Παραγωγοί

LogoDiktyoFm915 160px

Μαρίνα Πανηγυράκη

marina panigiraki

 

Γεννημένη στα Χανιά . Σπούδασα θέατρο στην Αθήνα και από το 2014 εργάζομαι συστηματικά στο Θέατρο . Στην Αθήνα εκτός των παραστάσεων για ενήλικες, έγινα μέλος της θεατρικής ομάδας Τόπι όπου κάναμε μαζί παραστάσεις για παιδιά σε όλη την Ελλάδα και στην Κρήτη . Ταξιδεύαμε πολύ, με αεροπλάνα , καράβια, με οποιονδήποτε καιρό. Ακόμη και σε νησιά άγονης γραμμής φτάσαμε με 8 μποφόρ κάποιες φορές για να συναντηθούμε με παιδιά που μας προσκαλούσαν .
Τα τελευταία δυο χρόνια βρέθηκα ξανά στα Χανιά για παραστάσεις σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης. Ήρθα για τρεις μήνες και έμεινα πολύ . Εκτός από το ΔΗΠΕΘΕΚ συνεργάζομαι και με άλλους χώρους και καλλιτέχνες στα Χανιά ως ηθοποιός , αλλά και ως σκηνοθέτης. Αυτή τη χρονιά έγραψα και το πρώτο μου θεατρικό έργο για παιδιά «Το ρολόι του κήπου αφηγείται» το οποίο θα συνεχιστεί και το χειμώνα και θα κάνω πρώτη φορά εκπομπή στο ραδιόφωνο, εδώ στο Δίκτυο Fm 91,5 .
Μια εκπομπή για παιδιά, τις «Διαστημικές πτήσεις» . Πτήσεις στο διάστημα κι ακόμα παρά πέρα. Κάθε εκπομπή μια νέα αφορμή για ταξίδι μέσα από τη μουσική , αλλά και τις αφηγήσεις , τα πολιτιστικά γεγονότα τα παιχνίδια που έχουμε να μοιραστούμε παρέα . Και φυσικά τα γράμματα και τα μηνύματα των παιδιών από κάθε γωνιά , όπου βρίσκονται και μας ακούν.

Με πολλή χαρά κάθε Σάββατο πρωί τις 10.00 - 11.00 το πρωί.

 

Μέμη Φασιλή & Σπύρος Πετρουλάκης

Juke Books site

H Μέμη Φασιλή και ο συγγραφέας Σπύρος Πετρουλάκης με την εκπομπή τους "Juke Books"
μας ξεναγούν κάθε Κυριακή στις 20:00 μέσα από το Δίκτυο Fm 91,5
στον μαγικό κόσμο του βιβλίου, των τεχνών και του πολιτισμού γενικότερα..

 Στη συντροφιά τους κάθε φορά θα βρίσκονται διάφοροι καλεσμένοι, πρωταγωνιστές ο καθένας στον τομέα του.
Οι δυο παραγωγοί υπόσχονται υπέροχες μουσικές, καλή συντροφιά και όμορφα δώρα που θα γεμίζουν ευχάριστα τις Κυριακάτικες νύχτες μας.

