Δίκτυο FM 91.5

Αποστολή SMS: Γράφετε 915 (αφήνετε κενό) γράφετε το μήνυμά σας και το αποστέλλετε στο 54045 (χρέωση 0,25€ + ΦΠΑ)

22.05.2022

Εκδηλώσεις λογοτεχνίας στα Ανώγεια_ 2 Ιουνίου – 8 Σεπτεμβρίου

ΑΝΗΦΟΡάΣ -Μικρές Νύχτες, Μεγάλες Ιστορίες
Παρασκευή 2 Ιουνίου – Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου
Ο τόπος του βοσκού – Ανώγεια

ΑΝΗΦΟΡάΣ | Μικρές Νύχτες, Μεγάλες Ιστορίες: Νέος Κύκλος εκδηλώσεων με επίκεντρο τη λογοτεχνία στα Ανώγεια.

Ο Ανηφοράς αποτελεί το σημείο του θόλου των Μιτάτων που επιτρέπει την είσοδο του φωτός αλλά και την έξοδο του καπνού από την εστία.

Ο “Ανηφοράς” λοιπόν, είναι ο τρόπος που σκαρφιστήκαμε, ώστε να δημιουργήσουμε ένα πολιτισμικό συνεχές στους πρόποδες του Ψηλορείτη με επίκεντρο την λογοτεχνία που θα μας φέρει σε επαφή με τέχνες, επιστήμες, πολιτισμούς και θα αποτελέσει πεδίο έκφρασης και αλληλεπίδρασης.

Έτσι, μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων που θα φιλοξενήσει ο «Τόπος του Βοσκού» στα Ανώγεια, σας προσκαλούμε να γίνετε συμμέτοχοι των ζυμώσεων και των συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν

Ο Ανηφοράς, με την υποστήριξη της περιφέρειας Κρήτης και την αιγίδα του δήμου Ανωγείων, με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την έναρξη του δεύτερου κύκλου εκδηλώσεων με τίτλο “Μικρές Νύχτες, Μεγάλες Ιστορίες”, στον Τόπο του Βοσκού, στα Ανώγεια.
Κάτω από το μαγευτικό τοπίο του Ψηλορείτη, ο Ανηφοράς προσκαλεί για μια ακόμη φορά διακεκριμένους συγγραφείς να συμμετάσχουν σε ενδιαφέρουσες βραδιές γνωριμίας, διαλόγου και αλληλεπίδρασης με επίκεντρο τα λογοτεχνικά τους έργα. Οι θεματικές αυτές εκδηλώσεις, αποτελούν σημείο συνάντησης για ανήσυχα μυαλά, παθιασμένους αναγνώστες και λάτρεις της λογοτεχνίας.
Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος, όπως πέρσι, έτσι και φέτος, ο Γιάγκος Χαιρέτης, υπό το φως του ηλιοβασιλέματος, θα πλαισιώνει κάθε εκδήλωση με γοητευτικούς μουσικούς πειραματισμούς και αυτοσχεδιασμούς, δημιουργώντας ένα μαγευτικό σκηνικό για τη βραδιά που ακολουθεί.
Με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις, ενθαρρύνουμε την συμμετοχικότητα, διασφαλίζοντας οτι αυτές οι μεταμορφωτικές λογοτεχνικές εμπειρίες είναι προσβάσιμες σε όλους όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Ετοιμαστείτε λοιπόν να αφεθείτε στη μαγεία της λογοτεχνίας, καθώς συγγραφείς, αναγνώστες, μουσικοί και ακροατές συναντιούνται για να γιορτάσουν τον γραπτό λόγο σε όλο του το μεγαλείο.

Πρόγραμμα:

Παρασκευή 2 Ιουνίου
στις 20:00 το βράδυ στον τόπο του βοσκού η Κωνσταντίνα Κορρυβάντη παρουσιάζει το ποιητικό της έργο “Η ποιητική του μύθου σε αβέβαιους καιρούς”

Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 20:00 το βράδυ στον τόπο του βοσκού ο Νικόλας Κουτσοδόντης συζητά με τον Μάριο Χατζηπροκοπίου για την ποιητική συλλογή του, “Μόνο κανέναν μη μου φέρεις στο σπίτι” και για την queer ποίηση.

Παρασκευή 30 Ιουνίου στις 20:00 το βράδυ στον τόπο του βοσκού η Έύα Μπέη παρουσιάζει το βιβλίο της με τίτλο “Με τον Νίκο Καρούζο – Ημερολόγιο” και ο Νίκος Κουφάκης παρουσιάζει τις εκδόσεις Loggia.

Παρασκευή 14 Ιουλίου στις 20:00 το βράδυ στον τόπο του βοσκού ο Αχιλλέας Κυριακίδης συνομιλεί με τον Αριστοτέλη Σαΐνη για τα βιβλία, τις μεταφράσεις και τις ταινίες του.

Παρασκευή 28 Ιουλίου στις 20:00 το βράδυ στον τόπο του βοσκού ο Λευτέρης Γιαννακουδάκης, μοιράζεται τις σκέψεις του γράφοντας και σκηνοθετώντας για το μεταθέατρο, με αφορμή το έργο του “Το ψυχρότερο σημείο του σύμπαντος”.
Μαζί του η ηθοποιός Κατερίνα Ζαχαροπούλου.

Παρασκευή 4 Αυγούστου στις 20:00 το βράδυ στον τόπο του βοσκού ο Μιχάλης Γελασάκης συζητά για το βιβλίο του με τίτλο “Νίκος Καββαδίας: Ο αρμενιστής ποιητής” με τον Κώστα Φασουλά. Μια βραδιά αφιέρωμα στον μεγάλο ποιητή.

Πέμπτη 17 Αυγούστου στις 20:00 το βράδυ στον τόπο του βοσκού ο Κώστας Φασουλάς συνομιλεί με το δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη για ένα ταξίδι που ξεκίνησε από τα Ανώγεια. 25 χρόνια ελληνικό τραγούδι. Συμμετέχει ο Βασίλης Σκουλάς.

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στις 20:00 το βράδυ στον τόπο του βοσκού ο Γιάννης Χαιρέτης συνομιλεί με τους Μιχάλη Αλμπάτη και Μανόλη Νταγιαντά για το έργο του.

—-
Περισσότερες Πληροφορίες
Εmail: aniforasteam@gmail.com
Διοργάνωση: Ανηφοράς
Υποστήριξη: Περιφέρεια Κρήτης / Region of Crete
Υπό την Αιγίδα του Δήμος Ανωγείων
Φωτογραφία: Γιώργος Κουτεντάκης
Αrtwork: Γιάννης Οικονομάκης

Άκου τα podcasts του Δίκτυο FM 91.5 από την αγαπημένη σου εφαρμογή