Σεπτέμβριος 2018

LogoDiktyoFm915 160px

Σεπτέμβριος 2018

akoume proteinoume tragoudia september 2018 chania diktyo fmΣεπτέμβριος 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

O Γιάννης Βαρδάκης προτείνει:

Green Day - Wake me up when September ends
Στίχοι - Μουσική : Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt, Tre Cool.
Αλμπουμ : American Idiot (2004)

Ένα πανέμορφο κομμάτι από τους Green Day, οι οποίοι με αυτό τους το άλμπουμ (American idiot), έκαναν το μεγάλο τους breakthrough, και έφυγαν απο τα στενά όρια του power punk, pop punk κ.λ.π.
Πολυβραβευμένο κομμάτι, το οποίο ανέβηκε στα 10 πρώτα των charts πολλών χωρών, μεταξύ αυτών και των Η.Π.Α. καθώς και του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το τραγούδι μιλάει για την απώλεια. Στο video clip ο πόλεμος στο Ιρακ είναι αυτός που χωρίζει το ζευγάρι.
Το τραγούδι επίσης αφιερώνεται συχνά στις Η.Π.Α. για τα θύματα του τυφώνα Κατρίνα, όπως και για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου.

 

O Κωνσταντίνος Καστρινάκης προτείνει:

«Θέλω ένα κορμί άθικτο»
Γιάννης Αγγελάκας – Γιώργος Καρράς
Δίσκος: Υπέροχο Τίποτα / 1995

1995. Δέκα χρονιά μετά την πρώτη δισκογραφική δουλειά για τις ΤΡΥΠΕΣ. Εξαιρετικοί δίσκοι, υπέροχα τραγούδια σε όλη αυτή την 10-ετία με το συγκρότημα να βρίσκεται στο απόγειο της δόξας, της αναγνώρισης, αυτού που τέλος πάντων θα μπορούσαμε να πούμε «επιτυχία». Και ξαφνικά ο Γιάννης Αγγελάκας και ο παιδικός του φίλος Γιώργος Καρράς κυκλοφορούν από κοινού, ένα δίσκο τόσο μα τόσο διαφορετικό από αυτό που απλόχερα μας πρόσφεραν τα προηγούμενα χρόνια μέσω του συγκροτήματος. Θυμάμαι περιχαρής μόλις πρωτοκυκλοφόρησε να πηγαίνω όλο αγωνία στο σπίτι για να τον ακούσω με την ησυχία μου, με όλη αυτή τη διάθεση να τραγουδήσω δυνατά, να χορέψω, να τον νιώσω μέσα μου. Κι αντ’ αυτού …κάτι «άλλο». Στα εφηβικά μου αυτιά και προσδοκίες… κάτι τόσο «ξένο». Βλέπετε «τότε» δεν είχαμε την ευκολία του … «σερφάρω και ακούω ότι θέλω» (…έως «ότι να ‘ναι»). Τα μουσικά μας ακούσματα αναλογιζόμενοι και την ηλικία μας, ήταν σαφώς πιο περιορισμένα έως και πιο σκληροπυρηνικά. Ο δίσκος σύντομα πήρε τη θέση του στο ράφι…ναι …στο ράφι…κι εγώ να ακούω ξανά στη σειρά ένα-ένα τα 9 πληρωμένα τραγούδια…να πηγαίνω στο πάρτι στο 13ο όροφο…οι καιροί αλλάζουν και μαζί με αυτούς και εμείς…και κάποια στιγμή έχουμε την ωριμότητα (και το περισσότερο εκπαιδευμένο «αφτί» πλέον) να εκτιμήσουμε διαφορετικά αυτά τα τότε «ξένα» ακούσματα και να γίνουν περισσότερο οικία…μέχρι να γίνουν αγαπημένα.

Φωνή σαν ακατέργαστο μέταλλο και στίχοι σαν λεπίδα… δίπλα σε μελωδία σχεδόν παιδική. Ένα διαφορετικό βαλσάκι λοιπόν για τον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου …καλή σας ακρόαση..


O Δημήτρης Χαραλαμπάκης προτείνει:

"Ανοίγω το στόμα μου"
Θεοδωράκης- Ελύτης- Μπιθικώτσης από το "Αξιον Εστί".

Ένα μοναδικό τραγούδι από ένα δίσκο που είναι-κατά τη γνώμη μου- πια εμβληματικός, είναι στις επικεφαλίδες της ιστορίας της Ελληνική μουσικής. Η μαγική τριπλέτα των δημιουργών ζωγράφισε μια μελωδία όπου θαρρείς πως μουσική -στίχος και ερμηνεία γεννήθηκαν για να συνυπάρξουν. Υψηλή τέχνη για όλους/ες...

 

Η Βαλεντίνα Παπαδημητράκη προτείνει:

Ένα κόκκινο βαρκάκι

Στίχοι: Φάνης Καββαδάς
Μουσική και ερμηνεία: Λευτέρης Μέρος
Συμμετέχει η μικρή Ηλέκτρα
Από τον δίσκο "Θεατής"

Θα σου πάρω ένα κόκκινο βαρκάκι
να φορτώσεις τα χλωρά τα όνειρά σου
κι εγώ ήσυχα θα κάθομαι κοντά σου
να σε βλέπω να κρατάς σφιχτά το δοιάκι

Νεράκι κύλησε ο Αύγουστος. Ούτε που τον κατάλαβα. Κι ήρθε ο Σεπτέμβρης καλοκαιρινός και λαχταριστός. Με καινούργια σχέδια, καινούργιες σκέψεις και ιδέες για βόλτες και ταξίδια σε τόπους ανεξερεύνητους.
Πραγματικούς ή φανταστικούς.
Σαν μια καινούργια σχολική χρονιά ν' απλώνεται μπροστά μου, μια ακόμα τάξη στο σχολείο, με ολοκαίνουργια τετράδια, και τα σχολικά βιβλία να μυρίζουν χαρτί και μελάνι και να περιμένουν να βουτήξω στις σελίδες τους.
Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

 

 

 

diktyo fm 915 chania
Logo2

Δίκτυο Fm 91,5

Κορνάρου 11, Χανιά, Τ.Κ. 73134

Τηλ/Fax: +30 28210 43979

Email: info@diktyofm.gr ή diktyofm915@gmail.com

Αποστολή SMS: Γράφετε 915 (αφήνετε κενό) γράφετε το μήνυμά σας και το αποστέλλετε στο 54045 (χρέωση 0,25€ + ΦΠΑ)

facebook circle Twitter instagram YouTube Play google plus icon  Linkedin Circle SM Button