Ακούστε όλες τις εκπομπές από το αρχείο: https://diktyofm.gr/arxeio

Παναγιώτης Ορφανίδης

Orfanidis

Το ραδιόφωνο είχε πάντα κεντρικό ρόλο στη μέρα. Ένα ραδιόφωνο στο δωμάτιο, ένα στην κουζίνα, ένα στο μπάνιο κι άλλο στο σαλόνι.. κάποιες φορές τα ξεχνούσα να παίζουν όλα μαζί στον ίδιο σταθμό κι αντί να τα κλείσω, έπαιρνα θέση στο χωλ για να ακούω στέρεο.
Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί παίρναν θέση στην καθημερινότητα κι ο καθένας στην ώρα του, ο Γιώργος μέχρι τις 10, μετά η Αθηνά, ο Σωτήρης κι ο Άκης... άνθρωποι, που δεν ήξερα ούτε καν πώς είναι, άλλα είχα πάντα άγχος μη χάσω κάποιο σχόλιο.
Το 2001 έτυχε να βρεθώ κι εγώ στο studio του "Μύθος στα Fm 93,4" στη Θεσσαλονίκη και να προσπαθώ να κάνω την πρώτη μου εκπομπή...
Τα χρόνια πέρασαν και βρέθηκα υπεύθυνος στο "Δίκτυο Fm 91,5" στα Χανιά...η αλήθεια είναι, ότι το "υπεύθυνος" σου στερεί αρκετή από τη μαγεία του ραδιοφώνου, καθώς αναλαμβάνεις όλο το άχαρο κομμάτι, αλλά είναι και τόσο όμορφο και διαφορετικό να είναι αυτή η δουλειά σου, που τουλάχιστον από τότε έφυγε το άγχος της Κυριακής.

Καθημερινά τα λέμε από τις 12:00 έως τις 15:00.

Σχολιάζουμε τα τραγούδια μας, την επικαιρότητα, συζητάμε με καλλιτέχνες και δημιουργούς..

..στο επανακούειν!

Μαρία Σουρουκίδου

Τον Αύγουστο του 2012 αφήνω την Θεσσαλονίκη, για να ζήσω πλέον μόνιμα στα Χανιά.
Έναν τόπο που μου ταιριάζει και όπως φαίνεται ,του ταιριάζω κι εγώ.
Από τις πρώτες και πιο ενδιαφέρουσες γνωριμίες, που έκανα ήταν αυτή με το Δίκτυο fm!
Ήταν αυτή που μου έδωσε την ευκαιρία να έρθω τελικά πολύ κοντά σε μια μεγάλη μου αγάπη ,το ραδιόφωνο.
Έκτοτε, αυτή η σχέση εξελίσσεται, δυναμώνει και έχει αμφίδρομη ανατροφοδότηση.
Και όλο αυτό, γιατί η μουσική συμπληρώνει κατά μια έννοια το παζλ της ζωής μας,
δίνει λόγια σε συναισθήματα και τα τραγούδια γίνονται soundtracks σε μοναδικές στιγμές της πορείας μας!
Με οδηγό λοιπόν, το στίχο και τιμόνι τη μελωδία, οι ΄΄Νότες στον Αέρα΄΄, ξεκινούν κάθε εβδομάδα το ταξίδι τους στους δρόμους της μουσικής, έχοντας για προορισμό τους κάθε λογής αντάμωμα.


Καλές ακροάσεις σε όλους μας...

 

Ακούμε τη Μαρία Σουρουκίδου καθημερινά 10:00-12:00

Σοφία Πατέλη

Λένε πως ο άνθρωπος φαίνεται από μικρός τι θα κάνει όταν μεγαλώσει.
Είμαι από αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν.
Καλλιτεχνική φύση από μικρή και το απέδειξα κάτι χρόνια μετά.
Γεννημένη στην Αθήνα (παλιά) έμπλεξα με το θέατρο, την διαφήμιση, τα στούντιο, τις εκφωνήσεις, και με το τραγούδι.
Ε.. είναι να μην πάρεις τον "κακό" τον δρόμο, αυτό ήταν. Το 2000 είπα να με βρει η καταστροφή του κόσμου κοντά στη φύση και βρέθηκα στη Σάμο, εκεί ξεκίνησα το ραδιόφωνο, παράλληλα με όλα τα άλλα φυσικά.
Μετά από 11 χρόνια και με ενδιάμεσες στάσεις την Μυτιλήνη και την Θεσσαλονίκη, προσγειώθηκα στα Χανιά κάνοντας τα ίδια, αλλά με πολλή περισσότερη αγάπη και εμπειρία. Στο Δίκτυο Fm 91,5 είμαι από τον Οκτώβριο του 2013, εκτός από τις εκπομπές είμαι υπεύθυνη του εμπορικού τμήματος.
Παράλληλα ασχολούμαι και με τις μεγάλες μου αγάπες το θέατρο και το τραγούδι.

