fbpx

                                                                                                                                                              LogoDiktyoFm915 160px

Παναγιώτης Ορφανίδης

Orfanidis

Το ραδιόφωνο είχε πάντα κεντρικό ρόλο στη μέρα. Ένα ραδιόφωνο στο δωμάτιο, ένα στην κουζίνα, ένα στο μπάνιο κι άλλο στο σαλόνι.. κάποιες φορές τα ξεχνούσα να παίζουν όλα μαζί στον ίδιο σταθμό κι αντί να τα κλείσω, έπαιρνα θέση στο χωλ για να ακούω στέρεο.
Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί παίρναν θέση στην καθημερινότητα κι ο καθένας στην ώρα του, ο Γιώργος μέχρι τις 10, μετά η Αθηνά, ο Σωτήρης κι ο Άκης... άνθρωποι, που δεν ήξερα ούτε καν πώς είναι, άλλα είχα πάντα άγχος μη χάσω κάποιο σχόλιο.
Το 2001 έτυχε να βρεθώ κι εγώ στο studio του "Μύθος στα Fm 93,4" στη Θεσσαλονίκη και να προσπαθώ να κάνω την πρώτη μου εκπομπή...
Τα χρόνια πέρασαν και βρέθηκα υπεύθυνος στο "Δίκτυο Fm 91,5" στα Χανιά...η αλήθεια είναι, ότι το "υπεύθυνος" σου στερεί αρκετή από τη μαγεία του ραδιοφώνου, καθώς αναλαμβάνεις όλο το άχαρο κομμάτι, αλλά είναι και τόσο όμορφο και διαφορετικό να είναι αυτή η δουλειά σου, που τουλάχιστον από τότε έφυγε το άγχος της Κυριακής.
Καθημερινά τα λέμε από τις 12:00 έως τις 15:00. Σχολιάζουμε τα τραγούδια μας, την επικαιρότητα, συζητάμε με καλλιτέχνες και δημιουργούς..

..στο επανακούειν!

Μαρία Σουρουκίδου

Τον Αύγουστο του 2012 αφήνω την Θεσσαλονίκη, για να ζήσω πλέον μόνιμα στα Χανιά.
Έναν τόπο που μου ταιριάζει και όπως φαίνεται ,του ταιριάζω κι εγώ.
Από τις πρώτες και πιο ενδιαφέρουσες γνωριμίες, που έκανα ήταν αυτή με το Δίκτυο fm!
Ήταν αυτή που μου έδωσε την ευκαιρία να έρθω τελικά πολύ κοντά σε μια μεγάλη μου αγάπη ,το ραδιόφωνο.
Έκτοτε, αυτή η σχέση εξελίσσεται, δυναμώνει και έχει αμφίδρομη ανατροφοδότηση.
Και όλο αυτό, γιατί η μουσική συμπληρώνει κατά μια έννοια το παζλ της ζωής μας,
δίνει λόγια σε συναισθήματα και τα τραγούδια γίνονται soundtracks σε μοναδικές στιγμές της πορείας μας!
Με οδηγό λοιπόν, το στίχο και τιμόνι τη μελωδία, οι ΄΄Νότες στον Αέρα΄΄, ξεκινούν κάθε εβδομάδα το ταξίδι τους στους δρόμους της μουσικής, έχοντας για προορισμό τους κάθε λογής αντάμωμα.


Καλές ακροάσεις σε όλους μας...

