LogoDiktyoFm915 160px

Θέατρο δρόμου "The dream"

the dream vivid street theater theatro dromou youca chania diktyo fm

Θέατρο δρόμου
Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου - Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 19:00 & 21:15
Χανιά - Παλια πόλη

 

 

 

 

 

 


ΘΕΑΤΡΟ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ Από τη νέα ομάδα “The Dream vivid street theatre’’


Για τη παράσταση “The Dream” Περπατώντας στους δρόμους της παλιάς πόλης των Χανίων, 6 με 16 Δεκεμβρίου, το The Dream δημιουργεί μια βιωματική εμπειρία. Αναζητώντας τις ποιότητες μιας καινούργιας θεατρικής προσέγγισης, εξερευνεί τα όρια της ανθρώπινης δυνατότητας και της υπέρβασής της, τα όρια του γνώριμου και της απόλυτης ελευθερίας, την αίσθηση ενός αυθεντικού βιώματος πέρα απο νοήματα και έννοιες, μετατρέποντας στο πέρασμά του τους καθημερινούς χώρους σε σκηνικά τοπία απελευθέρωσης.

Στην ιδέα: Αρχόντισσα Κοκοτσάκη - Μαρίνα Καλογήρου

Πληροφορίες Παράστασης:  6-16 Δεκέμβρη 2018 (εκτός Δευτέρα 10.12.18) 2 παραστάσεις την ημέρα  Ώρα: κάθε μέρα στις 19:00 και 21:15.
Για το Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Δεκέμβρη και ημερήσιες παραστάσεις. 11:30, 19:00 και 21:15 
Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ, μειωμένο 13 ευρώ
Απαραίτητη κράτηση θέσης λόγο περιορισμένου αριθμού ατόμων στη παράσταση
Παραλαβή εισιτηρίων καθημερινά Δευτέρα-Παρασκευή και ώρα 18:00-20:00 στο YouCA , Καραϊσκάκη 76 Χανιά
Κράτηση θέσης έως 1 ημέρα πριν
Τηλ κρατήσεων 697 3179 679 και 694 6632 733

Οργάνωση Παραγωγής: Αρχόντισσα Κοκοτσάκη
Σκηνοθεσία: Γιώργος Καραμαλέγκος
Ηθοποιοί παράστασης: Μαρίνα Καλογήρου, Γιώργος Καραμαλέγκος, Λίλη Τσεσματζόγλου, Γεωργία Πολοπετράκη, Φανή Γεωργακάκη, Θάνος Ξενάκης, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Ιωάννης Μπάστας, Άννα-Μαρία Παπουτσάκη και 8 χορευτές- ηθοποιοί ερασιτέχνες.
Εικαστική επιμέλεια: Μικέλα Παπαδουλάκη, Γιώργος Κοκολάκης

Για την ιδέα της παράστασης
Η παρούσα πρόταση αποτελεί μια προσπάθεια για δημιουργία και εδραίωση ενός νέου καινοτόμου καλλιτεχνικού και αναπτυξιακού θεσμού για τον νομό των Χανίων.

Η ΙΔΕΑ- ΟΡΑΜΑ
Με όλο μας το πάθος για το θέατρο και τη δημιουργία που υπάρχει πίσω και γύρω από αυτό, έχουμε ενωθεί στην ιδέα μιας μοναδικής συλλογικής διαδικασίας για την δημιουργία μίας παράστασης «εκτός πλαισίου» που θα λάβει χώρα εκτός συμβατικών θεατρικών χώρων στα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης των Χανίων και όχι μόνο.
Την ιδέα αυτή θέλουμε να την στηρίξουμε, να την συνεχίσουμε ως Θεσμό που θα διεξάγεται κάθε χρόνο μεταξύ Σεπτέμβρη και Νοέμβρη, με όραμα, σκοπό και διάθεση για φιλοξενία διεθνούς φήμης καθηγητών του θεάτρου αλλά και ηθοποιών του εξωτερικού. Πάντα, με τελικό προϊόν μία παράσταση φιλοσοφίας “Θεάτρου Δρόμου”, με κείμενα γραμμένα από τους ίδιους τους συμμετέχοντες και θεατρική σκηνή, εξωτερικούς φυσικούς χώρους της πόλης των Χανίων ή των γειτονικών χωριών.
Με βάση τη φιλοσοφία και την ενέργεια του “Θεάτρου Δρόμου” που για εδράζεται πάνω στη θεωρία του Devised Theatre, οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παράσταση με την καθοδήγηση των ηθοποιών, που λειτουργούν στο πρώτο αυτό στάδιο ως ξεναγοί, κι έτσι θα οδηγούνται όλοι μαζί στα διαφορετικά σημεία της παράστασης.
Το μεγάλο στοίχημα της ομάδας και η καινοτομία της πρότασης είναι ο τρόπος με τον οποίο θα δομηθεί η παράσταση. Είναι η αναζήτηση δυναμικών για τη δημιουργική συνάντηση μιας ομάδας μέσα από εσωτερική πνευματική και εναλλακτική σωματική άσκηση του κάθε μέλους της ομάδας. Μια «μυητική» διαδικασία ζύμωσης, που το αποτέλεσμά της θα είναι η «ζωντανή» δημιουργία του έργου που θα παρουσιαστεί στο κοινό. Κατά αυτόν τον τρόπο, όλοι μαζί κάτω από την καθοδήγηση του σκηνοθέτη, θα συνθέτουμε τις εικόνες και τους διαλόγους της παράστασης. Εμπνευσμένοι από την ομαδική δουλειά αλλά και από τις ιστορίες που οι ίδιοι οι κάτοικοι του τόπου (περιοχή που έχουμε επιλέξει για τη παράσταση πχ χωριό) θα μας έχουν διηγηθεί!


Η ΟΜΆΔΑ “The Dream vivid street theatre’’
Αρχόντισσα Κοκοτσάκη –casting director
Γιώργος Καραμαλέγκος-ηθοποιός-χορογράφος-σκηνοθέτης
Μαρίνα Καλογήρου- ηθοποιός
Γεωργία Πολοπετράκη-ηθοποιός

 

Logo2

Δίκτυο Fm 91,5

Κορνάρου 11, Χανιά, Τ.Κ. 73134

Τηλ/Fax: +30 28210 43979

Email: info@diktyofm.gr ή diktyofm915@gmail.com

Αποστολή SMS: Γράφετε 915 (αφήνετε κενό) γράφετε το μήνυμά σας και το αποστέλλετε στο 54045 (χρέωση 0,25€ + ΦΠΑ)

facebook circle Twitter instagram YouTube Play google plus icon  Linkedin Circle SM Button