Τελικά η ζωή είναι ωραία όταν κάνεις αυτά που αγαπάς!!

Τη Σοφία Πατέλη την ακούμε καθημημερινά 17:00-19:00 στο Δίκτυο Fm 91,5

Ακούμε τα Podcasts της Σοφίας ΕΔΩ

Φρύνη Κάτσουνα

Frini Katsouna

Οι «μαγειρικές ραδιουργίες» ξεκίνησαν τη διαδρομή τους το 2012,έκαναν μια παύση το 2014 και επέστρεψαν το 2018. Η ιδέα ξεκίνησε από την μεγάλη μου αγάπη για την μουσική και τη μαγειρική, δυο στοιχεία που φέρνουν τους ανθρώπους κοντά.

Η μαγειρική από το ραδιόφωνο στηρίζεται στην περιγραφή, στην ακοή ουσιαστικά, αφήνοντας τον ακροατή να φανταστεί τις εικόνες που θέλει ανάλογα με τις δικές του διατροφικές αναμνήσεις και συνήθεις, σε συνδυασμό φυσικά με την μουσική που πρεσβεύει το Δίκτυοfm, τον σταθμό που με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή.

Έχοντας σαν όραμα την διάδοση της Κρητικής Κουζίνας και την επικοινωνία της μαγειρικής με οποιοδήποτε τρόπο πέρα από το κλασσικό μαγείρεμα, στις «Μαγειρικές Ραδιουργίες» κάθε φορά νιώθω ότι είμαι στην κουζίνα μου και μαγειρεύω με τους ακροατές, ακούγοντας μουσικές που αγαπάμε και παράλληλα μοιραζόμαστε συνταγές, μαγειρικές συμβουλές, γεύσεις και αρώματα… γινόμαστε δηλαδή μια παρέα!

Κάθε Τρίτη από τις 15:00 έως τις 17:00

Νεκτάριος Πετροδασκαλάκης

Petrodaskalakis

Γεννήθηκα στα Χανιά ,την δεκαετία του εβδομήντα κ πάντα θυμάμαι να υπάρχει ένα ραδιόφωνο ανοιχτό στο σπίτι μας
Κρητικά , λαϊκά , ρεμπέτικα , λίγο ξένα , λειτουργίες , εκπομπές του Ερυθρού Σταύρου , η φωνή της Μαρίας Ρεζάν .
Πάντα κοντόστεκομουν κ ήθελα να ακούω την ατακα του εκφωνητή κ το επόμενο τραγούδι που θα επέλεγε .
Το ανοιχτό ραδιόφωνο με ακολουθούσε κ στα σχολικά μου χρόνια , συντονιζομουν στον Γιάννη Πετρίδη , στον Νίκο Μουρατίδη , στο Μιχάλη Τσαουσόουλο και σε άλλους πολλούς .
Δεν μπορείτε να φανταστείτε την χαρά μου όταν ο κολλητός μου ,μου ανακοίνωσε πως κατασκεύασε έναν ερασιτεχνικο ραδιοφωνικό σταθμό κ πως αν ήθελα θα μπορούσα να σηκώνω το τηλέφωνο για να γράφω αφιερώσεις κ επιθυμίες για κάποιο τραγούδι .
Σιγά σιγά άρχισα να επιλέγω εγώ τα τραγούδια κ κάποια στιγμή πέρασα κ πίσω από το μικρόφωνο για να κάνω την δική μου εκπομπή .
Λίγο καιρό αργότερα τέλη δεκαετίας ογδόντα , με μια άλλη παρέα κάναμε εκπομπή στον πρώτο ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό των χανιων τον «χανια 88,8”( το στούντιο ήταν στον έκτο όροφο μιας πολυκατοικίας χωρίς ασανσέρ όποτε κατάλαβαινετε πόσες ανάσες θέλαμε για να μιλησουμε στο μικρόφωνο )
Ακολούθησε ο «Κρήτη fm “ ,ο «Baby fm “ ,ο “Κρήτη stereo 191” , ο”Super fm “ κ ο”music box “
Είχα την τύχη να πάρω συνεντεύξεις ( εμπειρίες ) από τον Μάριο Τόκα , τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου , την Θεοδοσία Τσάτσου , την «Ανοιχτή Θάλασσα “ αλλά και τον ...”Doctor Alban “.
Οι δρόμοι μας με το ραδιόφωνο ξανά ενώθηκαν τον χειμώνα του 19 μετά από πολλά χρόνια μέσα από την φιλόξενη συχνότητα του Δικτυο Fm όπου κ με ακούτε κάθε Τετάρτη στις 3 το μεσημέρι κ για δυο ώρες με την εκπομπή “Radio Gaga “ .