Σοφία Πατέλη

Λένε πως ο άνθρωπος φαίνεται από μικρός τι θα κάνει όταν μεγαλώσει. Είμαι από αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν.
Καλλιτεχνική φύση από μικρή και το απέδειξα κάτι χρόνια μετά. Γεννημένη στην Αθήνα (παλιά) έμπλεξα με το θέατρο, την διαφήμιση, τα στούντιο, τις εκφωνήσεις, και με το τραγούδι.
Ε είναι να μην πάρεις τον "κακό" τον δρόμο, αυτό ήταν. Το 2000 είπα να με βρει η καταστροφή του κόσμου κοντά στη φύση και βρέθηκα στη Σάμο, εκεί ξεκίνησα το ραδιόφωνο, παράλληλα με όλα τα άλλα φυσικά.
Μετά από 11 χρόνια και με ενδιάμεσες στάσεις την Μυτιλήνη και την Θεσσαλονίκη, προσγειώθηκα στα Χανιά κάνοντας τα ίδια, αλλά με πολλή περισσότερη αγάπη και εμπειρία. Στο Δίκτυο fm είμαι από τον Οκτώβριο του 2013, εκτός από τις εκπομπές είμαι υπεύθυνη του εμπορικού τμήματος. Παράλληλα ασχολούμαι και με τις μεγάλες μου αγάπες το θέατρο και το τραγούδι.

Τελικά η ζωή είναι ωραία όταν κάνεις αυτά που αγαπάς!!

Φρύνη Κάτσουνα

Frini Katsouna

Οι «μαγειρικές ραδιουργίες» ξεκίνησαν τη διαδρομή τους το 2012,έκαναν μια παύση το 2014 και επέστρεψαν το 2018. Η ιδέα ξεκίνησε από την μεγάλη μου αγάπη για την μουσική και τη μαγειρική, δυο στοιχεία που φέρνουν τους ανθρώπους κοντά.

Η μαγειρική από το ραδιόφωνο στηρίζεται στην περιγραφή, στην ακοή ουσιαστικά, αφήνοντας τον ακροατή να φανταστεί τις εικόνες που θέλει ανάλογα με τις δικές του διατροφικές αναμνήσεις και συνήθεις, σε συνδυασμό φυσικά με την μουσική που πρεσβεύει το Δίκτυοfm, τον σταθμό που με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή.

Έχοντας σαν όραμα την διάδοση της Κρητικής Κουζίνας και την επικοινωνία της μαγειρικής με οποιοδήποτε τρόπο πέρα από το κλασσικό μαγείρεμα, στις «Μαγειρικές Ραδιουργίες» κάθε φορά νιώθω ότι είμαι στην κουζίνα μου και μαγειρεύω με τους ακροατές, ακούγοντας μουσικές που αγαπάμε και παράλληλα μοιραζόμαστε συνταγές, μαγειρικές συμβουλές, γεύσεις και αρώματα… γινόμαστε δηλαδή μια παρέα!

Κάθε Τρίτη από τις 15:00 έως τις 17:00

Αριστοτέλης Μανουδάκης

Aris

Δισκοθέτης και μουσικόφιλος κάτι παραπάνω από 16χρονια !!
Καμαρώνει που στη δισκοθήκη του έχει περίπου 2500 γνήσια cd album, cd singles κλπ 

Ξεκίνησε γράφοντας κασέτες στο Λύκειο και από τα φοιτητικά του χρόνια στην Αθήνα ξεκίνησε να παίζει μουσική σε μπαρ των Εξαρχείων (club Decadence ) και στο Κολωνάκι (ενδελφοίς & 3 γουρουνάκια ) καθώς και στο beach bar Oceanos στην Αγ. Μαρίνα.

Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής θητείας, από το 2007 μέχρι σήμερα έχει έδρα του τα Χανιά επιλέγοντας μουσικές αρχικά σε μαγαζιά στο Κουμ Καπί και στη συνεχεία από το 2009 στο ενετικό λιμάνι στο Παλλάς restaurant cafe bar και σε μαγαζιά με ξεχωριστό ύφος και χαρακτήρα (Φειδίας ,pub 11, bespoke ) ενώ τους τελευταίους μήνες είναι μέρος του Δίκτυο Fm 91,5 κάθε Δευτέρα & Πέμπτη 15:00 -17:00 το απόγευμα.

