Δίκτυο FM 91.5

Αποστολή SMS: Γράφετε 915 (αφήνετε κενό) γράφετε το μήνυμά σας και το αποστέλλετε στο 54045 (χρέωση 0,25€ + ΦΠΑ)

08.04.2022

«Το όνειρο ενός γελοίου» από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης

«Το όνειρο ενός γελοίου»
Τετάρτη 30 Μαρτίου – Παρασκευή 15 Απριλίου
Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων

Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης σας ενημερώνει ότι δυστυχώς δεν είναι  δυνατή η πραγματοποίηση των παραστάσεων «Το όνειρο ενός γελοίου» την Παρασκευή 8, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου, καθώς απαιτείται περισσότερος χρόνος για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του ασθενούντος ηθοποιού που επωμίζεται τον πολύ απαιτητικό μονόλογο της παράστασης, διάρκειας 55 λεπτών.
Σας ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση και τη στήριξή σας προς το έργο του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, αλλά και προς το θέατρο, μια τέχνη ζωντανή και εξαιρετικά απαιτητική, που παρά τις μεγάλες δοκιμασίες της πανδημίας τα τελευταία δυο χρόνια, εξακολουθεί να αντιστέκεται, υποστηρίζοντας τους καλλιτέχνες και τους δημιουργούς και προσφέροντας χαρά και ψυχαγωγία στο κοινό.
Οι παραστάσεις ξεκινούν πάλι την Τετάρτη 13 Απριλίου στο Βενιζέλειο Ωδείο – τρεις τελευταίες παραστάσεις – και θα συνεχιστούν κανονικά στην ενδοχώρα του Νομού Χανίων αλλά και στους υπόλοιπους Δήμους της Κρήτης, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει από την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, την πρώτη παραγωγή του για το 2022, τη θεατρική παράσταση «Το όνειρο ενός γελοίου» του Φιόντορ Μ. Ντοστογιέφσκι σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή, νέου, ταλαντούχου, ανερχόμενου σκηνοθέτη. Η παράστασή του «Οι παίχτες», βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Νικολάι Γκόγκολ, ήταν το θεατρικό γεγονός της φετινής χειμερινής περιόδου στην Αθήνα.

Ο Φ.Μ. Ντοστογιέφσκι γράφει το «Όνειρο ενός γελοίου» – μια φανταστική ιστορία – το 1877, τέσσερα χρόνια πριν τον θάνατό του. Το μικρό αυτό διήγημα, συμπυκνώνει τη φιλοσοφία του μεγάλου Ρώσου κλασσικού για τη ζωή.

Κουρασμένος από τη ζωή, ξένος μέσα στην ίδια του την εποχή, ο ήρωας του έργου του Ντοστογιέφσκι, ετοιμάζεται να βάλει τέλος στη ζωή του. Τη μοιραία στιγμή βυθίζεται αναπάντεχα σε ένα βαθύ ύπνο. Εκεί στο όνειρό του, ταξιδεύει σε έναν άλλο πλανήτη παραδεισένιο, όπου οι άνθρωποι ζουν σε μια ιδανική κοινωνία, ελεύθεροι και ευτυχισμένοι, προσφέροντας αγάπη και χαρά. Όσα συμβαίνουν εκεί στον άλλο πλανήτη, μέσα στο όνειρό του, αλλάζουν τελείως τον τρόπο που ο ήρωας αντιλαμβάνεται τη ζωή.

Ένα αριστούργημα του Φ. Μ. Ντοστογιέφσκι για ένα φανταστικό ταξίδι σε ένα ουτοπικό σύμπαν. Μια ωδή στην ανθρώπινη ζωή.

“Είμαι ένας γελοίος άνθρωπος. Τώρα τελευταία με αποκαλούν τρελό. Κι αυτό θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι κάποιας μορφής αναβάθμιση, αν δεν εξακολουθούσα να είμαι γι’ αυτούς το ίδιο γελοίος όπως και πριν. Όμως, τώρα πια δε θυμώνω, τους αγαπάω όλους ακόμη κι όταν γελάνε με μένα – και μην σου πω ότι τότε τους αγαπώ ακόμη πιο πολύ. Θα γέλαγα κι εγώ μαζί τους – όχι για να κοροϊδέψω τον εαυτό μου – αλλά έτσι, για συμπαράσταση, αν δεν μου ήταν τόσο θλιβερό να τους κοιτάω. Θλίβομαι γιατί αυτοί δεν ξέρουν την Aλήθεια ενώ εγώ την ξέρω!
…Ακούστε:…”

 

Συντελεστές
Μετάφραση-Διασκευή-Σκηνοθεσία: Γιώργος Κουτλής
Συνεργασία στη διασκευή: Βασίλης Μαγουλιώτης
Σκηνικά – Κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα
Μουσική Σύνθεση: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης
Video art – φωτογραφίες: Χρήστος Συμεωνίδης
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου: Αγγελική Βασιλοπούλου Καμπίτση

Ερμηνεύει ο Νικόλας Χανακούλας

Στις παραστάσεις των Χανίων συμμετέχουν ζωντανά μέλη της χορωδίας Cantilena Χανίων υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Καλούτση
Βοηθός Διευθυντή Βιβή Κουτσογιαννάκη

Μέλη:
Γιούλα  Αϊλαμάκη, Σοφία Βαρδάκη, Βιβή Κουτσογιαννάκη, Άννα Μακράκη,  Αλκυόνη Μαλεκάκη, Γιάννης Μανούσακας, Γιάννης Μανιτάκης, Γιωργία Καραλάκη, Αργυρή Μαρινάκη, Φιλία Καρακατσάνη

Η χορωδία τελεί υπό την αιγίδα του Λυκείου Ελληνίδων Χανίων
Ακούγεται ηχογραφημένη η χορωδία Voice Box υπό τη διεύθυνση της Μαργαρίτας Παπαδημητρίου

Παραστάσεις στα Χανιά:

Από 30 Μαρτίου έως και 15 Απριλίου στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων
Τετάρτη – Σάββατο στις 21:00
Κυριακή στις 20:00

Τιμές εισιτηρίων: 12€, 10€ (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άνεργοι, μαθητές, φοιτητές, άνω των 65ετών, ΑΜΕΑ)
Πέμπτη : Γενική είσοδος 7€

Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/tour/to-oneiro-enos-geloiou/ και στο ταμείο του θεάτρου 1,5 ώρα πριν από κάθε παράσταση αποκλειστικά με ανέπαφη συναλλαγή POS

 

Περιοδεία στην Κρήτη:
16 Απριλίου Μάλεμε, Πολιτιστικό Κέντρο
17 Απριλίου Κίσσαμος, Αμφιθέατρο Δημαρχείου
26,27 Απριλίου Ρέθυμνο, Σπίτι του Πολιτισμού
8 Μαΐου Βάμος, Αίθουσα «Δ. Λαμπράκη»
9 Μαΐου Κάνδανος, Αίθουσα Δημαρχείου
23,24,25 Μαΐου Ηράκλειο, Πειραματικό Θέατρο Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου

 

 

 

Άκου τα podcasts του Δίκτυο FM 91.5 από την αγαπημένη σου εφαρμογή