Ιούνιος 2017

LogoDiktyoFm915 160px

Ιούνιος 2017

June2017Ιούνιος 2017

 

 

 

 

 

 Ο Αριστοτέλης Μανιουδάκης προτείνει:

Αυτό που περιμένουμε - Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Η επιστροφή του Βασίλη Παπακωντίνου τον βρίσκει μουσικά και στιχουργικά ανανεωμένο ένα τραγούδι που θα μας συντροφεύει για πολύ καιρό.


H Σοφία Πατέλη προτείνει:

"Σ' ερωτεύομαι θα πει" - Σταύρος Σιόλας

"Σ ερωτεύομαι θα πει να σαι μέσα μου ζωή" . Έρωτας για τη ζωή, τους ανθρώπους, τη φύση και τα πλάσματά της. Αφήστε τον έρωτα να ομορφύνει τη ζωή σας, απολαύστε τον έρωτα της μουσικής, των στίχων, της μαγικής φωνής του Σταύρου Σιώλα σ αυτό το υπέροχο τραγούδι!

 

Η Βαλεντίνα Παπαδημητράκη προτείνει:

Χειμερινοί κολυμβητές - Το φάρμακο

Όταν, παιδιά, κολλούσαμε ψείρες εγώ κι ο αδερφός μου, η γιαγιά μας ψέκαζε τα κεφάλια με ddt. Έξω στην αυλή, πλάϊ στο κοτέτσι, με μια πετσέτα να μας σκεπάζει το πρόσωπο, συνοπτικές διαδικασίες. Ήταν αποτελσματικό, δε λέω... Ευτυχώς τώρα υπάρχουν πιο ήπιοι τρόποι για να απαλλαγούν τα παιδιά από τα αιμοβόρα ζωύφια!
Ωστόσο, ο Αργύρης Μπακιρτζής και η παρέα του έγραψαν έναν "ύμνο" στο ddt σε χορευτικό ρυθμό...

Το ddt, το ddt, είναι ένα φάρμακο πολύ εξαιρετικό
Μας το 'στειλε ο Τρούμαν απ’ τη Αμερική
Το βάζουμε στην τρόμπα και κάνει φς φς
Το ddt, είναι ένα φάρμακο καπιταλιστικό

 

Ο Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος προτείνει:

Βασίλης Παπακωνσταντίνου & Ψαραντώνης - Πάντα θλιμμένη χαραυγή

"Στην μια μου χέρα έχω σταυρό / Στην άλλη το τουφέκι..."
Από το "φρεσκότατο" και εξαιρετικό άλμπουμ "...Χαραυγή" των Μιχάλη & Αντώνη Φραγκιαδάκη που φέρνει δίπλα - δίπλα δύο μουσικά... βουνά σε μια μοναδική συνεργασία. Παλιό τραγούδι που έγινε ευρύτερα γνωστό από την εκτέλεση του Γιάννη Χαρούλη στο άλμπουμ "Δάκρυ στο γυαλί" του 2006 και τώρα μεταμορφώνεται σε ένα πραγματικό... έπος διάρκειας οκτώμισι λεπτών!

 

Ο Κωνσταντίνος Καστρινάκης προτείνει:

Αύρα - Δημήτρης Παναγόπουλος
Στίχοι/ Μουσική / Ερμηνεία:Δημήτρης Παναγόπουλος

Είναι φορές που έχεις γεμίσει με αυτό που αποκαλείς ακεφιά, νεύρα, ή αν θες «αρνητική ενέργεια»…ξεπερνώντας τον τίτλο που ο καθένας μπορεί να του προσδώσει, ένα είναι το ζητούμενο. Πως μπορείς να απαλλαγείς από αυτό; Συχνά, το έναυσμα μπορεί να είναι τυχαίο, απρόσμενο και ίσως γι’ αυτό καλοδεχούμενο και κατά συνέπεια άκρως αποτελεσματικό…εκεί λοιπόν που αλλού φαντάζεσαι ότι θες να είσαι, δίπλα σε άλλους ανθρώπους, σε άλλες παραστάσεις, σε άλλες εικόνες , έρχεται μια μελωδία που ντύνουν κάποιους στίχους …και η δουλειά γίνεται…μια ρυτίδα εμφανίζεται στην άκρη του χειλιού σου …μια ρυτίδα ενός χαμόγελου που σιγά-σιγά αρχίζει να σχηματίζεται στο τσιμεντένιο, ανέκφραστο από καιρό πρόσωπό σου. Μπαίνει μέσα σου και σε σκουντάει… «Εϊ…χαμογέλα…προχώρα…» .
Από τα τραγούδια που μόνο μυρωδιές, χρώματα κι αρώματα μπορούν να σε γεμίσουν και με την προτροπή να αφήσετε την «αύρα» να μπει μέσα σας…καλή σας ακρόαση.