Βασικό γνώρισμα των μουσικών επιλογών του είναι να έχουν ρυθμό και μελωδία ενώ αγαπά τη σύγχρονη έντεχνη ελληνική σκηνή, καθώς και το πάντρεμα με την παραδοσιακή η την ηλεκτρονική μουσική.

Χάρης Παντελάκης

Pantelakis

ΖΩ - στα Χανιά --------------------------- ΖΩ - με την μουσική ---------------------- ΖΩ - από την μουσική---

Μνήμες, σκέψεις και όνειρα,τα τραγούδια και η μουσική σαν αερικά στροβιλίζονται..

Συγχορδίες και μελωδίες αδέσποτες,

τραγούδια που έχουν στοιχειώσει αγγέλους,

μικρά και μεγάλα απωθημένα,

δέος και πάθος,

όλα αυτά μαζί έρωτας και επάγγελμα. σφηνωμένα και ανάκατα σε 33 ή 45 στροφές τότε,σε cd ή mp3 τώρα.

Η γοητεία της μουσικής παραμένει και η πίστη, ότι τα καλύτερα έπονται.

Λοιπόν.... καλή ακρόαση.

(Κάθε Παρασκευή 15:00-17:00)

 

Καστρινάκης Κώστας

«Λοιπόν… δυο λόγια για εμένα… την μουσική και το ραδιόφωνο… και μετά από αυτές τις λέξεις τι να γράψεις… παύση… εικόνες φωτογραφικές έρχονται στο μυαλό μου… θυμάμαι πιτσιρίκι ακόμα να ανεβαίνω στη σκάλα και να τραγουδάω (καθόλου καλή φωνή!).

Αργότερα με θυμάμαι να ξαπλώνω το βράδυ στο κρεβάτι και να προσπαθώ να βολέψω τα ακουστικά στα αυτιά μου για να ακούω τραγούδια στο ραδιόφωνο. Η μουσική σε όλες τις μορφές με ακολουθούσε από τότε.

Θυμάμαι με φίλους μου να «ανταλλάσσουμε» τραγούδια, ερμηνευτές, άλμπουμ.. «για άκου αυτό ή αυτόν»… αργότερα, μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή σαν θεατρίνος προσποιούμουν ότι κάνω ραδιοφωνική εκπομπή.

Αισθάνομαι τυχερός που αυτή μου την αγάπη μπόρεσα να την πραγματώσω.
Το ραδιόφωνο ήρθε την κατάλληλη για πολλούς λόγους για εμένα στιγμή.
Το στούντιο, οι μουσικές, οι ακροατές είναι, όσο τετριμμένο κι αν ακούγεται, μαγεία.
Χρώματα κι αρώματα είναι η μουσική… και κάθε φορά μέσα από αγαπημένες μελωδίες θέλουμε να σας κάνουμε να τα δείτε… να τα μυρίσετε…
Πώς να μιλήσεις αλήθεια για την μουσική…νομίζω είναι καλύτερα να την ακούς… χαμηλώνω τα φώτα… ακούγεται το πρώτο τραγούδι …και…

"Κωνσταντίνος Καστρινάκης στα λόγια και τις μουσικές…καλή σας ακρόαση…"

