Δίκτυο FM 91.5

Αποστολή SMS: Γράφετε 915 (αφήνετε κενό) γράφετε το μήνυμά σας και το αποστέλλετε στο 54045 (χρέωση 0,25€ + ΦΠΑ)

21.05.2022

Climathon Chania – 26 & 27 Νοεμβρίου

Climathon Chania
Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Νοεμβρίου
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης

Πως μπορεί η πόλη των Χανίων να γίνει πιο βιώσιμη; Τι είναι η κλιματική αλλαγή και πώς μπορεί να επηρεάσει τα Χανιά;

Σε ενδιαφέρει η κλιματική αλλαγή;
Έχεις πρωτότυπες και δημιουργικές ιδέες για την αντιμετώπιση του φαινομένου στην πόλη των Χανίων;
Ψάχνεις για κάτι διασκεδαστικό και διαφορετικό να πάρεις μέρος με τους φίλους ή και την οικογένεια σου το Σαββατοκύριακο;
Εάν ναι τότε έχουμε την απάντηση! Πάρε μέρος στο Climathon Event των Χανίων και στο πρώτο φιλικό προς τις οικογένειες και παιδιά που έχει διοργανωθεί ποτέ!

Και τι ακριβώς θα κάνω;
Θα δουλέψεις οργανωμένα σε ομάδες με ανθρώπους που έχουν πάθος και γνώση για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον. Θα μάθεις τα πάντα σχετικά με λύσεις και πρακτικές για έναν πιο πράσινο τρόπο ζωής, θα συμμετάσχεις σε workshops και θα παρουσιάσεις την ιδέα σου η οποία θα έχει Ως στόχο να δώσει λύση σε ένα περιβαλλοντικό ζήτημα της πόλης των Χανίων!

Πώς μπορώ να συμμετάσχω;
Υπάρχουν 3 τρόποι συμμετοχής:
Μπορείτε να συμμετάσχετε ατομικά, αν είστε 10-30 ετών, και θα ενταχθείτε σε μια ομάδα για την εκδήλωση. Οι γονείς μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους και οι νέοι ενήλικες άνω των 18 ετών μπορούν να εγγραφούν μόνοι τους.
Μπορείτε να δηλώσετε τη δική σας ομάδα (οι συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών θα χρειαστούν συνοδό για να έχουν ομάδα)
Μπορείτε να παρευρεθείτε την Κυριακή για να ακούσετε όλες τις τελικές παρουσιάσεις.

Τι είναι το Climathon;
Το Climathon αποτελεί πρωτοβουλία του EIT Climate-KIC και είναι το μεγαλύτερο hackathon για το κλίμα παγκοσμίως. Είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο παγκόσμιο κίνημα που επιδιώκει να προσελκύσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινότητα και αφορούν την κλιματική κρίση και αλλαγή. Ένας από τους βασικούς στόχους, μεταξύ άλλων, είναι να εντοπίσει βιώσιμες και καινοτόμες λύσεις με θετικό αντίκτυπο για το κλίμα.

Μέχρι σήμερα, το Climathon έχει καταφέρει να ενώσει 200 μεγάλες πόλεις, σε 65 χώρες και στις 6 ηπείρους, υποστηρίζοντας καινοτόμες δράσεις στο πλαίσιο του αστικού περιβάλλοντος και φιλοξενώντας πάνω από 9,000 συμμετέχοντες! Στην Ελλάδα το Climathon έχει διοργανωθεί σε 14 πόλεις (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Θήβα, Κέρκυρα, Ηράκλειο και Μυτιλήνη).

Στην καρδιά της πρωτοβουλίας βρίσκονται οι διοργανωτές του Climathon σε κάθε πόλη, οι οποίοι υποστηρίζουν και προωθούν το κίνημα σε όλο τον κόσμο. Δήμοι, επιχειρήσεις, σχολεία και πανεπιστήμια, ειδικοί και μη, νέοι, παιδιά και γονείς καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτό το ταξίδι συνδημιουργίας νέων λύσεων. Το Climathon στα Χανιά θα διοργανωθεί στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2022 στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης από την Ecogenia, το Youthmakers Hub και το ΕΚ ΑΘΗΝΑ, που διευθύνει το EIT Climate-KIC Hub Greece και σε συνεργασία με τη Δραστηριότητα Συμμετοχής Νέων στο πλαίσιο του Key Action 1 του προγράμματος Erasmus+ nEU Citizenship, που χρηματοδοτείται από τον Εθνικό Φορέα της Ελλάδος (Grant Agreement 2021-2-EL02-KA154-YOU-000038235). Το Climathon Chania υποστηρίζεται από το Δήμο Χανίων.

Γίνετε μέρος του 1ου Climathon στα Χανιά και του 1ου Climathon παγκοσμίως όπου μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά και οικογένειες!
Κράτηση θέσης ΕΔΩ

Η πρόκληση…
Η Κρήτη είναι μια από τις περιοχές που χαρακτηρίζεται από υψηλή τρωτότητα στην κλιματική αλλαγή. Τα Χανιά αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της περιφέρειας.
Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες καλούνται να σκεφτούν πρωτοποριακές ιδέες και να εργαστούν σε ομάδες με ομοϊδεάτες, παθιασμένους ανθρώπους για να βρουν μια κλιματική λύση για την πόλη των Χανίων!
Υποπροκλήσεις…Οι ομάδες εργασίας θα επιλέξουν μια από τις παρακάτω υποπροκλήσεις με στόχο να προτείνουν κάποιες ιδέες/κατευθύνσεις στην αντιμετώπιση της γενικότερης πρόκλησης!

1. Βιώσιμη μετακίνηση
2. Διαχείριση απορριμμάτων
3. Βιώσιμος τουρισμός

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022!
Κράτηση θέσης ΕΔΩ

Συνοπτική περιγραφή του διημέρου…

Ημέρα 1η (Σάββατο 26-11-22):

10:00 Άφιξη στο χώρο
11:00 – 12:00 Ομιλίες & παρουσίαση προκλήσεων
12:00 – 14:00 Εργασία σε ομάδες & pizza party
14:00 – 18:00 Εργαστήρια
18:00 Κλείσιμο ημέρας
(18:30 – 20:00 Προαιρετική εργασία σε ομάδες για τις ομάδες ενηλίκων)

Ημέρα 2η (Κυριακή 27-11-22):

9:30 Άφιξη στο χώρο
10:10 – 11:00 Προετοιμασία παρουσιάσεων
11:00 – 12:30 Παρουσιάσεις Ιδεών από ομάδες παιδιών νέων & Ανακοίνωση Νικητών
13:45 – 15:45 Παρουσιάσεις Ιδεών από ομάδες ενηλίκων & Ανακοίνωση Νικητών
15:45 -17:00 Λήξη Climathon

Η εγγραφή είναι υποχρεωτική.

Παρακαλείστε να έχετε μαζί το προσωπικό σας λάπτοπ και το μπουκάλι ή/και ποτήρι πολλαπλών χρήσεων για το ρόφημά σας!

Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε, μικρούς και μεγάλους, στη μεγαλύτερη εκδήλωση για το κλίμα στα Χανιά! Ελάτε να περάσετε καλά και να βρούμε μαζί λύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης στον τόπο σας!

Άκου τα podcasts του Δίκτυο FM 91.5 από την αγαπημένη σου εφαρμογή