Ο Δημήτρης Χαραλαμπάκης προτείνει:

"Κάποτε θα'ρθούν" - Σιδηρόπουλος

Κι εδω αξεπέραστοι Μ. Θεοδωράκης (μουσική) και Λ. Παπαδόπουλος (στίχος) ερμηνευμένοι με το μοναδικό ύφος και την εσωτερικότητα του Π. Σιδηρόπουλου που πείθει αμέσως πως "..αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα"...

 
Ο Παναγιώτης Ορφανίδης προτείνει:

Αυτός που αγαπάς - Πάνος Παπαϊωάννου & Μαρία Παπαγεωργίου

Όταν πριν από 16 περίπου χρόνια ξεκίνησα να κάνω εκπομπές στο ραδιόφωνο, στο «Μύθος στα Fm 93,4» στη Θεσσαλονίκη άρχισα με θαυμασμό να συναντώ και να γνωρίζω καλλιτέχνες, τους οποίους ήξερα μόνο από τα ένθετα των cds.
Ένας από τους συνθέτες, που καθόρισαν τα πρώτα μου ακούσματα ήταν ο Γιώργος Σταυριανός και σε μία από τις μουσικές του παραστάσεις μου είχε γνωρίσει ένα νέο ερμηνευτή.. Παναγιώτης Καλαβόκας μου συστήθηκε μ’ ένα πραγματικά ωραίο και σεμνό χαμόγελο και μεράκι να πετύχει στο δύσκολο δρόμο του τραγουδιού.
Εκ των υστέρων ερμήνευσε κι ένα υπέροχο τραγούδι του Γιώργου Σταυριανού σε ποίηση του Διονύσιου Σολωμού “Ψυχούλα» στο δίσκο «Το χρώμα της μνήμης».
Γι αυτό το τραγούδι μάλιστα, θυμάμαι πως μου είχε πει ο ίδιος ο Σταυριανός, ότι ήταν το πρώτο τραγούδι, που έγραψε σε παιδική ηλικία.
Πέρασαν αρκετά χρόνια όταν ήρθε στο ραδιόφωνο από κάποια εταιρία ένα τραγούδι (ψηφιακά πλέον), που μου άρεσε πολύ και ξανακούγοντας το ξεχώρισα τον ερμηνευτή, ο οποίος κάτι μου θύμιζε.. το όνομά του Πάνος Παπαϊωάννου. Ψάχνοντας για μια φωτογραφία του θυμήθηκα εκείνο το σεμνό παιδί χρόνια πριν στη Βάρδια της Θεσσαλονίκης, που ερμήνευε τα τραγούδια του Γιώργου Σταυριανού.
Με τα επόμενα τραγούδια, που ερμήνευσε και πλέον τον γνωρίζουμε όλο και καλύτερα ερμηνευτικά ο Παναγιώτης Καλαβόκας ή Πάνος Παπαϊωάνου αποδεικνύει, ότι αυτό που αγαπάς αν το πιστεύεις μπορείς να το καταφέρεις.
Ο Πάνος Παπαϊωάννου και η Μαρία Παπαγεωργίου συναντιούνται σε ένα νέο τραγούδι, με τίτλο «Αυτός που αγαπάς». Mια διασκευή του «Someone you love» της Δανέζας τραγουδοποιού Tina Dickow και του Helgi Hrafn Jonsson, την οποία επιμελήθηκε ο συνθέτης Χρυσόστομος Καραντωνίου, με ελληνικούς στίχους του Δημήτρη Παπαχαραλάμπους.
Περιλαμβάνεται στον δεύτερο δίσκο των Παπαϊωάννου – Καραντωνίου – Παπαχαραλάμπους με τίτλο «Τα Φώτα Στην Πλατεία», που κυκλοφόρησε τον Μάιο από τη Feelgood Records.

 

 

 

 

diktyo fm 915 chania
Logo2

Δίκτυο Fm 91,5

Κορνάρου 11, Χανιά, Τ.Κ. 73134

Τηλ/Fax: +30 28210 43979

Email: info@diktyofm.gr ή diktyofm915@gmail.com

Αποστολή SMS: Γράφετε 915 (αφήνετε κενό) γράφετε το μήνυμά σας και το αποστέλλετε στο 54045 (χρέωση 0,25€ + ΦΠΑ)

facebook circle Twitter instagram YouTube Play google plus icon  Linkedin Circle SM Button