Βαλεντίνα Παπαδημητράκη

Valentina

Μεγάλωσα στη Λευκωσία, μέσα στο βιβλιοπωλείο της μαμάς και το καφενείο της γιαγιάς. Άκουσα πρώτη φορά ραδιόφωνο σε ηλικία έξι ετών, όταν η γιαγιά μου χάρισε ένα μικρό τρανζίστορ.
Σπούδασα θέατρο και εκπαιδευτικό δράμα στην Αθήνα, όπου δημιούργησα το «Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο» για να ταξιδεύω και να δίνω παραστάσεις όπου υπάρχουν παιδιά.
Τα τελευταία χρόνια ταξιδεύω και στα ερτζιανά κύματα και τις ‘συχνότητες’ του διαδικτύου: Μελωδία fm, ΕΡΤopen, portokaliradio.gr, Στο Κόκκινο, Ραδιόφωνο 24/7.
Στα Χανιά βρέθηκα… κατά τύχη! Το Δίκτυο fm ήταν απ’ την πρώτη στιγμή μια ανοιχτή αγκαλιά.
Αγαπώ τα παιδιά που θέλουν να μεγαλώσουν και τους μεγάλους που θέλουν να μείνουν για πάντα παιδιά.
«Ανέβα μήλο, κατέβα ρόδι», λοιπόν, κάθε Σάββατο 10 με 11 το πρωί, εδώ στο Δίκτυο fm 91,5.

… μέχρι να τα ξαναπούμε, να παίζετε και να ονειρεύεστε!

Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος

konstantopoulos Panagiotis

"Τον Μάιο του 2006 είδα φως και μπήκα (στο "Δίκτυο Fm 91,5") και από τότε έχω παίξει από Led Zeppelin μέχρι... Μπιθικώτση!
Χιλιάδες ώρες ως ακροατής, "Δίαυλος 10" (remember?), "Rock FM", & φυσικά "Μελωδία" διαμόρφωσαν λίγο-πολύ τις μουσικο/ραδιοφωνικές μου προτιμήσεις...
Οδηγός και επιβάτης ταυτόχρονα στις μουσικές μας πτήσεις κάθε Σάββατο από τις 11:00 έως τις 13:00, μια εναλλακτική μορφή ψυχοθεραπείας δωρεάν αλλά πολύτιμης, δικτυώσου σ' ένα ταξίδι που π
οτέ δεν τελειώνει...

"Bon voyage!!!"

Γιάννης Μανιτάκης

Ξεκίνησα το 1989 στον τότε Χανιά 100 FM μέχρι τη μέρα που έκλεισε το 1994 .Εκανα 2 εκπομπές παίζοντας βινύλλια! .
Από το 2001 μέχρι το 2009 έκανα εκπομπή σε γνωστο σταθμό της πόλης, ενώ έχω κανει και εκπομπή στην ΕΡΑ Χανίων το 2013 . Από το 2010 ειμαι στο Δίκτυο Fm 91,5

Αριάδνη Παντίδου

Λάτρης του ραδιοφώνου και ερασιτέχνης παραγωγός τα τελευταία 10 χρόνια. Γαλουχημένη με μουσική ποπ-ροκ της δεκαετίας του 80 και του 90,ανακάλυψε τα έθνικ στα μέσα του 90 ενώ πάντα ένιωθε μια έλξη προς τη jazz-soul-funky, παράλληλα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη στη ξένη μουσική σκηνή χωρίς να ξεχνάει βέβαια και τα παλιά και καλά (oldies)! Με λίγα λόγια αγαπάει την καλή μουσική και αυτή μοιράζεται με τους ακροατές των "χαμηλών πτήσεων" κάθε Κυριακή 6 με 8 το απόγευμα.

Γιάννης Βαρδάκης

John Vardakis

Γεννημένος στο Ηράκλειο είχε την τύχη οι ήχοι της κιθάρας , του μαντολίνου, του βιολιού, της καλής Κρητικής μουσικής, των φλαμένγκο, των fado, αλλά και ενίοτε της κλασικής μουσικής να είναι το βασικό soundtrack των παιδικών του χρόνων στο σπίτι. Εύλογο ήταν ότι μεγαλώνοντας θα τραβούσε τον δρόμο του μέσα από τις νότες...