 

Αριστοτέλης Μανουδάκης

Aris

Δισκοθέτης και μουσικόφιλος κάτι παραπάνω από 16χρονια !!
Καμαρώνει που στη δισκοθήκη του έχει περίπου 2500 γνήσια cd album, cd singles κλπ 

Ξεκίνησε γράφοντας κασέτες στο Λύκειο και από τα φοιτητικά του χρόνια στην Αθήνα ξεκίνησε να παίζει μουσική σε μπαρ των Εξαρχείων (club Decadence ) και στο Κολωνάκι (ενδελφοίς & 3 γουρουνάκια ) καθώς και στο beach bar Oceanos στην Αγ. Μαρίνα.

Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής θητείας, από το 2007 μέχρι σήμερα έχει έδρα του τα Χανιά επιλέγοντας μουσικές αρχικά σε μαγαζιά στο Κουμ Καπί και στη συνεχεία από το 2009 στο ενετικό λιμάνι στο Παλλάς restaurant cafe bar και σε μαγαζιά με ξεχωριστό ύφος και χαρακτήρα (Φειδίας ,pub 11, bespoke ) ενώ τους τελευταίους μήνες είναι μέρος του Δίκτυο Fm 91,5 κάθε Πέμπτη 15:00 -17:00 το απόγευμα.

Βασικό γνώρισμα των μουσικών επιλογών του είναι να έχουν ρυθμό και μελωδία ενώ αγαπά τη σύγχρονη έντεχνη ελληνική σκηνή, καθώς και το πάντρεμα με την παραδοσιακή η την ηλεκτρονική μουσική.

Χάρης Παντελάκης

Pantelakis

ΖΩ - στα Χανιά --------------------------- ΖΩ - με την μουσική ---------------------- ΖΩ - από την μουσική---

Μνήμες, σκέψεις και όνειρα,τα τραγούδια και η μουσική σαν αερικά στροβιλίζονται..

Συγχορδίες και μελωδίες αδέσποτες,τραγούδια που έχουν στοιχειώσει αγγέλους,

μικρά και μεγάλα απωθημένα,δέος και πάθος,

όλα αυτά μαζί έρωτας και επάγγελμα.

σφηνωμένα και ανάκατα σε 33 ή 45 στροφές τότε,σε cd ή mp3 τώρα.

Η γοητεία της μουσικής παραμένει και η πίστη, ότι τα καλύτερα έπονται.

Λοιπόν.... καλή ακρόαση!

(Κάθε Παρασκευή 15:00-17:00)

 Ακούστε όλες τις προηγούμενες εκπομπές του Χάρη Παντελάκη ΕΔΩ

Καστρινάκης Κώστας

«Λοιπόν… δυο λόγια για εμένα… την μουσική και το ραδιόφωνο… και μετά από αυτές τις λέξεις τι να γράψεις… παύση… εικόνες φωτογραφικές έρχονται στο μυαλό μου… θυμάμαι πιτσιρίκι ακόμα να ανεβαίνω στη σκάλα και να τραγουδάω (καθόλου καλή φωνή!).

