Δεκέμβριος 2018

LogoDiktyoFm915 160px

Δεκέμβριος 2018

akoume proteinoume mousiki dekemvrios 2018diktyo fmΔεκέμβριος 2018

 

 

 

 

 

 

 

Η Βαλεντίνα Παπαδημητράκη προτείνει:

"Οδύσσεια" - Locomondo
Στίχοι-μουσική: Μάρκος Κούμαρης
από τον ομότιτλο δίσκο

Τακτοποιώντας το σπίτι αυτές τις μέρες, ξεφύλλισα ένα άλμπουμ με φωτογραφίες από την εποχή που -λίγα χρόνια μετά την αποφοίτησή μου από τη Δραματική Σχολή Βεάκη- εργαζόμουν με την ομάδα θεάτρου δρόμου Helix.

Για μια δεκαετία περίπου αλωνίζαμε την Ελλάδα. Από Ηράκλειο μέχρι Αλεξανδρούπολη κι από Λευκάδα μέχρι Σάμο. Παίζαμε σε πεζόδρομους και πλατείες, σε συνεργασία με τους Δήμους συνήθως ή με τοπικούς φορείς. Ήταν τόσο συχνές οι μετακινήσεις μας, που το μυαλό μου δεν προλάβαινε να καταγράψει σε ποια πόλη ήμουν κάθε μέρα.

Στιγμιότυπα από τα ταξίδια, τις παραστάσεις, τα φαγοπότια, πρόσωπα ανθρώπων που γνώρισα στους τόπους όπου βρέθηκα και δε θυμάμαι πια ούτε το όνομά τους, πλατείες που δεν ξέρω σε ποια πόλη βρίσκονται, σκόρπιες εικόνες, που κρατούν ωστόσο την ανάμνηση και τη γλύκα μιας εποχής ξέγνοιαστης, σε διαρκή κίνηση...


O Γιάννης Βαρδάκης προτείνει:

Rosanne Cash (ft. Sam Philips) - She remembers everything
Στίχοι - Μουσική : Rosanne Cash - Sam Philips
Αλμπουμ : She remembers everything (2018)

Η Rossane Cash είναι η μεγαλύτερη κόρη του θρυλικού " man in black " Johnny Cash. Λογικό να έχει παρει τα μουσικά γονίδια του πατέρα της. Είναι 63 ετών, έχει πάρα πολλές διακρίσεις, και πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο όνομα της country, country pop και americana στις Η.Π.Α. Μετράει στο ενεργητικό της 14 άλμπουμ, με το πρώτο να έχει κυκλοφορήσει το 1978. Το She remembers everything ανέβηκε στο youtube στις 19 του Σεπτέμβρη, και ήδη έχει κάνει αίσθηση με την όμορφη μελωδία του. Ένα υπέροχο μελαγχολικό.. χειμερινό τραγούδι, που έχει τον κύριο λόγο αυτόν τον καιρό στο mp3 player μου.


Ο Δημήτρης Χαραλαμπάκης προτείνει:

" Όλα σε θυμίζουν" - Χάρις Αλεξίου
Στίχοι: Μανώλης Ρασούλης

Μουσική: Μάνος Λοΐζος

Ξέρω, ακούγεται λίγο συνηθισμένο. Είναι από το γεγονός ότι ακούγεται συνεχώς από τότε που βγήκε. Τραγούδι σπάνιας ευαισθησίας σε μουσική και στίχο. Για την ερμηνεία η υπογραφή της Χ. Αλεξίου είναι εγγύηση. Κλασσικό πιά μιλάει σχεδόν σε όλους -όλες. Ποιός-ποιά από εμάς δεν έχει βιώσει μια απουσία;...


Ο Χάρης Παντελάκης προτείνει:

Bensonhurst Blues - Oscar Benton

Ένα τραγούδι που ηχογραφήθηκε το 1973 πρώτη φορά αλλά το 1981 μπήκε και στο soundtrack της ταινίας <Για το τομάρι ενός μπάτσου> με τον Αλέν Ντελόν καθώς και στην ταινίας La Bûche του 1999.
Εχει διασκευαστεί στα γαλλικά, ιταλικά αλλά και ελληνικά από τον Δημήτρη Ταμπόση (μέλος για λίγο των "Aphrodite's Child" και παραγωγό του άλμπουμ ¨εν λευκώ¨ του Παύλου Σιδηρόπουλου μεταξύ άλλων)
Ειναι αυτο το <Bu-bui-bui-bui-bui-bui> αλλά και η παύση που κανει για να πεί το : Merry Christmas you all….!

 

 

diktyo fm 915 chania
Logo2

Δίκτυο Fm 91,5

Κορνάρου 11, Χανιά, Τ.Κ. 73134

Τηλ/Fax: +30 28210 43979

Email: info@diktyofm.gr ή diktyofm915@gmail.com

Αποστολή SMS: Γράφετε 915 (αφήνετε κενό) γράφετε το μήνυμά σας και το αποστέλλετε στο 54045 (χρέωση 0,25€ + ΦΠΑ)

facebook circle Twitter instagram YouTube Play google plus icon  Linkedin Circle SM Button