Η πρώτη του κασέτα, αγορασμένη με την «καλή χέρα» των Χριστουγέννων το σωτήριο έτος 1980 ήταν το ..... back in black των ac/dc (Από μικρός φαινόταν...). Από εκεί και πέρα το νερό μπήκε στο αυλάκι. Η έκρηξη της ιδιωτικής ραδιοφωνίας το 1989 τον έκανε να αγαπήσει το ραδιόφωνο όσο τίποτα άλλο. Πέρασε από τους σημαντικότερους σταθμούς του Ηρακλείου αλλά και του Λασιθίου. Ταυτόχρονα ξεκίνησε να παίζει ωραίες (θέλει να πιστεύει) μουσικές σε μεγάλα club αλλά και μικρότερα bar του Ηρακλείου, του Αγίου Νικολάου και της Σητείας.

Πλέον ζει και εργάζεται στα Χανιά και είναι μέλος του Δίκτυο Fm 91,5

Η εκπομπή του, το Rock Show, συμπληρώνει αισίως 29 χρόνια ζωής και όπως υποδηλώνει και ο τίτλος της ασχολείται με την rock μουσική σε όλες της σχεδόν της μορφές, χωρίς ταμπού και με μόνο γνώμονα την πραγματικά καλή μουσική.

Στο Rock Show αρέσει πολύ να θυμάται τα παλιά, αλλά και να ακολουθεί τις εξελίξεις όπως και να ανακαλύπτει νέους όμορφους ήχους.

To Rock Show έχει βραβευτεί ως η καλύτερη rock εκπομπή της Ελληνικής επαρχίας για το 2010 από τον Σύλλογο ραδιοφωνικών παραγωγών Ελλάδος, ενώ έχει λάβει 2 υποψηφιότητες από τα New York international radio awards.

Από την εκπομπή του διαχρονικά έχουν περάσει με αποκλειστικές συνεντεύξεις σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας και εγχώριας μουσικής σκηνής όπως ενδεικτικά : Ian Gillan (Deep Purple), Klaus Meine (Scorpions), Sivert Hoyem (Madrugada), Darius Keeler (Archive), Steve Wynn (Dream Syndicate), Vincent Cavanagh (Anathema), Alex K (Last Drive), Argy (Nightstalker) κ.α.

Αναφορές για την εκπομπή έχουν γίνει στο περιοδικό Rock Hard, και σε διάφορα Blogs. Παρουσίαση της εκπομπής έχει γίνει απο τα Portals www.greekradios.gr, www.pathfinder.gr. Συνεντεύξεις του Γιάννη Βαρδάκη έχουν φιλοξενηθεί στα Κρητικά περιοδικά «18-30», «Passo» και «Viral» ενώ αναφορά στην εκπομπή έχει γίνει στη στήλη e-tetradio.gr

To Rock Show επίσης έχει μνημονευτεί στην wikipedia στα λήμματα " Sivert Hoyem " - " Archive " - " Scorpions "

Μοιράζει όμορφες μουσικές στιγμές κάθε βράδυ Δευτέρας από τις 22:00 έως τις 24:00 μόνο στο Δίκτυο Fm 91,5

Παναγιώτης Ορφανίδης

Σοφία Πατέλη

Μαρία Σουρουκίδου

Φρύνη Κάτσουνα

Νεκτάριος Πετροδασκαλάκης

Αριστοτέλης Μανουδάκης

Κώστας Καστρινάκης

Βαλεντίνα Παπαδημητράκη

Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος

Γιάννης Μανιτάκης

Αριάδνη Παντίδου

Χάρης Παντελάκης

Γιάννης Βαρδάκης

Logo2

Δίκτυο Fm 91,5

Κορνάρου 11, Χανιά, Τ.Κ. 73134

Τηλ/Fax: +30 28210 43979

Email: info@diktyofm.gr ή diktyofm915@gmail.com

Αποστολή SMS: Γράφετε 915 (αφήνετε κενό) γράφετε το μήνυμά σας και το αποστέλλετε στο 54045 (χρέωση 0,25€ + ΦΠΑ)

facebook circle Twitter instagram YouTube Play google plus icon  Linkedin Circle SM Button