ΑΝΗΦΟΡάΣ -Μικρές Νύχτες, Μεγάλες Ιστορίες
Παρασκευή 2 Ιουνίου – Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου
Ο τόπος του βοσκού – Ανώγεια
ΑΝΗΦΟΡάΣ | Μικρές Νύχτες, Μεγάλες Ιστορίες: Νέος Κύκλος εκδηλώσεων με επίκεντρο τη λογοτεχνία στα Ανώγεια.
Ο “Ανηφοράς” λοιπόν, είναι ο τρόπος που σκαρφιστήκαμε, ώστε να δημιουργήσουμε ένα πολιτισμικό συνεχές στους πρόποδες του Ψηλορείτη με επίκεντρο την λογοτεχνία που θα μας φέρει σε επαφή με τέχνες, επιστήμες, πολιτισμούς και θα αποτελέσει πεδίο έκφρασης και αλληλεπίδρασης.
Έτσι, μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων που θα φιλοξενήσει ο «Τόπος του Βοσκού» στα Ανώγεια, σας προσκαλούμε να γίνετε συμμέτοχοι των ζυμώσεων και των συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν
Ετοιμαστείτε λοιπόν να αφεθείτε στη μαγεία της λογοτεχνίας, καθώς συγγραφείς, αναγνώστες, μουσικοί και ακροατές συναντιούνται για να γιορτάσουν τον γραπτό λόγο σε όλο του το μεγαλείο.
Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 20:00 το βράδυ στον τόπο του βοσκού η Κωνσταντίνα Κορρυβάντη παρουσιάζει το ποιητικό της έργο “Η ποιητική του μύθου σε αβέβαιους καιρούς”
Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 20:00 το βράδυ στον τόπο του βοσκού ο Νικόλας Κουτσοδόντης συζητά με τον Μάριο Χατζηπροκοπίου για την ποιητική συλλογή του, “Μόνο κανέναν μη μου φέρεις στο σπίτι” και για την queer ποίηση.
Παρασκευή 30 Ιουνίου στις 20:00 το βράδυ στον τόπο του βοσκού η Έύα Μπέη παρουσιάζει το βιβλίο της με τίτλο “Με τον Νίκο Καρούζο – Ημερολόγιο” και ο Νίκος Κουφάκης παρουσιάζει τις εκδόσεις Loggia.
Παρασκευή 14 Ιουλίου στις 20:00 το βράδυ στον τόπο του βοσκού ο Αχιλλέας Κυριακίδης συνομιλεί με τον Αριστοτέλη Σαΐνη για τα βιβλία, τις μεταφράσεις και τις ταινίες του.
Παρασκευή 28 Ιουλίου στις 20:00 το βράδυ στον τόπο του βοσκού ο Λευτέρης Γιαννακουδάκης, μοιράζεται τις σκέψεις του γράφοντας και σκηνοθετώντας για το μεταθέατρο, με αφορμή το έργο του “Το ψυχρότερο σημείο του σύμπαντος”.
Μαζί του η ηθοποιός Κατερίνα Ζαχαροπούλου.
Παρασκευή 4 Αυγούστου στις 20:00 το βράδυ στον τόπο του βοσκού ο Μιχάλης Γελασάκης συζητά για το βιβλίο του με τίτλο “Νίκος Καββαδίας: Ο αρμενιστής ποιητής” με τον Κώστα Φασουλά. Μια βραδιά αφιέρωμα στον μεγάλο ποιητή.
Πέμπτη 17 Αυγούστου στις 20:00 το βράδυ στον τόπο του βοσκού ο Κώστας Φασουλάς συνομιλεί με το δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη για ένα ταξίδι που ξεκίνησε από τα Ανώγεια. 25 χρόνια ελληνικό τραγούδι. Συμμετέχει ο Βασίλης Σκουλάς.
Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στις 20:00 το βράδυ στον τόπο του βοσκού ο Γιάννης Χαιρέτης συνομιλεί με τους Μιχάλη Αλμπάτη και Μανόλη Νταγιαντά για το έργο του.