Δίκτυο FM 91.5

Αποστολή SMS: Γράφετε 915 (αφήνετε κενό) γράφετε το μήνυμά σας και το αποστέλλετε στο 54045 (χρέωση 0,25€ + ΦΠΑ)

21.05.2022

Έκθεση: «Αλληλεγγύη, ελπίδα σε δύσκολους καιρούς» 16 – 29 Οκτωβρίου

Έκθεση: «Αλληλεγγύη, ελπίδα σε δύσκολους καιρούς»
Κυριακή 16 Οκτωβρίου – Σάββατο 29 Οκτωβρίου
Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Τα 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων – στο πλαίσιο των Προ – Φεστιβαλικών εκδηλώσεών του- σας προσκαλεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, στις 7:30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων στα εγκαίνια της έκθεσης,
της Ιατρού Ελένης Ιωαννίδου,
«Αλληλεγγύη, ελπίδα σε δύσκολους καιρούς»
Ψηφιδωτά με ληγμένα χάπια και κάψουλες

Η Ελένη Ιωαννίδου είναι Παθολόγος Λοιμωξιολόγος, Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Ως εθελόντρια στο Κοινωνικό Φαρμακείο Ρεθύμνου και εξαιτίας της ερασιτεχνικής της ενασχόλησης με τα καλλιτεχνικά από μικρή, χρησιμοποίησε από τα χάπια που προσέφεραν οι συμπολίτες της για να χρησιμοποιηθούν από άλλους συμπολίτες της που δεν είχαν τη δυνατότητα να τα αγοράσουν, εκείνα τα οποία ήταν ακατάλληλα για ανακυκλοφορία και έφτιαξε ψηφιδωτά, μωσαϊκά από χιλιάδες κάψουλες και χάπια.

Η διαδικασία αυτή δημιουργίας, που ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια, μέσα στην πανδημία πήρε μια ιδιαίτερη μορφή έκφρασης. Έκφραση της εσωτερικής πίεσης, που συνδέεται με την απαιτητική δουλειά στο νοσοκομείο, αλλά και της ανάγκης επικοινωνίας με τον κόσμο. Στη συνέχεια, η εκφραστική δύναμη του μωσαϊκού έδωσε διέξοδο και σε άλλες ανησυχίες σχετικά με την ιατρική αλλά και με τον πόλεμο, τις διακρίσεις, την εκμετάλλευση των αδύναμων.

Η συγκεκριμένη έκθεση συγκεντρώνει όλα αυτά τα έργα που «περιγράφουν» την ελπίδα που γεννάει η αλληλεγγύη στους δύσκολους καιρούς. Την ελπίδα που πηγάζει από την δύναμη της συντροφικότητας, της ισότητας και της αποδοχής του διαφορετικού.
Η Έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή από την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 έως και το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022.

Μάθετε  τα πάντα για το CFF10

 

Άκου τα podcasts του Δίκτυο FM 91.5 από την αγαπημένη σου εφαρμογή