Αργότερα με θυμάμαι να ξαπλώνω το βράδυ στο κρεβάτι και να προσπαθώ να βολέψω τα ακουστικά στα αυτιά μου για να ακούω τραγούδια στο ραδιόφωνο. Η μουσική σε όλες τις μορφές με ακολουθούσε από τότε.

Θυμάμαι με φίλους μου να «ανταλλάσσουμε» τραγούδια, ερμηνευτές, άλμπουμ.. «για άκου αυτό ή αυτόν»… αργότερα, μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή σαν θεατρίνος προσποιούμουν ότι κάνω ραδιοφωνική εκπομπή.

Αισθάνομαι τυχερός που αυτή μου την αγάπη μπόρεσα να την πραγματώσω.
Το ραδιόφωνο ήρθε την κατάλληλη για πολλούς λόγους για εμένα στιγμή.
Το στούντιο, οι μουσικές, οι ακροατές είναι, όσο τετριμμένο κι αν ακούγεται, μαγεία.
Χρώματα κι αρώματα είναι η μουσική… και κάθε φορά μέσα από αγαπημένες μελωδίες θέλουμε να σας κάνουμε να τα δείτε… να τα μυρίσετε…
Πώς να μιλήσεις αλήθεια για την μουσική…νομίζω είναι καλύτερα να την ακούς… χαμηλώνω τα φώτα… ακούγεται το πρώτο τραγούδι …και…

"Κωνσταντίνος Καστρινάκης στα λόγια και τις μουσικές…καλή σας ακρόαση…"

Αριάδνη Παντίδου

Λάτρης του ραδιοφώνου και ερασιτέχνης παραγωγός τα τελευταία 10 χρόνια. Γαλουχημένη με μουσική ποπ-ροκ της δεκαετίας του 80 και του 90,ανακάλυψε τα έθνικ στα μέσα του 90 ενώ πάντα ένιωθε μια έλξη προς τη jazz-soul-funky, παράλληλα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη στη ξένη μουσική σκηνή χωρίς να ξεχνάει βέβαια και τα παλιά και καλά (oldies)! Με λίγα λόγια αγαπάει την καλή μουσική και αυτή μοιράζεται με τους ακροατές των "χαμηλών πτήσεων" κάθε Κυριακή 6 με 8 το απόγευμα.

Γιάννης Βαρδάκης

John Vardakis


"30 χρόνια και βάλε πίσω απο το μικρόφωνο, σε Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο, Σητεία και φυσικά Χανιά. Είναι παλιά καραβάνα, και απο τις γνώριμες φωνές του ραδιοφώνου στο νησί.
Λάτρης και γνώστης της Rock μουσικής, κλασικής ή και σύγχρονης, με την βραβευμένη εκπομπή του "Rock Show" κάθε Δευτέρα βράδυ στις 22:00 και για 2 ώρες μας ταξιδεύει σε γνώριμα και μη μονοπατια του ξένου ποιοτικού ρεπερτορίου."

Παναγιώτης Ορφανίδης

Σοφία Πατέλη

Μαρία Σουρουκίδου

Φρύνη Κάτσουνα

Νεκτάριος Πετροδασκαλάκης

Αριστοτέλης Μανουδάκης

Κώστας Καστρινάκης

Μαρίνα Πανηγυράκη

Αριάδνη Παντίδου

Χάρης Παντελάκης

Γιάννης Βαρδάκης

Μέμη Φασιλή & Σπύρος Πετρουλάκης

Woman Love GIF by diktyo fm 91.5 downsized large

diktyo fm 915 chania
Logo2

Δίκτυο Fm 91,5

Κορνάρου 11, Χανιά, Τ.Κ. 73134

Τηλ/Fax: +30 28210 43979

Email: info@diktyofm.gr ή diktyofm915@gmail.com

Αποστολή SMS: Γράφετε 915 (αφήνετε κενό) γράφετε το μήνυμά σας και το αποστέλλετε στο 54045 (χρέωση 0,25€ + ΦΠΑ)

facebook circle Twitter instagram YouTube Play google plus icon  Linkedin Circle SM Button